Reklama

Reklama

Les Deux orphelines vampires

  • Velká Británie Two Orphan Vampires
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Henriette a Louise jsou dvě mladé, slepé dívky vyrůstající v katolickém sirotčinci, kde je všechny sestry milují. Co však sestry netuší, je, že Henriette a Louise jsou slepé jen přes den a v noci vidí svět v odstínu modré, a že to jsou upírky, které se v noci vydávají na hřbitov lovit jakékoliv živé tvory, aby se napily jejich krve. Poté, co se jich ujme oční specialista Dr. Dennary, se přestěhují do Paříže, kde se po nocích vydávají na lov, sní o své minulosti a minulých životech (věří, že jsou aztécké bohyně) a na hřbitovech potkávají jiné noční bytosti. Mladé upírky ale netouží po ničem jiném než po svobodě, proto jedné noci zabijí dr. Dennaryho a vrátí se zpět do sirotčince. Tím se však vydávají vstříc svému smutnému osudu. (hladass)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (4)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Po několika soft erotických sračiček se Rollin vrátil k tomu co mu jde nejlépe a to jsou horory. Nicméně tahle upířina i když je sem tam slušně atmosférická tak není nic moc. Rollin upířiny točil jak na běžícím páse a bohužel téměř ani jeden nedosahuje biť jen průměru. Tohle by nebylo tak špatný kdyby to nebylo tak šíleně dlouhý. Upírky jsou pěkný holky ale koukat na ně téměř 2 hodiny je spíše utrpení. Pár scén je jako kdyby se všichni sjely lsd(Scéna v cirkuse) a některé scény jsou poměrně slušně atmosférické. Já fakt nevím jestli mám dát 2 nebo 3*. Ale nechci být moc hajzl na Rollina a tak mu dám slabší 3*. ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Ti co znají dobře Rollinovu tvorbu mohou být z tohoto filmu lehce v šoku, protože neobsahuje žádné perverzní sexuální scény a velké množství nahoty, jak je u Rollina obvykle zvykem, ale řekl bych, že to v tomto případě není vůbec na škodu... O ději se nemá smysl vůbec bavit, protože stejně jako u většiny Rollinových filmů víceméně žádný není, dialogy jsou naprosto šílené a dost často ani nedávají smysl (když se budete dívat v originále bez jakýchkoliv titulků o moc nepříjdete)... Film má však dobrou hudbu, naprosto parádní atmosféru a znalce Rollinových filmů potěší i camea Tiny Aumont a Brigitte Lahaie... Na závěr bych řekl, že The Orphan Vampires není tak dobrý jako kusy, které Rollin točil na přelomu osmdesátých let, ale je rozhodně lepší než všechny jeho filmy z let devadesátých... ()

Reklama

glum88 

všechny recenze uživatele

Velmi zvláštní vize z pohledu upírů. Celý film je jako sen, dialogy jsou zmatené, některé situace přehnané, celkově to působí zcela odlišně od ostatních hororů. Je to vůbec horor ? ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Na rok výroby 1997 veľmi slabé - film mi ležal dlhšiu dobu doma a keď som sa konečne dostal k jeho pozretiu, zabudol som, v ktorom roku bol natočený a po celú dobu projekcie som sa domnieval, že sa jedná o súčasť Rollinovej voľnej upírskej série z prelomu 60. a 70. rokov, čomu by snímka kvalitou zhruba zodpovedala. Samotný príbeh je blbosť bez hlavy a päty, navyše okrem súvislého deja, napätia či atmosféry tu absentujú aj masky (vyskytujú sa tu síce tvorovia ako upírky, vlkodlačka či ghoulka, no stvárňujú ich nejaké pomätené ženské so zhumpľovaným make-upom), triky, gore a čo je v prípade trashového filmára akým Jean Rollin nesporne bol neodpustiteľné, divák sa tu nedočká ani pre Rollinovu tvorbu inokedy tak typickej nahoty. Nechápem, o čo sa tu Jean na staré kolená pokúšal, ale tento jeho počin je kvalitatívne na míle vzdialený hororovému dianiu a trendom z druhej polovice 90. rokov. ()

Reklama

Reklama