Reklama

Reklama

2. světová válka v číslech

(seriál)
  • Česko Druhá světová válka v číslech (více)
Velká Británie, 2019, 5 h 58 min (Minutáž: 44–45 min)

Režie:

Mike Ibeji

Scénář:

Mike Ibeji
(další profese)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Pouhých třicet let po krvavých jatkách 1. světové války se svět zapojil do dalšího konfliktu. Tato nová světová válka šířila smrt a zkázu po celém světě - v Evropě i Asii, Africe, Australasii a dokonce i v Jižní Americe. Do války se zapojilo 690 milionů lidí, což je desetkrát víc než do té první. Přibližně 100 milionů přišlo o život, z čehož bylo 50-70 milionů vojáků, námořníků a letců a přes 30 milionů civilistů. To řečí čísel znamená, že po dobu 5 let zemřel každý den desetinásobek počtu obětí teroristických útoků z 11. září. Jsou to neuvěřitelně vysoká čísla. Tento konflikt přinesl traumatický chaos, v jehož důsledku nebylo možné dané údaje přesně dohledat. Právě rozbor těchto čísel nám však pomůže pochopit příčiny 2. světové války a způsoby, jakými se v ní bojovalo. (Viasat)

(více)

Recenze (3)

Harry89 

všechny recenze uživatele

Viděl bych to tak mezi 2 a 3*. Zpracovaný je to poměrně poutavě ale ďábel je ukrytý v detailu a těm moc nedávají... Po tvrzení, že PzKpfwIII byl v době invaze do Polska hlavním koněm obrněných jednotek, jsem měl chuť vypláchnout si oči bělidlem a porejpat se v uchu rezavým hřebíkem. Absolutně špatný mapy Evropy jsou další věc a takových momentů je plná série. ()

Lukas__ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dokument je dobý a zajímavý, taky inovativní (čísla), ale v recenzi chci hlavně varovat. Na začátku každé epizody je, že pořad může obsahovat zneklidňující záběry (takový to co asi každý ignoruje) a většina epizod je OK, ale chci reálně varovat před 5., která má podle názvu pojednávat o Stalingradu. Varuji tato epizoda nepojednává jen o Stalingradu a skutečně obsahuje znepokojující informace a slabší povahy by ji měly bez legrace vynechat! Tato epizoda totiž věnuje 1/2 stopáže koncentračním táborům a kousek přes 1/4 životní situaci lidí v kritickém SSSR. Jen něco pod 1/4 epizody pojednává o tradičních válečných záležitostech, které jsou v ostatních epizodách hlavní! Prosím věřte mi a dívejte se jen na skutečné vlastní nebezpečí (na tu 5. epizodu)! ()

Reklama

Reklama