Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V tomto animovaném příběhu o začátcích Santa Clause naváže mladý pošťák nepravděpodobné přátelství se samotářským výrobcem hraček. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 3

Recenze (360)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Animáky moc nevyhledávám, neboť ve většině případů nebývají mým šálkem kakaa. Tato španělská variace příběhu o začátcích Santa Clause je však příjemnou výjimkou. Tohle mi zkrátka sedlo snad po všech stránkách. Líbila se mi animace. Líbilo se mi jak vtině byly napsané jednotlivé postavy. Líbil se mi relativně jednoduchý a velice milý děj, který měl moc příjemné tempo. Ideální je tento snímek konzumovat během vánočních svátků. Vánoční atmosféra na mě ovšem dýchla i na počátku jara. [80 %] ()

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

Úchvatná animace, vpravdě originální interpretace santa-klausovkého mýtu (bacha, revizionismus!), dostalo mě to do té správné vánoční nálady, ale že by to bylo až tak výrazně lepší než jiné vánoční pohádky, kupříkladu Polární expres, s tím bych si dovolil nesouhlasit. Inu, někdy je nutno krotit nadšení. 75% ()

Reklama

Nach 

všechny recenze uživatele

Je to jako když na vás dýchne duch Vánoc vašich dětských let. Jako když otevřete dárek, který vám i přes svou triviálnost a klišé udělá tu největší možnou radost. Prostě dokonalé pohádkové zjevení, které je skvěle 2D animované, díky čemuž jsem si přišel jako ten malý kluk, který takové animáky žral před érou 3D animace. Vše zde sedí jako sněhová vločka na sněžné hoře. Film, který jakoby byl udělán v devadesátých letech, ale zapomnělo se na něj. Animovaná dokonalost sama. Španělé vytvořili jeden z vánočních filmů, který si moc rád budu opakovaně připomínat, a pokud ho v Čechách dají do televizního programu na Štědrý den, rozhodně ho nevynechám. 95% ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Podobně kreativní a zábavné bývaly Pixar filmy. Jenže Pixar usnul na vavřínech a dávno není králem animáků. Klaus je v jádru jednoduchý příběh o nápravě jednoho rozmazleného syna boháče, ale podaný tak nenásilně a nevtíravě, že si ho prostě musíte zamilovat. Na druhou stranu má všechny klasické neduhy jednoduchého příběhu a podivné chování postav, takže jsem někdy obracel oči v sloup. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Bol som veľmi zvedavý, čo za animák si to získal tento rok taký obrovský obdiv a také vysoké hodnotenia. Ale som z toho trochu rozčarovaný, lebo som čakal predsa len niečo o kus viac. Samozrejme, koncept a scenár bol vynikajúci, o tom niet žiadnych pochybností. Ale samotný typ použitej animácie ma akosi neohúril, a rovnako by som od takéhoto diela s takým obrovským posolstvom čakal aj oveľa oveľa lepšie dialógy. To ma naozaj nemilo prekvapilo... S tým obrovským hodnotením sa teda moc nestotožňujem, hoci to malo naozaj vynikajúci scenár. No ale nie je dôležitá len samotná kostra, ale aj aranžmá, ktoré v tomto prípade pôsobilo dosť slabučko... ()

Galerie (28)

Zajímavosti (15)

  • V prvních verzích příběhu byl Jesper chudým kominíkem. (mi-ib)
  • Na začiatku filmu je v poštárskej akadémii 182 poštárov. (megajalec)
  • Keď Jesper (Jason Schwartzman) vysvetľuje deťom, že iba dobré deti dostanú darček, otvorí spodnú časť dverí, ktoré prejdú cez dve deti. (megajalec)

Související novinky

PF 2020

PF 2020

31.12.2019

Tak Le Mans ’66 nakonec v celkovém hodnocení uživatelů ČSFD.cz porazil i oceňovaného Jokera. Není to zas až tak překvapivé, jedná se přeci jen o pozitivnější film, a to máme rádi. Což dokazuje i… (více)

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

29.12.2019

S blížícím se Silvestrem vám tradičně přinášíme hlasování TOP uživatelů ČSFD.cz za nej filmy a seriály uplynulého roku. Jaké jsou jejich "topky" i s krátkým shrnutím názoru můžete vidět níže. Z filmů… (více)

Reklama

Reklama