Reklama

Reklama

Futurama

(seriál)
  • USA Futurama (více)
Trailer 1
USA, (1999–2024), 59 h 40 min (Minutáž: 22–30 min)

Hrají:

Billy West, Katey Sagal, John DiMaggio, Tress MacNeille, Maurice LaMarche, Lauren Tom, Phil LaMarr, David Herman, Dan Castellaneta, Tom Kenny, Bob Odenkirk (více)
(další profese)

Série(9) / Epizody(160)

Je to nehorázné! Je to šílené! A nehorázně, šíleně zábavné! Dobré zprávy vespolek, kultovní animovaný sci-fi seriál Matta Groeninga se vrací na obrazovky televize Prima. Ale pozor, tady už nejsme ve Springfieldu – ale v New Yorku za tisíc let, v budoucnosti, jakou jsme si ani v těch nejdivočejších snech nedovedli představit. Fry je naprosto obyčejná nula z naší doby, která se nedopatřením ocitá v budoucnosti. Život v neznámém, futuristickém světě se neuvěřitelně podobá tomu našemu. Je to úplně stejný mix všeho báječného a příšerného. Ať už se v něm dějí sebevětší šílenosti, nezbývá než neztrácet smysl pro humor a od srdce se jim zasmát. Mezi otravnými mimozemšťany, naštvanými roboty a pokaženými vynálezy se lidé stále snaží vyrovnat s těmi samými životními a milostnými problémy... A doprava je taky pořád stejně na prd. Fry doslova unikl před vlastní bezvýznamnou minulostí, takže se rozhodne pomoct novým přátelům s jejich každodenní noční můrou. Stává se věrným společníkem překrásné jednooké mimozemšťanky Leely, která by mu mohla nakopat zadek, a věčně sprostého a beznadějně neurotického alkoholického robota Bendera. Společně se snaží ošulit systém a vymáčknout z něho aspoň kapku štěstí. A jak ubíhají dny, Fry se začíná cítit v budoucnosti jako doma... Futurama rozebírá slasti i strasti (nejen) lidské existence, ale i problémy, se kterými si zatím nemusíme lámat hlavu. Jako třeba co dělat, když mobil zabudovaný v palci vytočí špatné číslo. (TV Prima Cool)

(více)

Recenze (1 264)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Ach, kde jsou ty časy...byl jsem mladým nevinným studentíkem prvního ročníku VŠ a objevoval jsem spoustu nového, netušeného, prostě byl jsem ucho:) A tehdy mi jistá osoba, které jsem vděčen a zavázán, odhalila tajemství jménem Futurama. Už první díl mě přesvědčil, že je to frúdovina, se kterou se musí počítat. Ano, nevím proč, ale nějak mi to připomíná zlaté časy s dílem Douglase Adamse, a podobně hutná je to taky kůlna. Zkrátka a dobře - lhostejno která, ale proboha NĚJAKÁ tv stanice, vzchop se a kup Futuramu!!! ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Byl jsem ušětřen boomu, kdy byla Futurama houfně stahována, sledována a hovořilo se o ní jako o kultu... S odstupem času jsem ji viděl a musím říct, že...počin je to jistě pozoruhodný, ale například ta situace chlápka z dvacátého století, který se octne v roce 3000 není řádně využita a hodně mě překvapilo, jak řídký je výskyt opravdu kvalitních fórů na jeden díl... Lepší, než Simpsonovi, jak se tvrdívalo? Ano náhodou, přátelé! 70%. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Miluju Futuramu, miluju svět ve kterém se tento příběh odehrává, miluju tvůrce, kteří se dokázali od Simpsonů oprostit a nakreslili (zatím) 5 sérií něčeho, co mě dokázalo zabavit na hodně dlouhou dobu. Přesto mi postupem času začalo něco chybět. Vypěstoval jsem si návyk, návyk na to, že některé postavy nenávidím (tím pádem díly s nimi za moc nestojí viz. Santa atd.) a naopak postavy, které zbožňuju . Předně je to Bender, robot a identický opak Homera. Chlastá, kouří, spí s děfkama. To je právě to, co mě tak baví sledovat. Zajímavé je, že právě to se začíná postupem času vytrácet a přestává to být tak zábavné. Což neznamená, že taková čtvrtá a pátá série za nic nestojí. Doufám jen, že se tvůrci jednou k pokračování odhodlají, byla by toho nesmírná škoda. (8/10) ()

T2 

všechny recenze uživatele

Kreslený seriál plný odfrkov v rangu Simpsonovcov ale toto ma veru zaujalo viac a slušne som sa pobavil na trampotách Phillipa rozmrazeného po 1000rokoch, tápajúci robot tiež nemá chybu. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Nelidský nářez, který nabírá grády společně s tím, jak si tvůrci uvědomují, co všechno se dá do takto koncipovaného světa přitáhnout za témata / zápletky. Narozdíl od trochu zaprdlých Simpsonů je Futurama rozpustilý vesmírný trek pro (ne)dospělé. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Futurama nejsou Simpsonovi. Naštěstí. Trochu jiný seriál, který využívá a neustále (někdy až moc) doslova recykluje několik málo sci-fi legend stále dokolečka (Soylent green, ST, SW apod hadr) a tím trochu ztrácí oproti očekávání. Přesto, jde o úžasnou směs humoru a neskutečného množství odkazů, které jsou někdy až nečitelné... Problémem vedle až přehnané recyklace toho nejlepšího byla nevyrovnanost epizod. Jednou se zasmějete 45x a všimnete si 86 filmů a 34 slovních říček, aby jste se příští díl pronudili. (Seriál viděn celý) ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

S Futuramou se celkem míjím, občas se objeví výborná scéna, ale četnost takových scén v jednotlivých dílech je celkem řídká. Simpsonovi, chce-li někdo srovnávat, daleko lepší. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Futurama je bezesporu další důkaz o tom, že na co sáhne Matt Groening, tvůrce a duchovní otec kultovní série o animované rodince Simpsonových, to je kvalitní a navýsost vynikající televizní produkt a navíc vpravdě ta nejlepší zábava. V českém prostředí ale Futurama poukazuje ještě na jeden další a bezesporu zásadní fenomén - a to na ohromující vliv Internetu. Seriál, který dosud u nás ani na Slovensku neměl premiéru a nebyl z něho oficiálně odvysílán ani jeden díl, má na Česko-slovenské filmové databázi téměř 8 tisíc hodnocení... WOW ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

V době kdy to šlo se žlutou rodinkou od desíti k pěti se objevil tento seriál od stejného tvůrčího týmu. A má (dnes tedy již spíše měl) vzestupnou kvalitu. Hlavní rozdíl oproti Simpsonům je, že tam kde byli tvůrci limitováni určitými pravidly Země 20. století, tady mohli fantazii úplně popustit ze řetězu... Čehož využili bezezbytku. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Hlava Leonarda Nimoye, hlava Nicksona, robot černoch, lunapark na měsíci, beat box, robotí planeta, Amy... Tenhle seriál je fakt bomba. Plus jedna super hláška "Tohle je náš doktor je trochu divný... nosí sandály". Jo a taky historka se sarančetem a chobotnicí byla HODNĚ dobrá. ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Pět sérií zkonzumováno během čtyř bezesných (a kvalitně strávených) nocí. Dvě poslední sérky jsou sice už trochu horší a seriálové postavy mě postupně čím dál častěji nasíraly svýma blbostma (jen se Zoidbergem to bylo naopak), ale i tak - dobrý. /Billy West je prostě geniální/ ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je fakt krutej serial. Pokud bych ho mel srovnat se Simpsnovejma, tak tady je daleko vic zajimavejch napadu, ale to je jen diky tomu, ze je to sci-fi, na druhou stranu, prave proto se clovek s tim tolik nestotozni jako u Simpsonovejch. A hudba je tu zrejme taky lepsi a animace je o dost lepsi. Na druhou stranu, Simpsonovi maj furt neco originalniho, tady se ruzne situace opakujou, treba kdyz pribehne Bender, je jasny, ze neco vycori atd. Mozna, ze je dobre, ze ma serial tak relativne malo dilu, takle je kazej dil hodne vtipnej. Co se tyce postav, tak nektery jsou perfektni - Bender, Fry, Zoidberg, ale na druhou stranu, par jich tu je vcelku nevyuzitejch, treba Hermes a Amy. Ale moje nejoblibenejsi postava je retardak Zapp Brannigan, to je tak neskutecne vostrej borec, ze se to jen tak nevidi. A nesmi chybet jeho poskok Kif. Ale Simpsonovi jsou proste Simpsonovi, ale je to taky tim, ze ty uz sleduju kolik let a sem na ne zvyklej. ()

Gimli 

všechny recenze uživatele

Seriál, jehož jednotlivé díly můžu sledovat neustále dokola. Pořád mě baví. Je vtipný, napínavý i dojemný. Prostě geniální. PS: Velikánským obloukem se vyhněte dabované verzi. Velmi špatný dabing z toho dělá upatlanou slátaninu. Veškerý náboj je pryč. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Většina dílů je jen zábava a parodie a tak, málokdy člověk najde něco hlubšího, pokud nehledá Benderovy pokusy sehnat prachy skrz tucet sirotků. Ale díl, kterej se mě nejvíc dotkl (a taky se mi nejvíc líbil) je asi ten o Fryově psovi. Jak tam na něj čekal patnáct let a ten ho pak nenechá oživit. I ostatní se mi sakra líbily, ale tenhle mi jako jedinej pořádně zkazil náladu a dostane mě do depky jen si na to vzpomenu, protože tohle se nedělá, takhle té nevinné duši zničit život. Na tenhle díl se už asi nikdy nepodívám a všecko jenom kvůli tomu, že scénáristi chtěli udělat další krutou životní ironii. Jenomže těch mám v obyčejným životě ažaž! ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

"Ding, Ding....Ding, Ding." Ta znělka je jednoduše boží. Ta jednoduchá melodie se vryje pod kůži docela snadno, stejně jako další "kultovní" seriál z kuchyně Matta Groeninga. Jasně, Bender táhne celý seriál, ale postupem času se až moc začíná opakovat, a tak humor leží na bedrech jiných hrdinů, kteří bohužel už nejsou ti fenomenální Springfílďáci, jež jenom svojí účasti na televizní obrazovce vykouzlili nějaký ten úsměv na mé tváři. Ale, pane Fryi, neklesejte na mysli, mám za sebou pouze první řadu a rozhodně to nebude poslední sezóna. ()

zputnik 

všechny recenze uživatele

"KRÁL JE MRTEV - AŤ ŽIJE KRÁL!" - tak tato slova (byť mírně vytržena z kontextu) mě napadají při sledování seriálu FUTURAMA. Předešlý počin Matta Groeninga - seriál "SIMPSONOVI" - považuji za jeden z nejlepších animovaných seriálů (pro dospělé). FUTURAMA je pak jeho velmi kvalitním nástupcem. FUTURAMA (podobně jako například sitcom "ČERVENÝ TRPASLÍK") maximálně těží z futuristického prostředí, ve kterém je dovoleno téměř vše. Ulítlosti se již tedy ani v tom nejmenším meze nekladou - chcete mít mimozemšťany milující pozemský seriál? Máte je mít. Je libo postavu s jedním okem? Máte ji mít. Je libo...? Máte to vše mít. Navíc se seriál "otírá" a odvolává na ohromné kvantum osobností politického či kulturního života, filmů, knih - stejně jako tomu bylo (a je) v případě Homera & comp. Díky všem těmto ingrediencím se ze seriálu FUTURAMA stává nezapomenutelný zážitek, skvělá a inteligentní zábava, která nepotřebuje své "ovečky" chytat na fekálních výrazech... a v neposlední řadě prostě: kultovní záležitost. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Futurama je přirozeně jeden z nejlepších animovaných sitcomů. Kromě velmi slušné úrovně humoru hýří Futurama zajímavými nápady těžícími z tisíc let vzdálené budoucnosti. Osobně se mi vtípky nezdají tolik úderné jako ve Family Guyovi, či pozdějších sériích American Dad, ale co se týče petrosti děje, je na tom Futurama častokrát lépe. Některé epizody jsou snad až geniální (např. zpracování evoluce vs kreacionismus). Taktéž charaktery jsou dobře prokreslené, řekl bych že i o chlup lépe než v Simpsnových... 8/10 ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Stejně jako Simpsoni, i Futurama jde dolů, jen u Futuramy to nastalo mnohem dřív. Vše od Futurama filmů už je skutečně na dost nízké úrovni, za což jde hvězdička dolů. Přesto jde stále o můj oblíbený seriál. ()

Související novinky

Zemřel představitel Batmana Adam West

Zemřel představitel Batmana Adam West

11.06.2017

Pro většinu Čechů je prvním Batmanem Michael Keaton, v Americe ale všichni vyrůstali na seriálu z 60. let, v němž si Bruce Waynea zahrál Adam West. Washingtonský rodák se díky napůl parodické show,… (více)

Futurama je mrtvá? Ať žije Futurama!

Futurama je mrtvá? Ať žije Futurama!

24.06.2006

Není to tak často, co bych tu zmiňoval nějaká pokračování s radostí a očekáváním. Ale toto je ten případ, kdy se vážně vyplatí dívat se do budoucna s nedočkavostí. Futurama, neobvykle jetý a zábavný… (více)

Reklama

Reklama