Reklama

Reklama

Cybill

(seriál)
USA, (1995–1998), 32 h 4 min (Minutáž: 21–23 min)

Tvůrci:

Chuck Lorre

Kamera:

Nick McLean

Hudba:

Bobby Martin

Hrají:

Cybill Shepherd, Christine Baranski, Alicia Witt, Alan Rosenberg, Tom Wopat, Dedee Pfeiffer, Tim Maculan, Peter Krause, Jensen Ackles, Ray Baker (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(87)

Obsahy(1)

Americký sitcom se odehrává v Los Angeles a Cybill Shepherdová v něm ztělesňuje herečku okolo čtyřicítky Cybill Sheridanovou, která má dvě dcery, za sebou dva rozvody a před sebou nejistou budoucnost. Přesto s humorem a odhodlaností čelí každé nové výzvě. Cybill je skvěle napsaný a výborně zahraný břitký televizní sitcom, který vypráví o samostatném rodičovství, rozvodu, sexu a vyrovnání se s věkem. Cybill Shepherdová v něm ztělesňuje televizní herečku Cybill Sheridanovou z Los Angeles, čtyřicátnici která vším tím prochází: sama vychovává dvě dospívající dcery Rachel (Dedee Pfeifferová) a Zoey (Alicia Wittová), má za sebou dva rozvody, i když oba bývalí manželé (Tom Wopat a Alan Rosenberg) nadále zůstávají součástí jejího života, a před sebou nejistou budoucnost. Ale také má dobrou kamarádku Maryann (Christine Baranskiová), která sice trochu moc pije, ale rozhodně jí nechybí pochopení. Cybill s humorem a odhodlaností čelí každé nové výzvě, kterou jí osud postaví do cesty, a bojuje o to, aby si nejen uchovala mladistvý sexy vzhled, ale také práci, o niž ji chce připravit její rivalka Andrea (Morgan Fairchildová). (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (6)

Marrianna 

všechny recenze uživatele

Někdy nudné, ale někdy vtipné. Starší, rozvedená žena se potýká s různými překážkami ve svém nejistém životě. Bojuje o sošky za nejhorší herecké výkony, není si jistá výchovou svých dcer a jako záchrana i pohroma je jí vždy po ruce naprosto výborná Christine Baranski. Ta mě jako Mary Ann dostala, bohatá a elegantní dáma jejímž největším koníčkem je srazit na kolena jejího bývalého manžela doktora "Parchanta" :) Když už nic, úsměvné to je. Možná bych dala i víc než 3 hvězdy, ale to jsem toho viděla zatím málo. ()

Patw 

všechny recenze uživatele

Tohle je perfektní seriál. Pokaždé se pobavím. Jsem rád že dávají hned několik dílů za sebou. Vtipné hlášky, trapné momenty co nešeří kýčem. ()

Reklama

danecek24

všechny recenze uživatele

Zlatý Glóbus - cena (2) - 53. ročník (za rok) 1995 - *Nejlepší seriál (komedie / muzikál), *Nejlepší herečka v seriálu (komedie / muzikál) - Cybill Shepherd + nominace (3) - 53. ročník 1995 - Nejlepší herečka ve vedlejší roli - Christine Baranski, 54. ročník 1996 - Nejlepší herečka v seriálu (komedie / muzikál) - Cybill Shepherd, Nejlepší herečka ve vedlejší roli - Christine Baranski ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

  • I přes úspěch seriálu stanice CBS náhle seriál zrušila na konci čtvrté série. Podle autobiografie Cybill Shepherd to bylo způsobeno zákulisním napětím mezi štábem a herci, a nespokojeností s obsahem feministických sklonů. Seriál končí otevřeným dějem a s nápisem "pokračování příště". (Patw)

Reklama

Reklama