Reklama

Reklama

Ročně se na území České republiky zabije 130 milionů zvířat kvůli produkci masa, mléka a vajec. Toto číslo je tak obrovské, že si ho možná ani neumíme představit. A dokážeme si představit, kde a jak takové množství zvířat žije? Dokument Svědectví odhaluje pravdu, jíž živočišný průmysl záměrně tají. Pomocí záběrů ze skrytých kamer proniká za ostnaté ploty a vysoké zdi českých velkochovů, malochovů, ale také domácích chovů, aby ukázal skutečný život zvířat, která jsou degradována na pouhé zboží. Ukazuje konkrétní jedince ukryté za úhlednými balíčky v obchodech a představuje je jako jedinečné bytosti bojující o život do posledního dechu. (Vinca)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (15)

Adramelech

všechny recenze uživatele

Lidí je hodně a pouze rostlinnou stravou se neuživí. Konkrétně u nás musíme pěstovat řepku, protože je nařízeno přidávat řepkový olej do pohonných hmot, a kromě toho nemalou část zemědělské půdy zabírají solární panely. Vegetariáni a vegani škodí životnímu prostředí, neboť při trávení produkují značné množství metanu, který narušuje ozonovou vrstvu. Z filmu jsem si pustil jen pár ukázek, aby mi nepokazil chuť na guláš. ()

kluzo 

všechny recenze uživatele

Všichni lidé ještě mentálně nedospěli k tomu, aby žili jen z rostlinné stravy. Ale jednou to tak bude. Jsem 11. rok na veganské stravě a zdravotně jsem na tom, vzhledem k věku lépe než většina mých vrstevníků. Film jsem zatím nedokázal dodívat do konce. I proto zvířata nejím. Každý, kdo nemá koule na to, aby tento dokument dodíval do konce, nemá právo jíst zvířata a produkty z nich. Ti ostatní by se měli nad sebou zamyslet. ()

Reklama

vecnevysmata 

všechny recenze uživatele

Oceňuji, že se jedná o první podobný snímek z českého prostředí, tajně jsem doufala, že též budeme mít své české Earthlings nebo Dominion. Nicméně z pohledu profi zpracování má snímek hodně co dohánět, zápal pro věc nestačí, ostatně i sami autoři přiznávají, že spolupracovníky si vybírali hlavně na základě veganství, a je to leckde poznat. Chtělo by to mnohem lepší dramaturgii a dost možná i výrazné zkrácení. Jednotlivá témata byla podle mě za sebou řazena chaoticky a leckde nenavazovala. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Je celkem úsměvné, že se lidé chtějí strašně množit, mít 20 dětí a skokově zvyšovat populaci Země, ale když má dojít na jejich uživení, které je klasicky v souladu s evolučním řetězcem, tak se cítí všichni strašně dotčeni. Na jednu stranu oceňuju skryté kamery a mrazivé záběry týrání zvířat na jatkách, protože o některých praktikách jsem neměl ani nejmenší tušení a tyhle stroje na (někdy až extrémně násilné) zabíjení zvířat by si zasloužili smrt. Na druhou stranu musím podotknout, že stopáž 140 minut je doslova úmorná a vyzobrazování každého jediného zvířecího druhu, jeho života a chovu je zbytečně konkrétní a podrobné a bohatě by stačila nějaká obecná sumace chovu se zachováním výše zmíněných záběrů, které by obecenstvo mělo vidět - tímto způsobem by si divák řekl, jaké hovada někteří lidi jsou a dokument by v něm zanechal nějakou stopu. Ovšem neustálé omílání stejných faktů ("zvířata jsou těžká a pod jejich tíhou se jim lámou nohy - to jsem slyšel v dokumentu asi 6x...), na sílu odříkávány wannabe filozofické myšlenky, jak jsou zvířata citlivé bytosti a v poslední dvacetiminutovce rádoby propagace vegan sportovců a jejich kecy, jak jsou silnější, nezatěžují si metabolismus a že jíst maso je zlé, to už mi přijde extrémistické a trapné. Kdyby se film držel u myšlenky odhalit lidem skutečnost, která se denně děje na jatkách, jásal bych, ale tahle zbytečná vegan-friendly propaganda a nesmysly degradujou celý dokument o dva levly níže... ()

vitorek 

všechny recenze uživatele

Kazdy, kdo si v supermarketu kupuje hezky zabalene, ocistene, nakrajene, nasvicene ruzove masicko zbavene veskerych necistot by si mel dokument zhlednout. Bylo mi zle po 1. dvaceni minutach ale po 30 letech jezeni masa mi prijde jako povinnost se na dokument podivat v cele delce a udelat si na vec vlastni nazor. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama