Reklama

Reklama

FREM

  • Slovensko FREM
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

„Frem“ je slovo, které nic neznamená; slovo, které pouze cosi připomíná. Jeho nejbližší etymologickou konotací je staroanglické slovo „fremd“ znamenající cizí. Při pokusu vytvořit univerzální umělou inteligenci se nevyhneme antropomorfickému uvažování, protože nemůžeme překročit hranice vlastní mysli. Film FREM je pokusem dostat se za tyto hranice; pokusem vytvořit neantropomorfický film. Je to audiovizuální rekviem za druh Homo sapiens. (Doc-Air)

(více)

Zajímavosti (5)

  • Dokument měl premiéru na Mezinárodním festivalu dokumentárních filmů v Jihlavě. (Duoscop)
  • Film je vůbec prvním českým celovečerním snímkem, který se odehrává pouze na nehostinných pláních Antarktidy. [Zdroj: magazin.aktualne.cz] (Duoscop)
  • Filmaři natáčeli na ostrově Krále Jiřího, který je součástí Jižních Shetlandů a také Britského antarktického území. [Zdroj: magazin.aktualne.cz] (Duoscop)
  • „Chtěla jsem vytvořit film, ve kterém by hlavní postavou nebyl člověk, protože lidstvo se dostává na hranici svých přirozených možností,“ tak charakterizovala dokument režisérka Viera Čákanyová. (Duoscop)
  • Natáčení trvalo šest týdnů. (Duoscop)

Související novinky

23. Ji.hlava je tady

23. Ji.hlava je tady

10.10.2019

Třiadvacátá Ji.hlava je za dveřmi. Mezinárodní festival dokumentárních filmů letos nabídne premiéry českých snímků, přehlídku ukrajinského režiséra Felixe Soboleva, filmy žen o ženách i dosud… (více)

Reklama

Reklama