Reklama

Reklama

Zločinec François Nolan (Serge Reggiani) vychází po deseti letech z vězení, do kterého se dostal díky zradě jednoho ze svých společníků. Kterého, na to se však nikdy nepřišlo. Jeho bývalí společníci mají díky lupu zajištěné životy a Nolan je pro ně nepohodlná přípomínka minulosti. Snaží se s ním vyrovnat penězi, ale Nolan už žije jenom pro pomstu a nehodlá ztrácet čas hledáním práskače. Chce si se všemi vyrovnat účty, ale to by mohlo ohrozit i jeho bývalou milenku (Jeanne Moreau), která se provdala za ctihodného lékaře (Jean Desailly). (mortak)

(více)

Recenze (4)

PAGE 

všechny recenze uživatele

Za mě výborný film, tehdejší francouzská herecká špička v něm vůbec nehraje špatně a ten pode mnou co o filmu píše, by měl psát raději někde jinde, protože za prvé píše nesmysly, a za druhé film neviděl, protože J.L. Trintignant ve filmu vůbec nehraje??? Já dávám 4 hvězdy a film je za mě hodně dobrý. ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu plné odpudivého násilí zručně nastříhaného do odrhovačky, která vám dlouho zůstane v uších, některé herecké výkony jsou směšně amatérské, ovšem účty se musí platit a nikdo nemůže utéci hořkému konci. Sedmdesátá léta nezobrazovala násilí esteticky a černohumorně, ale dokázala v polarech ukázat celý ten hnus nekonečného kolotoče násilí. ()

curil 

všechny recenze uživatele

Francouzská kriminálka ze sedmdesátých let, jednoho z nejlepších období francouzských gangsterek. Na humor ve filmu moc místa a času nezbylo, ale zase mě potěšila drsnost příběhu a hlavně prostředí Paříže. Marcel Bozzuffi je už svým typem správný gangster, André Poussé jako Gilbert za ním v tomto smyslu vůbec nezaostává. Bonbónkem je píseň v podání hlavního představitele Sergia Reggianiho ()

Reklama

Reklama