Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Morská panna je chytená v oceáne, pričom jej rybári odseknú chvost. Túto tragédiu bohužiaľ prežije a jej ľudskú časť potom prevezú do psychiatrickej liečebne, kde na nej šialený psychiater robí pokusy. To, že je morská panna, jej samozrejme nikto neverí. (dixx)

Recenze (12)

Morien 

všechny recenze uživatele

What the frickety frack. Jako kdyby nejlepší film na světě natočil nejhorší filmař na světě. Šílené ženy si navzájem dodávají sílu a k tomu jsou tam démoni, duchové a mořské panny? Sign me up. Hrozně bych ten film chtěla milovat, ale Jeffrey Grellman mi v tom aktivně brání, god damn it. Plusové body za to, že pan psychopatický psychiatr vypadá jako elf z Pána Prstenů. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Kdo si ho v dětství mastil při sledování H2O: Stačí přidat vodu (Disney Channel), tak tohle se mu bude hodně líbit. Čekal jsem extra amatérskou sračku, ale nakonec se to dalo, ač jsem to teda u konce přetáčel. Celkem pěkný herečky. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Ač samotná myšlenka nebyla zas až tak hrozná, nejhorší na celém tomto filmu byl samotný režisér a scénárista v jedné osobě Jeffrey Grellman, který jej pohřbil svou vlastní neschopností. O čemž svědčí i mrzké ohodnocení kvality tohoto kousku napříč celým internetem. Jeho tvůrce disponoval pouze s 85 000 dolary, no a podle toho to tak i vypadalo. Přitom si nešlo nevšimnout, že v určitých momentech nám tento film dokázal nabídnout vcelku slušnou podívanou i atmosféru – bohužel to vždy byli jen chatrné záblesky.    Většina hereckých výkonů byla dost slabá, o čemž jsem se utvrdil již v samotném úvodu. Lov a boj s mořskou pannou vypadal částečně dost komicky, ale Alexandra Bokova měla v sobě jisté charisma, bohužel trval krátce a my se přesuneme do psychiatrického zařízení a tady nastal totální chaos a všechny slabiny scénáře se ukázaly v plné nahotě (nejen ta na fotkách hlavní hrdinky v doktorově deníku). Posloucháme kvantum dívčích blábolů, které mezi sebou vedou jakousi žabomyší válku, potuluje se tu duch dívky, který komunikuje kromě mořské panny i s jednou dívek, máme tu agresivního psa – uvězněného v tajné místnosti a nikdy se vlastně nedozvíme proč tam je. No možná mu tam zvrácený doktor házel prostě jen těla obětí. Sledujeme, jak se hlavní hrdinka snaží alespoň trošku spřátelit s ostatními, úsměvné bylo vysvětlení, odkud umí legendární tvor znakovou řeč, no prostě nic extra záživného.    Tak jsem si alespoň sliboval, že když už je to horor, mohl by alespoň samotný závěr nabídnout lepší podívanou. Menší míra brutality skutečně přišla, dojde i na umírání některých vedlejších i důležitějších postav (většinou však mimo záběr kamery), takže žádná sláva se nekonala. Celý film mi spíš přišel jako jakési drama s lehce mysteriózní zápletkou, ze které ovšem nedokázali využít ani polovinu potenciálu. Prostě na to nebyli peníze a režisér je debil. Jediné opravdové pozitivum byla samotná Alexandra Bokova, kterou jsem do této chvíle vůbec neznal. 30% ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Takový zamotaný jakési celé to bylo, nejděsivější byly bohužel skákající fotky, jinak nuda a o ničem. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Film tak špatný, až je potenciálně dost záživný i zábavný. Dokážu si představit, že si u něho parta lidí užije srandy kopec, vyhulí-li při něm nějaké to brčko. Já nehulím ani nechlastám, ale bavil jsem se svým způsobem taky, ve stylu např. "no ty krávo tak tohle je fakt haluz", nebo "no to jsem zvědavej co se z toho ještě vyvrbí za kun.ovinu") apod. Takže zvrhlí ctitelé špatných filmů s chutí do toho, protože tak extrémní slabomyslnost scénáře už jen tak neuvidíte. Ovšem běžného diváka už nejspíš odradí samotný začátek z lovu mořské panny - režisér se ani nenamáhal vytvořit jakous takous iluzi otevřeného moře a celá sekvence se bezostyšně odehrává v nějakém přístavu na dohled od přístavních hrází. Ale třeba v přístavech rusalky nejlíp berou, kdo ví. P.S.: Příjemným bonusem je Alexandra Boková, která sice určitě není panna, natož mořská, ale krasavice je to náramná. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Tak videl som niekoľko hororov o morských pannách a ani jeden z nich ma nenadchol, tak som tušil, z ani tento má nejako neosloví a tak aj bolo. Uz prvotná scéna, kde sa dvaja starci dohadujú, že si idú na rybačku uloviť morskú pannu ukázala smer celého filmu a tak naozaj sa zázrak od tohoto filmu cakat nedal. Nic v tomto filme nedávalo nejako zmysel, napríklad ta bludná Holandanka v podobe dotrhaného ducha bolo ako čo? Alebo hafan, ktorý bol ukrytý niekde v prdeli s rozkladajúcou sa mŕtvolou aby čakal na dalsiu náhodnú obeť? Je tu niekoľko zlúčených subžanrov, ale po spolu nedržia vobec. Je tu len nuda zabalená v hnusne debilnom príbehu. 1* za odseknutý chvost na háku. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Americký snímek „Mermaid Down“ je žánrovou kombinací, která může zaujmout skutečností, jak je vše propojeno relativně originálně, na stranu druhou je to ale rozhodně mišmaš, který nesedne každému, o čemž svědčí třeba i hodnocení na ČSFD. Tenhle snímek si ale přece jen pozornost zaslouží. „Mermaid Down“ je zvláštní kousek, ale rozhodně to není odpad. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Malá mořská víla tentokrát v dospělejší verzi a krapet jinak. Máme tu příběh na pomezí temné fantazie, která je chvílemi až neskutečně brutální, aby nakonec zůstala atmosféra plná lidských emocí. Nízkorozpočtový hororový příběh přináší hlavně mořskou pannu tmavší pleti, kterou hraje Alexandra Nosková, kupodivu mimo jiné mající ruské kořeny. Svoji roli zahrála profesionálně a na danou postavu naprosto uvěřitelně. To však ale nemění na faktu, že tmavá pleť mořské víly je přeci jen krajně diskutabilní. To jsou v oceánu podmínky jako v Africe? To je jako kdyby běloši hráli africké domorodce. No nic. Děj je poměrně jednoduchý, avšak pro zakrytí právě onoho nízkého rozpočtu vizuálně poněkud zvláštní. Bylo použito spousta nových motivů, ale jako podivné myši máš to kupodivu nevyznívá. Středem všeho dění je samozřejmě mořská panna, kterou do sítě náhodně chytí rybáři. A co neudělají. Odseknou ji dolní část těla. Přežívá jen díky své mysli, ve které vznikla imaginární kamarádka, se kterou se baví, se kterou se radí. Dostane se do psychiatrické léčebny, kde jsou jako pacientky převážně děvčata takříc v pubertě. Vede to tam doktor, který se však o léčbu nijak nezajímá. Z jeho charakteru nakonec vyleze sadismus se zaměřením právě na mořskou pannu. A tak se začnou dít věci. Žánrově je snímek především fantasy, ale obsahuje tolik hrůzných scén společně s patřičným napětím, že k hororu má přeci jen daleko blíž. Děvčata v léčebně mořské panně zpočátku samozřejmě nedůvěřují a spíše zní mají strach. Ale je to celé spíše o víře v magii, a tou skutečnou magií jsou pouta, která se mezi děvčaty postupně vytvářejí. A jak známo, i nadále platí, že v jednotě je síla. Silný emocionální závěr možná někoho donutí pustit slzu dojetí, ale to už k filmovému zážitku prostě patří. Vizuální charakter každé scény bohužel není pro každého. Kdo nepochopí daný styl, hned zpočátku se v tom bude ztrácet. ()

Cinematrix odpad!

všechny recenze uživatele

Někdy nad sebou žasnu, co si to občas pustim. Dále žasnu nad tím, co je někdo schopnej natočit. Tady šlo o to, že nějakýho starýho rybáře z ničeho nic napadne, že by mohl chytit mořskou pannu. A jak si usmyslel, tak se také stalo, kousek od frekventovaného pobřeží. Kde jinde také, že? Potom ji pověsil na hák a sekal do ní sekyrou tak dlouho, dokud ji nepřesekl vejpůl někde zhruba v okolí břicha, aby to jako už mořská panna nebyla, což postrádalo smysl. Ta panna přišla o ploutev, pohlavní orgány, část trávícího traktu atd., ale přežila to. V ústavu pro choromyslné jí to všechno zase dorostlo, akorát místo ploutve jí dorostly nohy, protože už nebyla ve vodě poblíž přístavu, ale v tom ústavu měl být spíš ten režisér a scénárista v jednom. Říkal jsem si, že se ta panna začne mstít za to, že jí někdo takhle brutálně přefik, ale na to už buď nezbyly peníze nebo to mělo mít hlubší podtext, kterej jsem nepochopil. Kdyby alespoň sehnaly nějakou hezkou herečku, ale to taky neklaplo, takže tu hlavní roli tu odehrála nějaká přičmoudlá vyzáblotina, která za celý film neřekla jedinou větu (asi se báli, že by si jinezapamatovala), tak jenom pískala jako potrefenej delfín. No děs! ()

B3n odpad!

všechny recenze uživatele

Je to film, od ktorého keď na pol hodinu odídete, tak keď sa potom vrátite, budete na tom s vtiahnutím do deja a chápaním rovnako ako predtým. Je to film, kde je pospájaných viacero hororových žánrov pod jednu strechu, taký tescofilm. A samozrejme je úplne zbytočný. ()

Aceboris 

všechny recenze uživatele

Dvaja dedkovci sa rozhodnú uloviť morskú pannu , len tak pri poháriku sa dohodnú , že vyrazia na more a jednu si ulovia a potom ju predaju za neskutočné peniaze. Už samotný úvod je stupídny. Keby to bolo aspoň trošku s nadsazkou, ale tu sa všetci tvária ako keby išlo o skvost kinematografie. Žánrovo to okolo hororu ani neprešlo , skôr nepodarené fantasy aj to možno . Neodporúčam strata času za mňa 1/10 za scénu s pekným zadočkom morskej víly keď sa prvýkrát postavila na nohy . ()

Reklama

Reklama