Reklama

Reklama

Poslední rozloučení s Karlem Gottem

(pořad)
  • Česko Karel Gott 1939-2019 (více)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Přímý přenos zádušní mše z katedrály sv. Víta, Václava a Vojtěcha na Pražském hradě. Hosté zádušní mše se naposledy loučí s Karlem Gottem. (Česká televize)

Recenze (13)

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Jen si tak říkám, jak moc morbidní člověk musí být, aby na filmovém serveru hodnotil něčí pohřeb. Mše zádušní proběhla ve vší dustojnosti, Lucie Bílá po mnoha letech zpívala civilně a Jiřina Bohdalová pronesla neuvěřitelně krásnou a dojemnou smuteční řeč. Hradní stráž s grácií vynesla rakev a předala ji sesynchronizovanému kvartetu z pohřebního ústavu. A na poslední cestu Karla Gotta vyprovodil poslední potlesk jeho fanoušků, kteří oddaně na tento okamźik čekali na nádvoří. Inu, jak hodnotit? Rozloučení Bohdalové bylo na deset hvězdiček, za několik Dukových zaškobrtnutí bych měla hvězdičku srazit. Za češtinu s polským přízvukem však ne, protože ta slova byla krásná. Asi bych měla zakulkulovat nešikovnost jednoho z prelátů, který při odchodu z katedràly málem odešel po ústech, ale naštěstí vše na poslední chvíli ustál. ()

Hedka 

všechny recenze uživatele

Myslím, že posledné chvíle života Karla Gotta, jeho odkaz, dozretie k múdrosti a pokore, ako aj jeho obrátenie sa k Bohu (spojené s réžiou vlastného pohrebu) je najkrajším finále aké si tento výnimočný muž zaslúžil. Je to svojim spôsobom veľká Božia milosť, ked niekto po búrlivom a maximálnou svetskou slávou naplnenom živote zomiera vyrovnaný - so správnym rebríčkom hodnôt, vedomý si svojich nedostatkov a s hlbokou vierou v posmrtný život. Krajší odkaz nám tu nechať nemohol. Áno, viem, jeho piesne tu budú ďalej, ale jeho posledný „smrteľný“ odkaz je oveľa hlbší - je o naozajstnej a pravej Nádeji. Kto to môže pochopiť, nech pochopí (Mt 19,12). ()

Ratemus 

všechny recenze uživatele

Slušné, dojemné, krásné a husí kůži nahánějící. Karel byl ikona, fenomén a osobnost jako nikdo... Až se tají dech, čest jeho památce ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Sice nechápu, co tenhle pořad dělá na filmovém serveru, ale když už tu je... Obřad proběh velmi důstojně, je fajn, že jej Česká televize navzdory svému ideologickému předsudečnému smýšlení odvysílala, projevy byly velmi emotivní a silné. A kdy jindy se vám podaří vidět režiséra a herce Jiřího Stracha jako ministranta s křížkem v ruce? A samozřejmě potěšila pokora Jardy Jágra. ()

evapetra 

všechny recenze uživatele

Krásné, důstojné rozloučení a dobře odvedená práce s přímým přenosem, včetně dobře vybraného hosta v rozpravě po obřadu. ()

radomiil 

všechny recenze uživatele

Nepatřím sice vyloženě k jeho skalním fandům,nicméně musím za celou nevídanou kariéru ocenit vážně neskutečnou profesionalitu, upřímnost, charisma, skromnost, uctivost, vlídnost a vlastně vzor následným generacím,ikdyž je zaručené už teď, že nikdo takový světlo světa nespatří,poněvadž Kája prostě byl-je-bude jediný!Vskutku jsem ho oplakal a vybavil bych si "tisíce" lidí, jenž měli Mistra předběhnout)bohužel, jedna z mála spravedlností tohoto světa je v tomhle ohledu nevyhnutelná i neúprosná každému . ()

otík 

všechny recenze uživatele

Hodnotit mši svatou je samozřejmě nesmysl. Ale je dobré říci, že tato pohřební mše byla sice speciální, ale zároveň velmi důstojná. Nebyla nijak zbytečně dlouhá, zpěvem mši doprovodili Lucie Bílá, Štefan Margita, Vojtěch Dyk nebo Eva Urbanová. Čtení četla Eva Pilarová. Závěrečné slovo k úctě Karla Gotta měla za rodinu a přátele Jiřina Bohdalová a na závěr přečetl žalm Gottův ošetřující lékař Marek Trněný. Hlavním celebrantem byl pražský arcibiskup a český kardinál Dominik Duka. ()

The Graduate 

všechny recenze uživatele

Opravdu velmi specifický "pořad", který není jednoduché hodnotit, ale přesto přidám pár poznámek. Podle mého názoru se jednalo o moc pěkné rozloučení s Mistrem Karlem Gottem, nijak přehnaně pompézní, ale přitom monumentální a velice důstojné a lidské. Nejvíce na mě zapůsobil bezpochyby krásný a dojemný proslov paní Bohdalové a komentář otce Czendlika, že od Karla ví, že Bůh je dobrák a altruista. :-) ()

Nathaniell odpad!

všechny recenze uživatele

2 hodiny keců mezi křesťanskou špínou? A jakto že ho za dvě hodiny NIKDO nesvatořečil, sakra? A co letiště, záchody a nádraží Karla Gotta??? Jo a taky ho chci na trenkách, prostě Gott všude. :-) ... Jinak ke snímku samotnému: Svižnost chybí, většina těch debilů na pohřbu se chová, jako by potřebovali vystrojit vlastní funus a po půl hodině budete závidět Gottovi, že to má za sebou a nemusí to sledovat sám... Ano vím, že to byl nejlepší zpěvák a největší česká ikona známá ve světě, stejně jako vím, že ve vyhledávači Google převzal Gott vedení nad Donaldem co dělá Trumpoty. Ale tenhle pohřeb byla urážka. Kýč a sračka. ODPAD !!! Proč? Sám bych takovej hnus za pohřeb NIKDY nechtěl. ()

Reklama

Reklama