Reklama

Reklama

Futurama

(seriál)
  • USA Futurama (více)
Trailer 1
USA, (1999–2024), 59 h 40 min (Minutáž: 22–30 min)

Hrají:

Billy West, Katey Sagal, John DiMaggio, Tress MacNeille, Maurice LaMarche, Lauren Tom, Phil LaMarr, David Herman, Dan Castellaneta, Tom Kenny, Bob Odenkirk (více)
(další profese)

Série(9) / Epizody(160)

Je to nehorázné! Je to šílené! A nehorázně, šíleně zábavné! Dobré zprávy vespolek, kultovní animovaný sci-fi seriál Matta Groeninga se vrací na obrazovky televize Prima. Ale pozor, tady už nejsme ve Springfieldu – ale v New Yorku za tisíc let, v budoucnosti, jakou jsme si ani v těch nejdivočejších snech nedovedli představit. Fry je naprosto obyčejná nula z naší doby, která se nedopatřením ocitá v budoucnosti. Život v neznámém, futuristickém světě se neuvěřitelně podobá tomu našemu. Je to úplně stejný mix všeho báječného a příšerného. Ať už se v něm dějí sebevětší šílenosti, nezbývá než neztrácet smysl pro humor a od srdce se jim zasmát. Mezi otravnými mimozemšťany, naštvanými roboty a pokaženými vynálezy se lidé stále snaží vyrovnat s těmi samými životními a milostnými problémy... A doprava je taky pořád stejně na prd. Fry doslova unikl před vlastní bezvýznamnou minulostí, takže se rozhodne pomoct novým přátelům s jejich každodenní noční můrou. Stává se věrným společníkem překrásné jednooké mimozemšťanky Leely, která by mu mohla nakopat zadek, a věčně sprostého a beznadějně neurotického alkoholického robota Bendera. Společně se snaží ošulit systém a vymáčknout z něho aspoň kapku štěstí. A jak ubíhají dny, Fry se začíná cítit v budoucnosti jako doma... Futurama rozebírá slasti i strasti (nejen) lidské existence, ale i problémy, se kterými si zatím nemusíme lámat hlavu. Jako třeba co dělat, když mobil zabudovaný v palci vytočí špatné číslo. (TV Prima Cool)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (1 264)

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Bendere, ty seš střízlivej jak dělo! Jediný seriál na světě, který bude aktuální ještě za tisíc let. Ta obrovská nadsázka, ironie a možnost dotáhnout všechno do totálního absurdna - díky tomu, že se seriál odehrává v budoucnosti - je originální. Futurama sice nemá tolik sérií, ale dokáže si udržet vysoko nastavenou laťku. Ať už si pustíte první, nebo třeba čtvrtou řadu, rozdíl v kvalitě je opravdu naprosto minimální, takřka žádný. Matt Groening a jeho tým by možná měli přestat natáčet nové epizody Simpsonů a naplno se věnovat tomuhle sci-fi animáku. Futurama totiž ještě svůj potenciál nevyčerpala a má divákům stále co nabídnout, aniž by se zbytečně opakovala. P.S. Úplně první díl s názvem Vesmírný pilot 3000 - je absolutně geniální počin. Jedna z nejlepších epizod napříč všemi komediálními seriály. ()

Divočák 

všechny recenze uživatele

V hrůzných dobách, kdy běžela už 1X tá série Simpsonů a tvůrci seriálu na tom byli tak špatně a vyšťaveně, že začali točit vzpomínkové díly, dostal praotec všech čtyřprstých žlutokožců Mat Gorening spásný nápad: "Jak by to asi vypadalo, kdyby se debil z roku 2000 přenesl o 1000 let do budoucnosti a zamiloval se tam do sličné kyklopky?" A co z toho vzniklo dámy a pánové? Jeden z nejlepších seriálů posledních 150 let!!! Tam, kde zkostnatělí Simpsonovi už dávno vařili z vody, se s fantaskním světem roku 3000 tvůrcům Futuramy otevírají nové nezměrné možnosti. Sebevražedné budky, alkoholičtí roboti, dopravní trubky, zakonzervované hlavy bývalých prezidentů (Pozor na Richarda Nixona!!!)... - to všechno a mnoho dalšího na váš Futurama chrlí v neuvěřitelných dávkách a bez sebemenších servítek. A doktor Zoidberg je prostě Best!!! ()

Reklama

Javert 

všechny recenze uživatele

Matt Groening je opravdový génius. Po skvostu jménem Simpsonovi si odskočil do vesmíru a vytvořil Futuramu. Kvalita jednotlivých dílů kolísá - což je stejné jako u Simpsonů - ale i ty "nejhorší" díly jsou na solidní úrovni. Osobně mám krapet radši Simpsonovi, ale Futurama s Benderem či Dr.Zoidbergem (Hooray!) jim dýchá na záda. ()

Reiniš 

všechny recenze uživatele

Spousta originálních nápadů, hlášek a situacích, které neomrzí ani po několikátém shlédnutí. Seriál má skvělé tempo, žádné zbytečné okecávání a hned se jde na věc (a co všechno stihnou tvůrci odvyprávět před úvodními titulky pilota je opravdu neuvěřitelné). Oproti Simpsonovým má Futurama zábavnější a rozmanitější postavy, v každém díle se to hemží roboty a všelijakou vesmírnou havětí. Žlutou rodinku mám rád, ale ňouma Philip Fry, kyklopka Leela a robot Bender mi k srdci přirostli přeci jen o něco víc. A tak si jdu radši pustit další díl a vám bych (pokud máte možnost) radil to samé. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Futurama je bezesporu další důkaz o tom, že na co sáhne Matt Groening, tvůrce a duchovní otec kultovní série o animované rodince Simpsonových, to je kvalitní a navýsost vynikající televizní produkt a navíc vpravdě ta nejlepší zábava. V českém prostředí ale Futurama poukazuje ještě na jeden další a bezesporu zásadní fenomén - a to na ohromující vliv Internetu. Seriál, který dosud u nás ani na Slovensku neměl premiéru a nebyl z něho oficiálně odvysílán ani jeden díl, má na Česko-slovenské filmové databázi téměř 8 tisíc hodnocení... WOW ()

Galerie (241)

Zajímavosti (175)

  • Autodestrukční sekvence Bendera je 1A2B3. (dawe82)
  • Pracovní názvy byly "Aloha Mars!" a "Doomsville". (masw)
  • Jedno z Benderových tajných přání je stát se folkovým zpěvákem. (masw)

Související novinky

Zemřel představitel Batmana Adam West

Zemřel představitel Batmana Adam West

11.06.2017

Pro většinu Čechů je prvním Batmanem Michael Keaton, v Americe ale všichni vyrůstali na seriálu z 60. let, v němž si Bruce Waynea zahrál Adam West. Washingtonský rodák se díky napůl parodické show,… (více)

Futurama je mrtvá? Ať žije Futurama!

Futurama je mrtvá? Ať žije Futurama!

24.06.2006

Není to tak často, co bych tu zmiňoval nějaká pokračování s radostí a očekáváním. Ale toto je ten případ, kdy se vážně vyplatí dívat se do budoucna s nedočkavostí. Futurama, neobvykle jetý a zábavný… (více)

Reklama

Reklama