Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V tomto animovaném příběhu o začátcích Santa Clause naváže mladý pošťák nepravděpodobné přátelství se samotářským výrobcem hraček. (Netflix)

Recenze (360)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Netflix teda ke konci roku pěkně přitápí pod kotlem a servíruje doslova nejlepší animák roku a ještě k tomu od Španělů, kdo by to jen řekl. Vizuálně se to Pixaru sice nerovná, ale příběh je tak kouzelný, emocionální a vtahující, že se zaryje pod kůži. Moc hezky a informativně zpracovaný příběh o začátcích Santa Clause, který se odehrává v ošklivě působícím městě Smeerenburg, kde dvě rodiny proti sobě válčí už po staletí. Vtipné, milé, dojemné a ke konci i slušně napínavé. Tohle se povedlo. 9/10: ()

Toren 

všechny recenze uživatele

10/10 Instantní vánoční klasika. Animák, kterému nechybí srdce, nápady a cit pro detail. Audiovizuální zjevení a jedna z nejmilejších věcí, jakou jsem v posledních pěti letech viděl. Klobouk dolů. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že Klaus se po shlédnutí okamžitě zařadil do vítězné salvy vánočních pohádek a stojí bok po boku s Polárním expresem a Vánoční koledou, tudíž pohádkami, které musím vidět každé Vánoce. Tak krásnou a přitom originální animaci ve spojení s neméně originálním příběhem jsem popravdě sakra dlouho neviděl! ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $40miliónov║ Originálne pojatí príbeh o zrode Santa Klausa, ktorý môže od úvodu skôr odradiť. Ale keď mu dáte šancu dokáže milo prekvapiť. Pripomenie to skôr taký uletenejší, temnejší štýl ako od Burtona. Chytľavé, pútavé, dokonca roztomilé. /75%/ ()

Algernons 

všechny recenze uživatele

Nekrásnější vánoční pohádka, která je po všech směrech precizní. Úžasný styl a vizuál vypráví neobyčejný příběh o počátku Vánoc. Krom perfektních postav a rozpracovaných témat o dobrých skutcích, tradicích a lidských hodnotách, je to neuvěřitelná horská dráha emocí, která mě vždy zaručeně dojme a rozbrečí. Nebojím se Klause označit za nejlepší Vánoční film všech dob. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„KAŽDÝ ROK V OBDOBÍ VÁNOC SE K NÁM ZAČALY VALIT DOPISY…“ /// Nikdo ho nikdy neviděl. A má rád sušenky… Všechno začalo na místě, kde si lidi mezi sebou rádi vyměňovali názory, páč to město bylo postavený na vzteku a nenávisti. Pak to bylo takový o p a t r n ý doručování dárků…, ale na počátku všeho byl pošťák! Nevěříte? Animák, kterej má krásnej příběh a nevšední animaci vás o tom přesvědčí. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Povídku, kterou napsal režisér a scénárista tohoto filmu Sergio Pablos, neznám. 2.) Hledám vánoční film. Navždy. 3.) Thx za titule “lokeš“. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR ** AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Co začne jako tradičně ukecaný a rozjívený animák, pokračuje jako zimní pohádka, která umí v pravou chvíli zmlknout a jen nechat fungovat interakci pár hlavních postav a kouzlo zasněženého lesa. A to nemluvím o poslední třetině, kdy se mi nejednou po tvářích koulely slzy jako hrachy. Nechápu, jak se mnou takhle nenápadná vánoční ochutnávka dokázala zdánlivě bez potíží vytřít celou emocionální podlahu. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Asi jeden z nejlepsich vanocnich animaku. Film si po celou dobu udrzuje sviznost a milost a i kdyz se ocekavane od prvotniho hodne vtipnyho saskovani s frackovitym hlavnim hrdinou presuneme do dojemnejsiho zachranovani vesnice plny silenejch obyvatel a jen tak nejak mimochodem u toho vznikne legenda o Santa Clausovi, nikdy to nespadne do nejakyho prvoplanovyho poucovani a prehnanyho hrani na city. Coz je asi tim, ze to netocili americani. Souvisi s tim i styl animace, ktera je pekna, ale trochu netradicni. Za me teda naprosta spokojenost, film je sice s pribejvajicim casem lehce predvidatelnej a sem tam se nejaky hluchy misto najde, ale i tak jsem se prakticky celou dobu dobre bavil a pristi vanoce si ho rad zopakuju. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Dobře, myslím, že mám další tradici, ke které se budu v příštích letech vracet. Klaus je nádherný film, při kterém jsem se uklidnila a připomněla si, že dobro a láska nakonec vždycky zvítězí. Možná je to tím, že jsou Vánoce za dveřmi, ale mně přišla každá minuta s touhle pohádkou kouzelná a plná naděje. Tak jednoduchý, a tak překrásný. 5* ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Strašně milá vánoční pohádka. Vizuálně pěkné, nic není zbytečně natáhlé (možná jen ten začátek nemusí nadchnout, ale to přejde) a poměrně svižně to ubíhá. Pěkná podívaná pro děti i dospělé. Nebála bych se na to podívat znovu a znovu. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Díky originálnímu zpracování příběhu Santa Clause to stojí za vidění, ale komediální rovina moc nefunguje a emocionální ždímání v závěru je zase zbytečně uspěchané, aby se film vešel do 90 minut bez titulků. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Nenápadná nádhera, které ale musí věnovat pozornost minimálně všichni majitelé Netflixu. Už dlouho na sobě pozoruji, že už mě filmy, například z dílny dříve oblíbeného Pixaru, moc neberou a nechytnou za srdce, Klausovi se to ovšem povedlo. Styl animace hodně připomíná to nejlepší z disneyovek ze začátku milénia (například Atlantidu), od které už bohužel ustoupili a byla radost se kochat a zároveň dojímat nádherně napsaným grinchovským příběhem talentovaných Španělů, od kterých toho chci do budoucna určitě vidět mnohem více...9/10! ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Asi nejpoctivější animovaný snímek poslední doby. Krásné vánoční poselství, úžasná animace a milý humor, který pobaví děti i dospělé. Tohle se Netflixu povedlo a je opravdu škoda, že nedostal Oscara... ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Nemůže dát jinak než plné hodnocení. Mooooc milá a originální pohádka, která dokáže chytnout za srdce jak dospělé, tak i ty nejmenší. Bavila jsem od začátku do konce a i ta slza ukápla. Opravdu ideální vánoční film pro celou rodinu. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Velmi pekna aj originalna rozpravka, no na prvu ligu tomu dost chyba. Je to prilis zbrkle, lacne a povinne akcne vsuvky su nudne. Na jedno pozretie to sice pobavi aj dojme, no potencial bol omnoho vacsi. Chcem remake od Brada Birda za 150 mega. 7/10 ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Příjemný animák, který svou hravostí strčí do kapsy jakoukoliv Disneyho produkci za posledních minimálně 5 let. viděno v originále, tedy jsem byl ochuzen například o J.K. Simmonse v roli Klause. 75% ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem víc, ale určitě se jedná o velmi dobrý animovaný počin. Hlavně atmosféricky je to zmáknuté velmi dobře. Pěkně ztvárněné prostředí - tajemnost tomu určitě neschází. 75% ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Sklamanie ako u Polárneho expresu. Síce to nebol až taký prepadák, ale asi som sa veľmi tešil. Nezasmial som sa ani jeden krát! Jediná postavička, ktorá sa mi páčila bola Alva, ale tá nemala veľa scén. Nápad je síce cool, ale takého unudeného Santu sme už videli veľa krát. Záporné postavy úplne nevýrazné až nudné. Hodnotím priemerne pretože animácia bola pekná a aj scenérie a prostredie temného mestečka. Neviem či je chyba vo mne, ale mne to neprišlo ani ako vianočný film, pritom to bolo o Santovi a rozdávaní darčekov. S takým Arthur zachráni Vianoce sa to nedá ani len porovnať. Asi aj to je chyba, že tieto dve snímky porovnávam. Radšej si ešte pustím nejaký vianočný snímok, aby bol môj filmový štedrovečerný program naplnený. ()

Kass 

všechny recenze uživatele

"A true selfless act always sparks another." Okamžitá vánoční klasika; klidně někde na úrovni nepřekonatelné "The Nightmare Before Christmas". Hlava mi nebere jak něčemu tak svěžímu a nápaditému mohl vyfouknout Oscara čtvrtý díl "Toy Story". ()

Související novinky

PF 2020

PF 2020

31.12.2019

Tak Le Mans ’66 nakonec v celkovém hodnocení uživatelů ČSFD.cz porazil i oceňovaného Jokera. Není to zas až tak překvapivé, jedná se přeci jen o pozitivnější film, a to máme rádi. Což dokazuje i… (více)

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

29.12.2019

S blížícím se Silvestrem vám tradičně přinášíme hlasování TOP uživatelů ČSFD.cz za nej filmy a seriály uplynulého roku. Jaké jsou jejich "topky" i s krátkým shrnutím názoru můžete vidět níže. Z filmů… (více)

Reklama

Reklama