Reklama

Reklama

Námět z černé kroniky doby secese: truhlář, prostitutka, bezelstná láska, zločinné milieu. O skutečnou událost, která se odehrála v Paříži na přelomu 19. a 20. století, se zajímali Jean Renoir, Julien Duvivier i Marc Allégret, ale nakonec ji uchopil Jacques Becker a přetvořil ji do jednoho z ikonických děl francouzské klasiky. (NFA)

(více)

Recenze (6)

Ony 

všechny recenze uživatele

Bohuslav Brouk se v jednom dopisu z australského exilu svěřuje, že ho zhlédnutí Casque d'or v tamější kulturní bídě přivedlo do extáze. A já myslím, že obstojí i v lepších dobách. Je to takové nadčasově sexy. ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Raroh to dobře a hezky vystihl: Hříšní lidé města pařížského. :-) Ještě i ta hudba mi připomínala občas našeho Zdeňka Lišku. Moc pěkný kousek. Se zločiny a zejména vraždou se nám obvykle vybaví velice negativní konotace, o to víc je někdy téměř s podivem, jak tvůrci podobných retro krimi dokázaly k těmto tématům přistupovat se značnou dávkou poezie, romantiky, humoru a celkově odlehčeným nadhledem, který z toho dělá spíše oddechovou záležitost. Zlatá hříva je poválečný francouzský film v celé své kráse se spoustou výborných herců, mezi nimiž kraluje Simone Signoretová ještě v mladém věku plném půvabu, a Serge Reggiani coby sympatický hříšník - mladý dobyvatel podsvětí. Rozhodně spokojenost, avšak pátou hvězdičku si zatím ponechám v rezervě pro jiné případné skvosty této éry. 85% (# Season Challenge Tour 2020: 6. téma – herečka Simone Signoret) ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

3,5 Určitě hezky natočený film se zajímavým příběhem a silným koncem, ale pro mě to bylo zbytečně moc natahované a obzvlášť ty romantické pasáže mě dost nudily. ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Už jsem docela zapomněl, že se takové filmy kdysi točily. Na hřísné lidi z Prahy, Modravy, Kladna či Brna, včetně tisíce repríz, se nedívám, takže nemám srovnání. Nemám asi proto, že nechci. Prostý příběh, dobře natočený. ()

senor 

všechny recenze uživatele

Klenot. Becker byl mistr, škoda že je skoro zapomenut. Spolu s Dírou a Grisbi jeho vrcholné dílo. Jednoduchý příběh, ale tohle nemůže nikdy zestárnout. ()

Reklama

Reklama