Reklama

Reklama

Věčná krása

  • Velká Británie Eternal Beauty (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jane (Sally Hawkinsová) se poté, co jí její domnělý nastávající uteče přímo od oltáře, nervově zhroutí. Její schizofrenie se změní ve dvacetiletou epizodu, v níž se střetávají láska (skutečná i domnělá) a rodinné vztahy. Situace se však změní, když naváže temně komický vztah s Mikem (David Thewlis), neúspěšným hudebníkem a další ztracenou duší. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (14)

misterz 

všechny recenze uživatele

Absolútne nečakané prekvapenie pre mňa. Nebolo to síce tak dobré ako napríklad Angel Baby (1995), ale toto bolo skôr pre náročnejšieho diváka. Režisér sa tu vyhral s postavami, hlavne s postavou Sally Hawkins, pre ktorú je to podľa môjho názoru jej najlepší herecký výkon za celú je kariéru. No nezaháľal ani David Thewlis, ktorého mám stále radšej. Kde sa zjaví, tam pohľad na obrazovke ako prikovaný. Čo sa týka obsahu, ide o takú smutnú sondu do života paranoidnej schyzofreničky v nelineárnom príbehu. Náročnejšie na vnímanie diváka, no o to viac emotívnejšie. Netvrdím, nie všetko som pobral a niektoré scénky bavili menej, ale celkovo veľká spokojnosť. Silný nadpriemer. 85/100 ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý filmový experiment. "Eternal Beauty" je tak trošku výlet do mysle Sally Hawkins trpiacou schizofréniou. Film má podľa mňa dobré momentky, no miestami je ťažké sa do neho úplne ponoriť, lebo to nie je veľmi jednoducho napísaná story. Niekedy sa odohrávajú momentky v hlave našej protagonistky, niektoré veci sú naopak skutočné. A film nás rozhodne nevodí za ručičku a nevysveľuje dokopy skoro nič. Všetko je to na našom vlastnom vnímaní. Niektoré momentky sa dajú pochopiť celkom jednoducho, pri iných som si zase nebol úplne istý. Film je určite zaujímavý, veľmi komorný, no neviem či by dokázal osloviť veľa ľudí. Ja som rád, že som ho videl raz a Sally Hawkins rozhodne podala vynikajúci výkon. A rovnako je na tom aj David Thewlis. No osobne mám radšej asi niečo, čo je pre mňa viac uchopiteľné. Hodnotenie: B- ()

Reklama

Martrix 

všechny recenze uživatele

Tak tento komentář asi nikomu moc nepomůže, protože bude velmi osobní. Přestože jsou herci "oblečeni" ve svých rolích, můžeme často kromě jejich zevnějšku zachytit i část jejich osobnosti. Jsou herečky, na které se rád dívám, imponuje mi jejich vzhled, úsměv, nebo z nich vyzařuje něha, síla, smyslnost jako třeba z Angelíny, tajemno jako z Evy...či jen prosté sympatie. Je tady ale herečka, která mě dojímá a vzbuzuje ve mě hluboké emoce. Sally Hawkings. Díky ní jsem zase slzel, protože ...Sally Hawkings. Ve všech rolích, kde jsem ji viděl, bych nejraději proskočil obrazovkou a obejmul ji. Není to kráska, ale je to nepochybně oduševnělá bytost s darem změnit se v křehké podivíny. Její herecký koncert je opět neskutečný. Jen díky ní jsem se prokousal zvláštním příběhem za jeho polovinu, od které už to začalo být mnohem lepší. Za zmínku stojí i výkon Davida Thewlise a Billie Piper, která mě uhranula v Penny Dreadful. Je velmi podobný typ jako Sally....hrají tady sestry, takže castigová trefa. Co dodat? Věčná krása je o křehké duši, kterou sevřela snad nemoc, nebo ji pomačkal svět a lékaři jí jen přilepili nálepku schizofrenik...můžete si vybrat. A taky o její rodině a o tom, jestli je být "normální" vlastně výhra. Není to bůhvíjaké dílo, ale herecké výkony a pár velmi pěkných momentů, dávají na ten lehce nedopečený úvod zapomenout. Nečekejte komedii, snad jen pár úsměvných vsuvek pro odlehčení. ()

Renfield 

všechny recenze uživatele

První polovina je pocitově až příliš dlouhým úvodem do složitého života Jane. Tu je možné každou chvíli vnímat jinak, přijde scéna s rodinou, ve které je obětí, na což se odehraje něco, z čehož může vzniknout přesně opačný pocit. Těžký život s nemocí a těžká první polovina, jejíž odlehčení přijde až s nástupem Mikea. Tady je film nejsilnější a díky tomu, že se mění duševní stav Jane, snad i nejsrozumitelnější. Jenže nic netrvá věčně, i proto jsem rád za závěrečnou jízdu autem, která tomu sedla, vůbec po pasáži, jenž provede životem Jane a osvětlí proč... Sally Hawkins naprosto fantastická. 75% ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

tak to bylo něco:když pomalu ke konci se dozvíte kdo se všechno zasloužil o to,že Jane padla na samé dno psychické nemoci.Dominantní matka a submisivní otec věčně za ní přikrčený. Plus další. Famózní výkon herečky Hawkins.Role pro ni musela velice náročná a zhostila se jí na výbornou.Pohled na lidi ,kteří jsou doslova ulékováni.Necitlivé chování okolí kdy slabší jedinci to vzdají a jdou si žít vlastní život.Scéna v červeném autě.Nevím ,jestli závěrečná scéna byla pro Jane osvobozující.Nedávno mě takhle Hawkins ohromila ve filmu Maudie ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama