Reklama

Reklama

VOD (1)

Dělník Joe Lampton najde práci u bohatého průmyslníka a rozhodne se ucházet o jeho dceru. Když jeho plány ztroskotají, hledá útěchu u Alice, starší vdané ženy. (Netflix)

Recenze (31)

misterz 

všechny recenze uživatele

Zo začiatku ma to moc neoslovilo, no ako sa začali rozplietať jednotlivé nitky pozliepané do milostného trojuholníka, tak to postupne nadobudlo dlho očakávané dramatické grády. Hlavne je tu hodených do pléna veľa myšlienok, nad ktorými sa oplatí pouvažovať. Na druhú stranu sa mi niečo zo strany Simone Signoret zdalo mierne prehnané. Minimálne ku koncu. Ale aj tak mám výborný pocit z pozerania. Nadpriemer. 75/100 ()

tahit 

všechny recenze uživatele

Když se v roce 1958 rozhodl režisér Jack Clayton k realizaci tohoto románu, měl již předem vybranou famózní francouzskou herečku Simone Signoret, která do té role tak fantasticky zapadla, že dominovala maximálně celému filmu. Byť se její protihráč herec Laurence Harvey snažil, seč mohl, na ní prostě neměl. ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Touha po společenském vzestupu prostřednictvím výhodného sňatku jako téma je již docela zastaralé, poněvadž společenské nůžky dnes přece jen stříhají v jiných partiích než v tehdejší době, ale Simone byla božská a nadčasová a vášeň k takové ženě si dokážu naprosto plasticky představit jako Dalibor Vrána.  Továrníkova naivní  a lehce rozmazlená dceruška, vyčuraný pan továrník a jeho společenskými povinnostmi zahlcená žena a další věci pak hezky zapadají do dobového schématu, nicméně tak na mě díky tomu zrovna nečpěly životem. Ale hlavní hrdina z nižší společenské vrstvy se jako uvěřitelný člověk se všemi jeho slabostmi a hříchy povedl a jeho kočkování se Simone vše bohatě  vynahradí. A konec, ten laťku zvedá ještě o stupínek výš. Silná čtyřka. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Zdařilé milostné drama o ctižádostivém mladíkovi, který stručně řečeno už nechce být chudý.. Vyhlédne si malé poupátko, dceru milionáře a začne ji svádět.. Jenže pak uvidí opravdovou růži, ono kdo by téhle svůdné dámě dokázal odolat, že.. Simone Signoretová jako osudová žena dokonalá, věřila jsem jí každý něžný plachý úsměv, každou prolitou slzu a v okamžicích štěstí byla úchvatná.. Neprávem zapomenutá filmová perla a nadčasová záležitost.. ()

Rosomak 

všechny recenze uživatele

Deprese. Film, u kterého víte od začátku jak dopadne což vám však nijak nebrání v tom se do toho vžít... Jednoduchý scénář je natočen s režijní jistotou a skvělými hereckými výkony, které jsou jedním z hlavních plusů tohoto filmu. Místo nahoře je adaptací románu Johna Braina a je jedním ze základních milníku anglického hnutí Free cinema. Ačkoli je to smutné, je to upřímně pravdivé a dobře natočené. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (10)

  • Hermione Baddeley se ve filmu mihla na pouhé 2 minuty a 32 vteřin, což představuje nejkratší čas ve filmové historii, za který byl někdo nominován na Oscara. (Kulmon)
  • Simone Signoret se stala druhou Francouzkou, která získala Oscara. První byla Claudette Colbert, jež ocenění získala v roce 1934. (Kulmon)

Reklama

Reklama