Reklama

Reklama

Karel Gott 1985

(koncert)
Hudební / Dokumentární
Československo, 1985, 83 min

Obsahy(1)

Na koncertu v pražské Sportovní hale, který se konal v roce 1985, vystupuje šestačtyřicetiletý Karel Gott ve vrcholné fyzické a pěvecké formě. Zpívá hity osmdesátých let minulého století, mj. Korunou si hodím, V máji, Z dávných dnů, Lásko má to musím zvládnout sám, Jsem na světě rád a Muzika. V té době vystupoval Karel Gott nejen v Československu, ale i jinde po Evropě, zvláště v Německu a zámoří. Svůj repertoár rozšířil od popu přes „lidovky“ až po upravené skladby klasické hudby. Spolupracoval s houslistou Josefem Sukem. Objevil se i v několika celovečerních hraných filmech a v krátkých dokumentárních snímcích. V Československé televizi se často vysílaly záznamy jeho koncertů z Lucerny, ale i z jiných sálů. Kromě množství alb vydal i vánoční album Bílé Vánoce. Každoročně pořádal několik turné, počet jeho koncertů se v té době odhadoval na neuvěřitelných 360 za rok. Účinkoval v mnoha hudebních pořadech, kde představoval své písně. V polovině 80. let jeho popularita v Československu i v zahraničí dosáhla vrcholu. Mimo to v roce 1984 oslavil 20 let trvající spolupráci se Skupinou Ladislava Štaidla dvojkoncertem ve vyprodané pražské Sportovní hale, z něhož kamery tehdejší Československé televize pořídily osmdesátiminutový sestřih... Zlatý hlas z Prahy, nekorunovaný král české populární hudby Karel Gott (1939 – 2019) byl mnohonásobným Zlatým slavíkem. V letech 1965–2019 prodal 50 milionů nosičů desek, což z něj učinilo nejúspěšnějšího českého interpreta. Během kariéry vydal 293 sólových alb v zahraničí i na domácí scéně. Kromě Slavíků obdržel četná televizní ocenění, osm zlatých a jednu diamantovou desku, opakovaně se umisťoval na prvních příčkách hitparád a prodeje desek. Nazpíval téměř tisíc písní. Spolupracoval s mnoha významnými umělci. V anketě o nejoblíbenější tváře a pořady televizních obrazovek TýTý vyhrál Karel Gott celkem 31krát. (Česká televize)

(více)

Recenze (4)

otík 

všechny recenze uživatele

Moc hezký a hlavně energií plný koncert, Karel řádí jako zamlada (tak vlastně mladý tady ještě byl), má neskutečný kontakt s diváky a koncert si neskutečně užívá. A s ním může i divák. Typický trademarker Karla Gotta. ()

The Graduate 

všechny recenze uživatele

Karel je zde (jako obvykle) v naprosto vrcholné formě, jeho pěveckému nebo tanečnímu vystoupení se skutečně nedá nic vytknout, kapela hraje naprosto profesionálně, publikum je vynikající. Nicméně s odstupem času z mého pohledu toto vystoupení dost sráží výběr písniček, které v naprosté většině tvoří předělávky zahraničních hitů. A při vší úctě to většinou nejsou pecky jako Muzika (která na koncertě zazněla) nebo třeba pozdější Být stále mlád, které by se originálům vyrovnaly, nebo je dokonce převyšovaly. ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Geniální koncert. Energický tak moc, že jsem to opravdu nečekal, Karel v absolutní životní formě, zábavný jako vždy... Tenhle záznam tohoto fantastického koncertu nelze nemilovat. Ráno jedu dál, Pábitelé, Trezor, Bum, bum, bum a další obrovitánské megahity, většinou převzaté. Z těch koncertů, které v uplynulých dnech televize uvedly, je tenhle na absolutní špici. Bylo mi ctí ho vidět. Záznam také na YT: ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama