Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Westernová óda na Charlese Bronsona! Vynikající pistolník má pouhé tři dny na to, aby našel unesenou dědičku. Nemá jinou šanci, jinak nepřežije. Sestra hledané ženy jej totiž otrávila a protijed má u sebe právě oběť únosu. (Filmbox)

Recenze (12)

mira.l 

všechny recenze uživatele

A toto bylo co?!? Že je scénář blbý, no dejme tomu, není to jediný film na takové úrovni. Úvodní přestřelka s pokusem o odebrání pověšené děvuchy naprosto mimo mísu, nevím, proč to tam bylo, až do konce na to nic nenavazovalo ani neodkazovalo. Pak jakási unesená další děvucha, kterou chce vysvobodit její sestra. Tajemný pistolník (jak se o něm ta, co chtěla zachránit sestru, dozvěděla?), který Bronsonovi jak by z prdele vypad, ze kterého se vyklube válečný veterán. No budiž, dobrá. Děvucha ho "otráví" pod pohrůžkou, že když do třech dnů nevysvobodí její unesenou sestru, která má u sebe protijed (!!), bídně scípne v křečích. No, tak tady už začalo přituhovat. Sem tam se postřílí pár padouchů. No dobrá, tohle všechno by asi i šlo, westernů už jsem taky pár viděl a zdaleka ne všechny byly pro fajnšmekry. Proč mi ale ty přestřelky doprdele připadaly jak nějaká počítačová hra? Ta závěrečná v lese teda echt. Velkoryse pominu to, že to vypadalo, jako by na střídačku jeden záběr byl točen v červnu a další v únoru. Sníh, holá zem, sníh, holá zem. Ale ze všeho nejhorší byly ty digitální výstřiky krve. To bylo fakt strašný. Dal jsem si tu práci a zpomalil si to, a to je fakt směšný, ten digitální načervenalý obláček, který se rozplyne do nikam. To je hrozný. A pak taky výstřely, kdy se zableskne kdesi u bubínku revolveru, tak nějak divně do strany, ale z hlavně nevyjde vůbec nic. Co tímhle autoři chtěli říct? Jestli neměli na pořádný přestřelky, tak se na to měli vysrat. Jedna hvězdička za snahu. ()

m.a.t.o. 

všechny recenze uživatele

„S tou ženskou budú problémy.“ Maďarská napodobenina Charlesa Bronsona so svojím dvorným režisérom, kameramanom a strihačom v jednej osobe sa rozhodla zabŕdnuť do žánru, ktorý starého Charlesa preslávil – do westernu. Zápletka je riadny hlavybôľ, akčné scény (alebo skôr „akčné scény“) takisto a Oscara za vizuálne a špeciálne efekty by Once Upon a Time in Deadwood zrejme tiež nezískal. Našťastie som, po Death Kiss, už vedel do čoho idem, a tak som nebol zhrozený. Zabavil som sa na účet tvorcov, zato aj tá milosrdná obligátna (pol)hviezdička. 10 % ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Bronson by mal v dobe natáčania filmu skoro 100 rokov a som si istý, že by to zahral dôveryhodnejšie. Mne sa tá premisa s tým jedom páčila a celkovo príbeh je zaujímavý. Len scenár, dialógy sú až amatérske, vidieť tam tú neprofesionalitu. Pekná blondínka to nezachránila. Zrejme by to totiž nezachránila ani sama Claudia Cardinale v tých najlepších rokoch. Pocta Bronsonovi sa zmenila miestami na paródiu, najmä keď sa tam každých desať minút triasol na zemi ako eplipetik. Ale na záver som bol celkom zvedavý, takže úplná tragédia to nie je. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Charles Bronson  v podobě maďarského herce vstal v tomto moderním westernu z hrobu, aby se mstil. Tento Charles Bronson žádný průlom neudělá, jen poskytne plochou podívanou pro fanoušky minulých filmových kousků. Film má ošklivě zmutované barvy, efekty střelby z postprodukce, zpomalovačky a jalovou zápletku. ALE, pokud nemá film žádné ambice být originál, nebo ho dokonce překonat a je jen laciná kopie, pak ho fanoušci přijmou a je na něm něco cenného. Je znám malý rozpočet na točení v turistickém městečku. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Moje třetí setkání s Bronzim a tentokrát to teda nebylo vůbec dobrý. Sakra když už někdo (ňákej Perez) do filmu obsadí perfektního klona starýho dobrýho Bronsona, to nemůže přitlačit hrst dolarů navíc na choreografa nebo odbornýho poradce nebo koho, kdo by mu pomohl natočit pořádný přestřelky, když to on sám neumí? Takhle směšný, trapný, pitomě zrejžovaný přestřelky jsem snad ještě nikdy ve filmu neviděl... možná jedině v jiným (letošním) Perezově filmu s Bronzim Cry Havoc. Taky by si měl zaplatit i lepšího scénáristu než je on sám, už ta úvodní zápletka s třídenním jedem je nekonečně blbá. A závěr s odhalenou nevlastní sestrou a nabídkou k bydlení pro colonela Bronziho je mozkorvoucí. A najmout lepší herce, hlavně jiný herečky než kurvy se silikonovými cecky z podřadnejch lasvegaskejch bordelů. Vlastně by se na to ten uzenáč Perez měl nejlíp úplně vykašlat a nechat točit filmy s Bronzim někoho úplně jinýho, tahle jeho nízkorozpočtová poloamatérská klauniáda může totiž diváka zaujmout a nechtěně pobavit leda tím, jak je beznadějně špatná. Pochválit musím ovšem spaghettiwesternovou muziku, vobšlehnout Morriconeho se někomu povedlo fakt dobře. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama