Reklama

Reklama

Futurama

(seriál)
  • USA Futurama (více)
Trailer 1
USA, (1999–2024), 59 h 40 min (Minutáž: 22–30 min)

Hrají:

Billy West, Katey Sagal, John DiMaggio, Tress MacNeille, Maurice LaMarche, Lauren Tom, Phil LaMarr, David Herman, Dan Castellaneta, Tom Kenny, Bob Odenkirk (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(9) / Epizody(160)

Je to nehorázné! Je to šílené! A nehorázně, šíleně zábavné! Dobré zprávy vespolek, kultovní animovaný sci-fi seriál Matta Groeninga se vrací na obrazovky televize Prima. Ale pozor, tady už nejsme ve Springfieldu – ale v New Yorku za tisíc let, v budoucnosti, jakou jsme si ani v těch nejdivočejších snech nedovedli představit. Fry je naprosto obyčejná nula z naší doby, která se nedopatřením ocitá v budoucnosti. Život v neznámém, futuristickém světě se neuvěřitelně podobá tomu našemu. Je to úplně stejný mix všeho báječného a příšerného. Ať už se v něm dějí sebevětší šílenosti, nezbývá než neztrácet smysl pro humor a od srdce se jim zasmát. Mezi otravnými mimozemšťany, naštvanými roboty a pokaženými vynálezy se lidé stále snaží vyrovnat s těmi samými životními a milostnými problémy... A doprava je taky pořád stejně na prd. Fry doslova unikl před vlastní bezvýznamnou minulostí, takže se rozhodne pomoct novým přátelům s jejich každodenní noční můrou. Stává se věrným společníkem překrásné jednooké mimozemšťanky Leely, která by mu mohla nakopat zadek, a věčně sprostého a beznadějně neurotického alkoholického robota Bendera. Společně se snaží ošulit systém a vymáčknout z něho aspoň kapku štěstí. A jak ubíhají dny, Fry se začíná cítit v budoucnosti jako doma... Futurama rozebírá slasti i strasti (nejen) lidské existence, ale i problémy, se kterými si zatím nemusíme lámat hlavu. Jako třeba co dělat, když mobil zabudovaný v palci vytočí špatné číslo. (TV Prima Cool)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (1 264)

Niles 

všechny recenze uživatele

Milujem tento seriál. Toľko úžasných postáv sa len tak nevidí. Fry, Bender, Zoidberg, nie je možné ani vybrať najlepšiu, všetky sú totiž geniálne. Obľúbené epizódy by som mohol tiež rátať v desiatkach. Humor je tu na veľmi vysokej úrovni, často prekonáva aj Simpsonovcov, hlavne novšie Simpsonovské série. Matt Groening vytvoril ďalší nezabudnuteľný seriál a ja netrpezlivo čakám na nové diely Futuramy. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Sled absurdních situací ve sci-fi světě budoucnosti, který ovšem paradoxně nenabízí takovou tématickou rozmanitost jako "Simpsonovi". Nějak ten humor není tak štiplavý, tak aktuální skutečným situacím. Možná je vtípků víc, přesto si tahle squadra postaviček nezískala mé srdce tolik, jako Simpsonovic rodinka... zatím. Třeba hodnocení zvednu po shlédnutí všech dílů. 80% ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je fakt krutej serial. Pokud bych ho mel srovnat se Simpsnovejma, tak tady je daleko vic zajimavejch napadu, ale to je jen diky tomu, ze je to sci-fi, na druhou stranu, prave proto se clovek s tim tolik nestotozni jako u Simpsonovejch. A hudba je tu zrejme taky lepsi a animace je o dost lepsi. Na druhou stranu, Simpsonovi maj furt neco originalniho, tady se ruzne situace opakujou, treba kdyz pribehne Bender, je jasny, ze neco vycori atd. Mozna, ze je dobre, ze ma serial tak relativne malo dilu, takle je kazej dil hodne vtipnej. Co se tyce postav, tak nektery jsou perfektni - Bender, Fry, Zoidberg, ale na druhou stranu, par jich tu je vcelku nevyuzitejch, treba Hermes a Amy. Ale moje nejoblibenejsi postava je retardak Zapp Brannigan, to je tak neskutecne vostrej borec, ze se to jen tak nevidi. A nesmi chybet jeho poskok Kif. Ale Simpsonovi jsou proste Simpsonovi, ale je to taky tim, ze ty uz sleduju kolik let a sem na ne zvyklej. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Futurama je přirozeně jeden z nejlepších animovaných sitcomů. Kromě velmi slušné úrovně humoru hýří Futurama zajímavými nápady těžícími z tisíc let vzdálené budoucnosti. Osobně se mi vtípky nezdají tolik úderné jako ve Family Guyovi, či pozdějších sériích American Dad, ale co se týče petrosti děje, je na tom Futurama častokrát lépe. Některé epizody jsou snad až geniální (např. zpracování evoluce vs kreacionismus). Taktéž charaktery jsou dobře prokreslené, řekl bych že i o chlup lépe než v Simpsnových... 8/10 ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Futurama nejsou Simpsonovi. Naštěstí. Trochu jiný seriál, který využívá a neustále (někdy až moc) doslova recykluje několik málo sci-fi legend stále dokolečka (Soylent green, ST, SW apod hadr) a tím trochu ztrácí oproti očekávání. Přesto, jde o úžasnou směs humoru a neskutečného množství odkazů, které jsou někdy až nečitelné... Problémem vedle až přehnané recyklace toho nejlepšího byla nevyrovnanost epizod. Jednou se zasmějete 45x a všimnete si 86 filmů a 34 slovních říček, aby jste se příští díl pronudili. (Seriál viděn celý) ()

Galerie (241)

Zajímavosti (174)

  • Philip J. Fry je údajně pojmenován po Philu Hartmanovi, který zemřel před zahájením výroby seriálu. Měl původně namluvit Zappa Brannigana. (masw)

Související novinky

Zemřel představitel Batmana Adam West

Zemřel představitel Batmana Adam West

11.06.2017

Pro většinu Čechů je prvním Batmanem Michael Keaton, v Americe ale všichni vyrůstali na seriálu z 60. let, v němž si Bruce Waynea zahrál Adam West. Washingtonský rodák se díky napůl parodické show,… (více)

Futurama je mrtvá? Ať žije Futurama!

Futurama je mrtvá? Ať žije Futurama!

24.06.2006

Není to tak často, co bych tu zmiňoval nějaká pokračování s radostí a očekáváním. Ale toto je ten případ, kdy se vážně vyplatí dívat se do budoucna s nedočkavostí. Futurama, neobvykle jetý a zábavný… (více)

Reklama

Reklama