Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V tomto animovaném příběhu o začátcích Santa Clause naváže mladý pošťák nepravděpodobné přátelství se samotářským výrobcem hraček. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 3

Recenze (360)

luka4615 

všechny recenze uživatele

Snímek Klaus již od samotného začátku zaujme svou dechberoucí animací, skrze níž na Vás dýchne duch Vánoc ještě po pořádný kus více. Právě užitý způsob animace totiž dokonale lícuje s dojemným a vtahujícím příběhem, u něhož jsem se, zvláště ve finále, neubránil slzám dojetí. Tohle se zkrátka moc povedlo, pročež byste si tuto krásnou vánoční pohádku určitě neměli nechat ujít. Skvělá práce! PS: Už teď je mi více než jasné, že se ke Klausovi budu vždy velmi rád vracet! (Netflix) „Every year, I get to see my friend.“ ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Chvíľu mi trvalo, než som si zvykol na vizuál tohto kúzelného a originálneho vianočného animáku a chvíľu mi aj trvalo, kým mi došlo, ktorá bije. Pričom už len samotný názov je spoiler. A obsah tu som si neprečítal, našťastie. Originálne premyslený príbeh, ktorý chytí za srdce snáď každého diváka, pozerať ho však treba výhradne počas vianočných sviatkov. Musím sa však priznať, že ma animácia až tak nepresvedčila, jej koncept mohol byť viac dovarený, ale nakoniec ide iba o výčitku z kategórie tých menej smerodatných. ()

Reklama

Fíla 

všechny recenze uživatele

Vánoční pohádka, pojatá tak trochu jinak. To je zejména to, co se mi velmi líbí, netradiční věc. Rozmazlený klučina, kterému chce otec, dát lekci, skrze ledovou a odlehlou vesničku, na konci světa. Dočkáme se zajímavých setkání, mezi panem pošťákem a řadou negativních i pozitivních postav z vesničky. Příběh nenudí a rozvíjí se postupně. Aneb film, jak se z floutka, stává muž a jak jeho příjezd, ovlivní místní obyvatele, kteří se zrovna nemají v lásce a mnohdy spolu svádějí boje. A v neposlední řadě, to nejdůležitější setkání, kdy Klaus, jako pochmurný a tajemný lesák, žijící v zasněžené oblasti lesa, na kopci. Hezký soundtrack, který nazpívala Zara Larsson. Jelikož se jedná o něco nového, co se vyjímá, musím zvolit vysoké hodnocení. Nebudu, jako nějaký nadutý pošťák, že jo. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Sklamanie ako u Polárneho expresu. Síce to nebol až taký prepadák, ale asi som sa veľmi tešil. Nezasmial som sa ani jeden krát! Jediná postavička, ktorá sa mi páčila bola Alva, ale tá nemala veľa scén. Nápad je síce cool, ale takého unudeného Santu sme už videli veľa krát. Záporné postavy úplne nevýrazné až nudné. Hodnotím priemerne pretože animácia bola pekná a aj scenérie a prostredie temného mestečka. Neviem či je chyba vo mne, ale mne to neprišlo ani ako vianočný film, pritom to bolo o Santovi a rozdávaní darčekov. S takým Arthur zachráni Vianoce sa to nedá ani len porovnať. Asi aj to je chyba, že tieto dve snímky porovnávam. Radšej si ešte pustím nejaký vianočný snímok, aby bol môj filmový štedrovečerný program naplnený. ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Podobně kreativní a zábavné bývaly Pixar filmy. Jenže Pixar usnul na vavřínech a dávno není králem animáků. Klaus je v jádru jednoduchý příběh o nápravě jednoho rozmazleného syna boháče, ale podaný tak nenásilně a nevtíravě, že si ho prostě musíte zamilovat. Na druhou stranu má všechny klasické neduhy jednoduchého příběhu a podivné chování postav, takže jsem někdy obracel oči v sloup. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (15)

  • V prvých náčrtoch scenára jedli soby bobule. Filmový tím však čoskoro zistil, že tie sú pre soby jedovaté, tak ich vymenili za mach, ktorý v skutočnosti aj soby zvyčajne jedávajú. (megajalec)
  • Počas prvého mesiaca na Netflixe mal film 30 miliónov zhliadnutí. Taktiež sa jedná o prvý animovaný film z Netflixu nominovaný na Oscara. (megajalec)
  • V prvních verzích příběhu byl Jesper chudým kominíkem. (mi-ib)

Související novinky

PF 2020

PF 2020

31.12.2019

Tak Le Mans ’66 nakonec v celkovém hodnocení uživatelů ČSFD.cz porazil i oceňovaného Jokera. Není to zas až tak překvapivé, jedná se přeci jen o pozitivnější film, a to máme rádi. Což dokazuje i… (více)

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

29.12.2019

S blížícím se Silvestrem vám tradičně přinášíme hlasování TOP uživatelů ČSFD.cz za nej filmy a seriály uplynulého roku. Jaké jsou jejich "topky" i s krátkým shrnutím názoru můžete vidět níže. Z filmů… (více)

Reklama

Reklama