Reklama

Reklama

Tajemná odysea

Trailer

Obsahy(1)

U.S.S. Yorktown a její neohrožená posádka z 24. století záhadným způsobem uvízne v minulosti, a to o celých 100 let nazpět. Nejen že musí řešit spousty problémů, ale musí také čelit dávnému nepříteli Federace. O tom všem je Tajemná Odysea. (Brněnská 16)

Recenze (8)

Eodeon 

všechny recenze uživatele

v českých poměrech jeden z těch spíše lepších fan filmů na motivy Star Treku. řadu drobných dílčích nedostatků lze snadno přehlédnout, obzvlášť s ohledem na skutečnost, že jde o debut a navíc realizovaný za obtížných, přinejlepším polo-amatérských podmínek. s tímto na vědomí cítím spíš potřebu chválit a to v první řadě (na amatérské poměry) zdatné výkony (ne)herců. to ve fan filmu těší obzvlášť. v kontrastu k jiným současným českým projektům potěší dynamičtější práce s kamerou, která přiléhavě odrážela akčnější děj, a celkový dojem z postav, které zde oproti jiným fan filmům opravdu působily nikoliv jako strnulé figury recitující technobláboly zpoza konzolí, ale jako skutečná posádka, tedy jako fungující kolektiv specialistů, kteří se doplňují a efektivně spolupracují na řešení problémů, tedy přesně v duchu oficiálních seriálových předloh. s hodnocením bych býval šel i o stupeň výš, nebýt (lehký spoiler) toho lehkovážného porušení základní časové směrnice, ke kterému, jak to já osobně chápu, by měl mít na základě svého vzdělání a výcviku každý důstojník Flotily silný odpor, kor když se jednalo o nikým nezpochybněné, všobecně přijaté rozhodnutí. sice se to nakonec ukázalo jako správná volba, ale to hrdinové neměli, jak předem vědět. (konec spoilerů). a přitom věřím, že stačilo trochu si pohrát s několika dialogy a mohlo se to podat věrohodněji. čili v posledku to, co bych uvedl jako jedinou zásadní výtku, je citelně scházející dramaturgie. ale tak už to u fan filmů zkrátka bývá. a vlastně nejen u nich. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Eodeon řekl spoustu toho, co jsem chtěl říct také, takže jen ve stručnosti - ano, na fan projekt slušné herecké výkony, kamera také zajímavější než bývá zvykem, jen v jednom záběru, kde máme detailní možnost si prohlédnout zátylek jedné postavy, než kamera přejede vpravo, aby zabrala hovořící druhou postavu, mi cukly koutky:) Shodneme se i v tom, že porušení časové směrnice je tu pojato trochu moc lehce, a já osobně ještě přidám údiv nad tím, že tvůrci potřebovali ausgerechnet postavu Data. Jednak je to podle mě zbytečné, ale hlavně Data je herecky přece jen složitější, než může leckterý fanboy očekávat, a podle toho to tady také vypadá:) I když ona ani (pozdější) admirálka Shelbyová není žádný nazdárek, její představitelka zvládla svoji úlohu víc než dobře, jak se na hlavní hrdinku sluší. A přidala i jeden velmi podařený vtípek;) Byl jsem velmi spokojen, a za těchto vstupních podmínek jsem ochoten leccos vnímat kladněji než jindy... a třeba prohlásit, že ty zipy, co se posádce houpou pod krkem, jsou roztomilé:) Velmi solidních 70%. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Jakožto okrajový fanoušek Star Treku hodnotím střízlivě, protože nedostatků je i na poli poloamatérské tvorby stále více než dost, ale jako okrajový projekt to vlastně není špatné, při své stopáži to nestihne nudit a herecké obsazení je ve své neprofesionalitě vlastně vcelku sympatické. Kus práce je vidět, zahraničním fan made počinům, ale třeba i legendárnímu Star Wrecku se ale ani zdaleka nevyrovná. A není to jenom otázka rozpočtu... ()

