Reklama

Reklama

Le Lac des morts vivants

  • Španělsko El lago de los muertos vivientes (více)

Obsahy(1)

Pri malej dedinke v horách je jazierko, z ktorého občas vylezú zombie v nacistických uniformách a robia neplechu. Do mestečka prichádza reportérka, ktorá chce o jazierku a jeho temnej legende napísať článok. Od miestneho starého pána, žijúceho v zámku na okraji jazierka, sa dozvedá strašnú historku, ktorá sa tu udiala za druhej svetovej vojny. (POMO)

(více)

Recenze (26)

POMO odpad!

všechny recenze uživatele

Jean Rollin "exceluje" na rovnakej báze ako Jesús Franco. Pomalé tempo, primitívne dialógy a herecké výkony, množstvo nahých tiel, gíčovitá romantická melódia (ktorú sme už počuli v inom, podobnom filme) a ukážkovo nefunkčné napätie a hrôza. Prvú polhodinu je film celkom zábavný, hlavne akčné vojnové scény akoby vypadli z ruky Ed Wooda, no tá posledná je vážnym utrpením. Stretáva sa v nej nuda s diváckym stavom halucinogénneho omámenia a otupenia. V rámci guilty pleasure potešenia musím pochváliť vedľajší motív vzťahu jedného zo zombíkov s dcérou, s ktorou sa stretne po dlhých rokoch (od doby, kedy bol ešte živý a videl ju v kolíske čoby batoľa). ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Evropský trash v nejryzejší podobě. Na začátku na vás vyvalí neskrývanou nahotu, aby pak zombie náckové pravidelně vylézali z jezera, klátivým pohybem sondovali okolí a mordovali ženský tím, že jim sajou krev. Chvilku se Rollin flashbacky zpět do 2.světové pokouší o nějaké vážné rozvíjení mytologie, aby pak zas na vás vyvalil tři kýble nahoty a kopu zombíků, kteří si vřískající ženský unášej do jezera. Dokonce nechybí ani nějaké citečky, to když táta zombík pokaždé, když vyleze z vody, navštíví dcerku, hladí ji a dává jí dárečky. Té holčičky mi bylo normálně líto. Hrála totiž jako jediná strašně svědomitě, a vůbec do toho světa dospěláckých úchyláků nezapadala. V její postavě se Rollin pokoušel dokonce i o nějaký přesah a celkově mám dojem, že všechno kamerou bral na první dobrou a úplně rezignoval, co z toho vyleze. Na konci dojde i na slzičky, no sám jsem se neubránil dojetí, fňuk. ()

J*A*S*M odpad!

všechny recenze uživatele

Nechce se mi věřit, že tohle někdo mohl myslet vážně. Několikrát jsem při sledování téměř vyprskl smíchy, neboť to, co se na obrazovce odehrávalo, připomínalo sebeparodii, avšak bohužel pouze nechtěnou. Kdyby to tak vypadalo úmyslně, zasluhoval by scenárista cenu za genialitu, neboť například zdejší "shledání po letech" by hned tak někdo nevymyslel. Také jsem si všiml, že rybník, v němž ti vodníci žili, záhadně mění svou hloubku. Lze to pozorovat ve scéně, kdy zombíci útočí na koupající se děvčata. Při pohledu ze břehu mají vodu stěží po pás, avšak když je kamera v ten samý okamžik zabírá pod vodou, tak dívky normálně plavou a zombíci se na ně sápou ještě z větší hloubky. Zajímavé. Zombie Lake je tak špatný film, až dokáže zcela jistě někoho uspokojit. Jen doufám, že chystaný Romerův Something of the Dead (v němž by měly také vystupovat vodní zombie) nedopadne podobně. ()

Superpero odpad!

všechny recenze uživatele

Film o nacistických zombících? Tak to jsem musel vidět. Bohužel zombíci tu jsou zelení jak vodníci a vlastně i ve vodě žijí, akorát občas udělají nájezd na město plný teroru. Vždycky zabíjejí jenom ženský. Srabáci. A ty ženský se předtím většinou stihnou svléknout do naha. Nejhezčí je hned ta úvodní a potom ještě ujde jedna černovláska co se myje v kádi a zombík na ní Shyamalanovsky vyběhne z kukuřice, jenže ona místo aby utekla, tak radši zařve, spadne a nechá se zabít. Nejemotivnější scéna filmu shledání zombie nácka s jeho dcerou, které věnuje náhrdelník její matky. Jenže dcera je svině, dá zombie náckům vypít nějakou sračku a vesničani je upálej plamenometem. Konec zvonec. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Rollin ve své nejšpinavější podobě. Netrvá to ani prvních pět minut, a na scénu už se dostanou všechna zvířátka (kůzlátka s bobříkem), jezero a v něm ukrytý vodník. Nebo zombík. Ve výsledku je to ale úplně fuk, protože zdejší mrtví náckové sice občas někoho sežerou, ale svým brčálovým zjevem alá Česílko strachu nebo hnusu moc nepobrali. Komediální talent jim však upřít nelze. Po většinu času zalézají nebo vylézají z domovského rybníku (jednou dokonce to celé v rozmezí 40 vteřin), perou se mezi sebou a hlavní boss si mezi živými najde i svou ztracenou dcerku. Tahle scéna je obzvlášť k nezaplacení - podobně jako většina stopáže. ()

