Reklama

Reklama

Troll Bridge

Krátkometrážní / Komedie / Drama / Fantasy
Austrálie, 2019, 25 min

Režie:

Daniel Knight

Předloha:

Terry Pratchett (povídka)

Scénář:

Daniel Knight

Kamera:

Tim Egan

Hrají:

Don Bridges
(další profese)

Recenze (7)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Komunitou zafinancovaná zeměplošská "nostalgická" povídka Trollí most ze sbírky Divadlo krutosti, ve které Cohen s trollem vzpomínají na staré dobré časy. Výhoda je, že to vypadá k světu; od produkce (stylizace je převzata od Kidbyho "realistického" pojetí) přes hudbu a efekty až po výkony. Nevýhoda je, že jde o echt věrnou ilustraci 1:1 k původnímu textu bez vlastní invence (snad až na titulkovou píseň jak od barda). Což se projevuje jako problém především v případě délky, jelikož na ani ne dvaceti stránkovou povídku je stopáž poněkud přepálená. Každopádně první adaptace Zeměplochy, která je suchým humorem, stylem, vizuálem, pojetím a duchem přesně dle mého gusta. ()

MoiJe 

všechny recenze uživatele

Nie je to moja obľúbená poviedka a nebude to môj obľúbený film, ale musím im uznať, spracovanie pre TV solídne. ()

Bakllazaan 

všechny recenze uživatele

Připadám si trochu jako Cohen, kterej vzpomíná na dobré časy. První zmínky o tomhle projektu sem zaslechl asi před deseti lety, pak následovalo několik updatů a pak už sem na to docela zapomněl. V době, kdy vyšla zprasená verze Hlídky od BBC Amerika je tenhle fan film balzám na duši. ()

Skeksis 

všechny recenze uživatele

Čakala som nárez a trola. Dostala som štvrťhodinovú debatu na moste a trol vyzeral ako skala s rukami a nohami. Kvitujem hovoriaceho koňa, ale to mi nestačí. Nechápem, prečo sa toto niekto rozhodol natočiť. Ak by mi išlo o tie drísty na moste, čiže o text, mohla som si rovno prečítať tú poviedku, či podľa čoho to vzniklo. ()

MilesTeg 

všechny recenze uživatele

Děkuju Pet za tip, tohle je geniální kraťas a ten dědula v roli Cohena je skvělej. Chtělo by to s ním natočit něco většího, nějaký velký příběh barbara Cohena, dokud ho ještě máte k dispozici. ()

Reklama

Reklama