Reklama

Reklama

Make Up

(festivalový název)
  • Velká Británie Make Up
Trailer

Obsahy(1)

Vysněné prázdniny s jejím milovaným na prosluněném britském pobřeží se proměnily do sychravé reality. Plán mít domnělé líbánky nanečisto se pomalu rozplývá jako ranní mlha a karavanové městečko pro Ruth stává bludištěm, ve kterém ztrácí svoji lásku. Syrový realismus dne přechází do zneklidňující noční můry, kdy se do kapot karavanů zabodávají červené nehty tmavého stínu. Jedinou spojnicí Ruth s realitou je nová práce, kde se potkává s neznámou starší dívkou, která v ní probudí zvědavost… Cesta za odhalením její pravé identity Ruth zavádí do neznámého teritoria, ze kterého není cesty zpět. Snímek Claire Oakley skrze propojení žánrů hororu, psychologického dramatu i lesbické romance zachycuje strastiplný proces dospívání se vším jeho zmatením z nového světa a vlastní identity. (Mezipatra)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (2)

Beckett51 

všechny recenze uživatele

[Mezipatra 2020 - Online Aerovod] Vnitřní coming out v psycho-symbolický podobě. Technicky skvělý a obsahově snad ještě lepší. Jen hudba mohla být na můj vkus trošku výraznější, protože právě ta měla potenciál film vykopnout na ještě vyšší level. Ale i tak líbilo. Velmi. ()

ink flo 

všechny recenze uživatele

Debutovej film Claire Oakley je celkem chameleon, první polovina působí jako lehce horrorově psychologickej slowburner, druhá nabere překvapivě jinej směr. Do přízračnýho pobřežního trailer parku někde v Anglii přijede 18letá holka za svým přítelem, aby spolu strávili prázdniny. Začne mít ale podezření, které v ní probouzí opakované nálezy zrzavých vlasů a později i letmé zahlédnutí jejich majitelky. Přičemž není jistý, nakolik se jedná o její žárlivé představy či halucinace. "Safe" s Julianne Moore je sice žánrově trochu jinde, ale ta první půlka mi ho tím neurčitým přidušeným napětím připomněla. Jinak typickej artovej film s krásnou kamerou a scénografií. ()

Reklama

Galerie (2)

Reklama

Reklama