DaliX 

všechny recenze uživatele

Veľmi vydarený fan film. Postavy skvelo obsadené, uveriteľné. Je vidno, že to nakrúcali fanúšikovia a že si to naozaj užívali. Ako neznalca Star Trek univerza mi mnohé odkazy nič nehovorili, napriek tomu som sa nenudil ani sekundu. A interiéry sa im fakticky podarili :) ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Star Trekovský kraťas u ktorého z každého ohľadu vidno, že je to amatérsky počin. Blbé uhly kamery, mizerné CGI z vesmíru, hudba, ktorá vôbec nepasuje k prebiehajúcemu deju a hlavne otrasné výkony tých nehercov, ktorý sa snažia najmä o správne odrecitovanie strojových dialógov. Ale ani to sa im úplne zrozumiteľne nedarí. No a zápletka je vykrádačkou sci-fi Tajomná žiara nad Pacifikom. Keby posádka aspoň na chvíľu riešila dilemu, či zmeniť minulosť. Ale nie. Nejaká transgender kapitánka s hlasom jak chlap sa bez mihnutia oka vyserie na základnú direktívu a hor sa jak kovboj do boja. Našťastie pointa jej ľahkovážne konanie trochu ospravedlní. Takže čo pochváliť? Kostýmy a mostík hviezdnej lodi vyzerajú dobre. Ostatné je katastrofa. 2/10. ()

PKD 

všechny recenze uživatele

No, sakra! A pak že to nejde! Konečně mohu býti na někoho z této oblasti, pyšný. Efekty parádní. Výběr zrovna třídy Norsko aka Norway, která zase tak moc ve ST obecně nefiguruje, zajímavý a uniformy sedí, jak ulité. Můstek je super. Tady si někdo mákl. LCARS obrazovky jsou jako živé;) a tak vůbec. Kpt.Shelbyová je hodně blízko originálu a i když je ke konci poněkud dřevěná, tak sype ze sebe jednu hlášku za druhou, z čehož jsem se válel smíchy.;-) Nemyšleno, opovržlivě. Díky těmto lidem opatrně začínám věřiti, že cz fan ST nejsou nesplnitelnou misí impossible. Zdejší srovnání s Axanarem ovšem považuji za doslova debilní a mimo mísu. To jen na okraj. Herecky jde v našich podmínkách rozhodně o lepší průměr a ve vizuálu o jasný nadprůměr. Alespoň z toho mála, co jsem viděl. Jen trochu škoda, že ta délka je prostě na mě moc krátká, páč, než jsem se stačil do toho dostat, byl konec.:( Malé mínus za Data, kterého bych nepoznal, pokud by to zde nebylo řečeno. Ale 1000x raději něco takového, než ty ubohé poloamatérské profi pseudoTreky, které posl.3 roky plodí CBS. Ve srovnání s projekty jako tento, totiž působí posl.2 ´´ST´´ apendixy, jako ultradrahé fanTreky, jak někdo vtipně glosoval v komentu k 1.s. solo seniláka Pikrda. Již 15 let mě fascinuje skutečnost, že fanoušci, kteří produkují tyto filmy/díly z růz. ST období, rozumí očividně ST o 300% více než ti, kteří jsou za to považte! placení. Placení by totiž měli býti lidé jako James Cowley, Vic Mignogna, včetně Kennetha Smithe a Viktorie Svobodové, mj. Asi tak. P.s. u takovýchto povedených projektů vždy trochu zaskřípu zuby, páč II. bych bral celý tv s. což se týká i několika jiných fan ST. Byť některé z nich opravdu aspoň 10 dílů mají. Na 2.str., zde se teprve začíná, tak uvidíme, co a kolik toho na nás vybalí slečna/paní Svobodová & spol.;-) ()

thestral 

všechny recenze uživatele

Velmi povedený fanouškovský Star Trek film, rozhodně jeden z nejlepších, které se u nás za poslední roky podařilo natočit. Na malé ploše se podařilo rozehrát dobrý příběh, kamera, střih, zvuk a efekty skvělé, herci na amatéry moc fajn :) Taky je vidět, že natáčení si užívali a že celý projekt je dílem lidí, pro které je Star Trek život :) ()

SSE 

všechny recenze uživatele

Pěkný fanouškovský počin - rozhodně lepší než třeba takové ST Renegades, ale taky rozhodně horší než Prelude to Axanara a nebo Star Trek Horizon. Takže z objektivních důvodů, musím dát jen jednu hvězdu. K ději bych dodal, že zatímco pro cestu do minulosti je třeba mít červí díru (časoprostorový zlom), pro cestu do budoucnosti lze kromě červí díry použít například jen dostatečně dlouhé urychlení na rychlost blízkou rychlosti světla. V reáliích ST je pro obousměrné cestování v čase ještě záložní možnost spočívající v použíti Strážce věčnosti nebo blízký a rychlý průlet kolem hvězdy :) ()

Reklama

Reklama