Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Její přítel spáchal sebevraždu a zůstal po něm v šuplíku napsaný román. Morvern Callarová ho vydala pod svým jménem a za utržené peníze se s nejbližšími přáteli vypravila z rodného Skotska do centra zábavy – na ostrov Ibiza. Pro Morven se ale nejedná o výlet. Je to cesta, během níž se musí smířit sama se sebou, se svým žalem i s touhou po svobodě. Je to cesta za nadějí. V mnoha trofejemi oceněném britském dramatu exceluje mladá a nadějná Samantha Mortonová. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (10)

Cushing 

všechny recenze uživatele

Možná jen dvě hvězdy, záleží na tom, jestli vám stojí za to tohle vidět. Nejvíce vadí z prstu vycucaný děj, nepravděpodobné vztahy a situace. Podle románu toho zapomenutelného, kdysi velký humbuk vyvolávajícího typu. Po formální stránce je to film přinejmenším "zajímavý" (ano, to je to správné, nic neříkající slovo, přesně jako jméno Morvern Callar, přesně jako film). Samantha Morton teď hrála v Control, konečně dobrá role a výborně zahraná. ()

swed 

všechny recenze uživatele

"Morvern Callar" rozhodně není filmem pro každého, na to v něm chybí jasnější popis psychologických pochodů hlavní hrdinky a konvenčně uchopený příběh. Na druhou stranu ti z vás, kdo hledají ve filmech prostor pro vlastní myšlenky, či touží po určité alternativě, nebudou zklamáni. Novodobá britská nemainstreamová tvorba má (na rozdíl od té americké) prostě něco do sebe. 8/10 ()

Reklama

StaryMech 

všechny recenze uživatele

Kuchlerova básnivá kamera nám - aspoň do té doby, než se děj přesune do slunného Španělska - přibližuje duši děvčete ze skotského zapadákova, do níž se režisérka rozhodla nás nepustit. Jistý kritik nazval film chmurnou pohádkou o útěku ze světa. Možná - já viděl spíš mlhavě kritickou sociologickou črtu na trochu přepjatém podloží (neobešla by se bez toho podřezávání, rozřezávání a zahrabávání?). Bez Samanthy Morton by to celé asi nebylo ono, ale i Kathleen McDermott se myslím osvědčila. ()

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

Opravdu moc líbivě natočené. Mluvím hlavně o kameře a jejích pomalých pohledech, které vytváří originální dojem z celého snímku. Stejně tak obsazení a obzvlášť soundtrack je opravdu povedený. Škoda toho "obyčejného" příběhu a místy "odfláknutého" scénáře,protože čtvrta v hodnocení by Morvern slušela hodně.. 70 % ()

hygienik 

všechny recenze uživatele

Celý čas som mal pocit, že nevidím hraný film, ale dokument, bez komentára zachytávajúci rozklad stredostavovskej spoločnosti. Hlavná hrdinka je vtiahnutá do tej šedivosti, ale sníva o lepšom živote. Jednu hviezdu dávam za skvelú kameru a "seversky strohé " dialógy, vďaka ktorým som sa nerušene kochal zábermi. Inak strata času. ()

Galerie (36)

Reklama

Reklama