Reklama

Reklama

Láska pod kapotou

Trailer
Česko / Slovensko, 2021, 85 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Odhodlaný padesátník Jaroslav má v životě dvě vášně. Rychlá auta a školní lásku Jitku, která mu po zpackaném manželství vrátila naději a chuť jít dál. Jitka, služebně nejstarší autokrosová řidička v Čechách, by sotva našla lepšího mechanika a kouče, než je Jaroslav. Ten pro ni znovu a znovu staví z ojetin závodní auta a společně doufají ve vítězství. Sportovní klání je jen kulisou pro skutečný „závod života", ve kterém pár zatím nepatřil mezi favority. Frustrace a deziluze minulosti tak mohou nabrat překvapivý směr. Režisér Miro Remo přichází s příběhem z moravsko-slovenského pohraničí, kterému nechybí drama ani humor. (Aerofilms)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (42)

pepo 

všechny recenze uživatele

Vyborna vec. Krasne civilne, obdivuhodne citlive a rovnko tak vtipne a pocas zavodov vkusne adrenalinove. Toto nie je tradicny dokument a pokojne ho vdaka jeho pribehovosti a dramaturgickym oblukom zvladnu aj divaci mimo tradicnej cielovky. Velmi pekna praca a jedna z najlepsich tuzemskych "filmovych" dvojic za dlhe roky. ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Nejlepší československý akční film za poslední dekádu. Poctivé, dojemné, silné. Jen ve vztahu k ženám je film vlastně dost nedotažený, ale jako portrét ztracených a mačo devadesátek, kdy se mohlo všechno, je to překvapivě trefné a bolavé. A ta hudba? Ty kokos! Dokumentární podívaná, jakou si málokdo v Česku dovolí. ()

Reklama

marhoul 

všechny recenze uživatele

Výborný dokument, plný všelijakých zajímavostí, paradoxů. Úsměvný, krásně natočený, divák se nenudí, je to originální a skvěle vystavěné. Tvůrcům vysekávám poklonu, trefili se mi do vkusu. Navíc jsem při sledování dostala chuť na starší, taky skvělý, dokument Láska v hrobě, brzy si ho, po letech, pustím. Prostě jiná romantika. 😉 ()

Mr.KarlAdler 

všechny recenze uživatele

My se prostě nechceme snažit pochopit lidi, kterýma pohrdáme a se kterýma odmítáme soucítit, protože jsou podle nás hloupí "na základě jakési volby". Minimálně odmítáme přijmout, že k těm fotkám na koncertech "vlasteneckých kapel" a k plackám s přeškrtnutou mešitou vede komplikovaná životní cesta, mnohdy dlážděná pohrdáním nebo jen nepochopením ze strany intelektuální či názorové "elity", kterou si může projít každý druhý soused od vedle, do kterého bychom takovou "blbost" přece nikdy neřekli. Postavit ten film přesně takhle, jak ho Miro Remo odvyprávěl, bylo naprosto klíčové. Nehledě na to, že je to audiovizálně zábavné a protkané perfektními leitmotivy. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

rozhodně zajímavý dokument o kterém moc nevím co si myslet. Jarda je totiž hodně zvláštní člověk, který zkraje působí spíš jako bizarní figurka, abychom následně zjistili, že je to vlastně snílek kterému dával (a stále dává) život solidní kouř a i když se snaží hledat radost v závodění - které ovšem nemůže provozovat sám,takže si svoje sny projektuje do svojí partnerky -  tak ta "výhra" kterou by tolik potřeboval nepřichází.Je jednoduché se mu smát a onálepkovat ho štítkem spodiny z okraje společnosti a vzhledem k jeho vystupování a některým názorům je docela těžké s ním naplno soucítit, ovšem realita je taková, že lidí jako Jarda jsou tisíce a i když to Remo neříká na plnou hubu je tu náznak přesahu a ukázka toho proč tu jsou určité společenské frakce plné podobných Jardů.Opět se to ovšem hodnotí celkem těžko, protože příběh tohoto Jardy je tu jen nastíněn bez hlubšího vhledu a je těžké určit do jaké míry si za věci může sám a do jaké míry byl opravdu sežvýkán okolnostmi které nebyl schopen ovlivnit...70% ()

Galerie (22)

Související novinky

12. Ceny české filmové kritiky - nominace

12. Ceny české filmové kritiky - nominace

04.01.2022

Dnes byly Sdružením české filmové kritiky zveřejněny nominace na výroční Ceny české filmové kritiky za uplynulý rok 2021. Celkem bylo nominováno 16 děl, z nichž nejvíc nominací (celkem 6) získalo… (více)

Reklama

Reklama