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Prakticky bezrozpočtový zombie trash amatérskej a vysoko neprofesionálnej kategórie z časti aj zo scenáristickej dielne Jesusa Franca, ktorého tému režijne podchytil Jean Rollin. Skromný rozpočet snímku evidentne postačoval iba na filmovú techniku, zelenú zombie masť (aj tou sa šetrilo) či na symbolické výplaty pre účinkujúcich. Boh vie, kto všetko dostal a nedostal za svoje herecké predstavenie zaplatené. V niektorých prípadoch som mal dojem, že casting prebiehal v duchu – “Kto si chce zahrať v zombie horore, nech sa dostaví k jazeru. Odmenou pre prípadných záujemcov bude dobrý pocit a úloha v očakávanom zombie projekte (teda až do premiéry kedy sa vsetko prevalí).“ Osobne nemám nič proti hororovým sračkám, ktoré balansujú medzi trápnou neschopnosťou bez nápadu a neplánovanou samoparódiou akou ZOMBIE LAKE bezpochyby je, ale toto bolo proste o ničom. Kvantum chýb nevyčítam, jedine tak neochotu počas výroby držať zvolený štandard. O nudnom priebehu snímku ani nehovorím. Až na pár uchechnutí som sa proste nebavil. Od zombie nacistov z Druhej svetovej, ktorí boli povraždení kdesi v zapadnutej francúzskej vesničke, som čakal viac ako pajdanie a čvachtanie sa vo vode. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Vesničané povraždí po konci války nácky co okupovali jejich vesnici a nahází je do vody. Tenhle úvod zabírá zhruba třetinu filmu!!! No po par letech se ted už zombie náckové rozhodnou že vylezou z rybníka a vesničanum se pomstí. Vylézají několikrát. Vesměs když se v rybníce koupou nahé ženy a mstí se taky hlavně na nahých ženách. Tyhle rybníkářské souboje je nutno vidět. Zajímavá je dějová linka kdy jeden z vodníků záhrobáků potká po letech svoji malou dcerku. Následuje dojemné shledání a jdou spolu na prcházku! Potkají skupinu zombíe vodníků a taťka zombík se popere "na život a na smrt" s jedním ze záhrobáků co chtějí jeho dcerku ochutnat!!! Tomu se říká správný otec! Neměl jsem chut to ani dokoukat celé. V celém filmu absentuje jakékoliv napětí a masky jsou opravdu úděsně trapné. Ty představují zelený nátěr obličeje a někteří štastlivci vyfasovali i gumové pokrývky hlavy v zeleném odstínu. O hereckých výkonech, potažmo o hercích se nedá mluvit. Mám takový pocit že spousta záběrů vznikla tak že prostě zombíky co v tom hrají nasnímala brzy po ránu kamera ospalé jak se protahují po vstání z postele. Tak bych asi zhodnotil masky i herce. Herci tam snad ani nejsou. Spíše jen komparsisti. Celkově dávám čestnou hvězdičku za opravdu mimořádné zpracování zombie "hororu. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Rollin mě přesvědčil že prostě ty dva vynikající horory co natočil byla pravděpodobně jen náhoda. Ten zbytek totiž stojí za starou bačkoru.Tohle není vyjímka, tenhle film má jen málo toho co by mě zaujalo. Třeba takové masky ty jsou sice dobré a to je asi jediná věc co mě právě zaujala. Zbytek filmu je špatně zahraná a divně udělaná slátanina která má tak neuvěřitelně tupej scénář že je to totálně k smíchu. Ještě mě totálně dostala ta chůze zombáků kteří jsou sice pomalý ale proboha ta jejich chůze vypadá děsně. Slabej film kterýmu dávám 2* a to s hodně odřenýma ušima. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Sorry, ja jednoducho musím dať tejto sračke jeden bodík aspoň z čistej recesie...Už od úvodných sekvencií je jasné že toto je "zetko" ako vyšité, synťákový zvukový podmaz skladal pravdepodobne nejaký krčmový virtuóz, atď atď...Tento "horor" by nevystrašil ani päťročné decko, ale zábava je to miestami vskutku skvelá, niektoré pasáže sú priam "nezabudnuteľné". Už len samotný nápad s nacistickými zombíkmi, ktorí vyliezajú z jazera je vcelku brilantný, ale úplne do kolien som išiel zo "silne emotívnych" scén medzi zombíkom a jeho dcérkou..Fakt dojemné a krásne, láska až "za hrob"!!!: ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Triezvo vzaté je Zombie Lake po všetkých stránkach príšerným filmom, ja som sa však počas jeho projekcie vcelku dobre bavil... Menšie director-cameo si tu strihol aj samotný Jean Rollin, ktorý už v tej dobe mal na konte napríklad nie najhorší zombie horor Raisins of Death, takže rýchlo rozpoznal, že scenár Jesusa Franca, ktorý mal pôvodne tento flák režírovať nestojí za nič a svoju účasť v projekte Zombie Lake neskôr ľutoval... ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Takový krásný a nádherný začátek to mělo. Mladá hezká nahá italská dívka se koupe v jezeře, kamera ji zabírá ze všech možných úhlů a směrů a pak ji napadne nazi zombie. Prostě thrashově béčková chuťovka. Jenže problém filmu je, že se dále už na nic více nezmůže a tak je to pořád dokola. Mátožní nacističtí zombíci vylézají z jezera (to je ještě v pohodě scéna s alespoň mini stopou atmošky) a "požírají" v převážné míře nahaté Italky. A to je, kromě toporného ne/herectví, nesmyslných dialogů a proklamací, vlastně tak nějak vše. Na celovečerák hrozně málo. Ale vlastně, je tu silný romantický motiv láskyplného vztahu nazi zombíka ke své dceři (ne, nejde o incest, tak přestaňte slintat). 1.5* ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Obsahovo a formálne nezvládnutý eurotrash, kde akčné hororové scény vyznievajú smiešne a primitívne. Do toho nuda a pár ´´bobríkov´´. No proste hrôza. Čo viac si priať. ()

rykardo 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je hodne velkej horrorovej pruser / pardon.../ a zaroven nejhorsi film pana Rollina, kterej jsem mel moznost shlednout...., vlastne ani nevim, za co davam tu jednu hvezdu..., ale asi za ty zabery pod vodni hladinou...., bo co .-).-)... ()

YURAyura odpad!

všechny recenze uživatele

Nazi zombie vylezajici z vesnickeho jezirka maskovani jako vodnik Cesilko terorizuji hodne vesnicke baliky s dialogy, za nez by se nemusel stydet leckdo z nasi politicke sceny. Co je moc, to je prilis!!! ()

Quint 

všechny recenze uživatele

Spojení nacistických zombíků, francouzského venkova s Rollinovou melancholickou poetikou má něco do sebe, ale stupidní dialogy, příšerné maskérské a zvukové efekty z toho dělají extrémní trash. Film měl původně režírovat Jesus Franco, který projekt opustil kvůli nízkému rozpočtu. Rollin po něm film převzal na poslední chvíli. Scénář k němu si přečetl až cestou na natáčení, a kdyby prý věděl, jak moc je špatný, tak by se s ním vůbec nezahazoval. Zombie Lake je otřesná, ale chvílemi fascinující slátanina přeskakující od bezostyšně exploatačních scén (nahé volejbalistky koupající se ve vodě zamořené zombíky) po něžné, sentimentální momenty (zombík, kterému se vracejí emoce, navštíví svoji dceru), do kterých Rollin dokázal otisknout svůj nezaměnitelný rukopis. ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Junkie nazisploitation vyvrhnutý s toho najhlbšieho dna.. . Lacnejší, béčkoviejší, grindhousovitejší film od tohto hádam ani neexistuje.. je to také.... svojim spôsobom ultimátne zlé až ma to bavilo. Banda dedinčanov pozabíja na sklonku 2 svetovej vojny všetkých nacistov ktorý okupovali ich dedinu (cca 7 vojakov) a hodí ich do jazera.. Za plus mínus 10 rokov sa začnú diať čudné veci.Pri jazere sa začnú množiť mŕtvoly mladých dievčat. Po niekoľkých takýchto príhodách starosta tuší o čo sa jedná a poprosí o pomoc vládu, tí mu to neveria a tak zostáva na samotných dedinčanoch aby pozabíjali nacistických zombíkov sami. Najväčšia sranda na tejto snímke sú samotný zombíci.. Nie veľmi kvalitný zelený make up mi prišiel nesmierne komický tak isto ako ich samotné pohyby. Vraždiace scény s epickými ženskými hereckými výkonmi tiež stáli zato ! čerešničku na torte dal záverečný napalm boj kde sa striedali horiace figúrky (skôr vyzerali ako strašiaci do maku) a ľudia v každom strihu inak. Keby som bol americký distribútor film by som premenoval na NAZI ZOMBIE LAKE.. bolo by to údernejšie. ()

destroy83 

všechny recenze uživatele

Kozaté nahé bábovky a vodní nazi zombie, pro někoho slibný začátek béčkového hororu. Ale ani ten začátek se nepovedl, masky jsou odfláknuté, gore ubohé a o ději radši nemá cenu psát. Navíc romantická vsuvka mě srazila do kolen. Škoda, námět je výborný. Dávám jednu hvězdu za nápad. ()

Reklama

Reklama