Reklama

Reklama

AJ a královna

(seriál)
  • USA AJ and the Queen
Trailer
USA, 2020, 8 h 42 min (Minutáž: 47–60 min)

Kamera:

Edward J. Pei

Hudba:

Lior Rosner

Hrají:

RuPaul, Izzy G., Michael-Leon Wooley, Tia Carrere, Katerina Tannenbaum, Matthew Wilkas, Misty Monroe, Laura Bell Bundy, Adrienne Barbeau, Kevin Daniels (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

RuPaul ztvárnil v tomto osvěžujícím seriálu roli neúspěšné drag queen cestující po Americe v dodávce s jedenáctiletým pasažérem, který vede silácké řeči. (Netflix)

Recenze (14)

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Neviem, či ma na tej malej viac iritovalo jej večné kričanie alebo afektovaný predkus, ale všetko ostatné ma bavilo tak, že som ju celkom dobre znášala. Malo to zopár logických dier, ale čo, no... Travesti šou sa mi vždy páčili, a zdá sa, že RuPaul je v Amerike stále veľmi populárny, tak sa poteším aj druhej sezóne. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

RuPaul je na poli drag queen nepochybně velký pojem, a jelikož jsem ho dosud znal jen ze show Grahama Nortona a sem tam z Instagramu, udělal jsem si několikahodinový exkurz do světa Ruby Red a jejích přátel. K seriálu by měl člověk přistupovat jako k vystoupení drag queens - s nadhledem a pochopením pro jistou afektovanou (ale účelnou!) pestrobarevnost. První díl byl spíše rozehřívací a teprve až ve třetím mi malá AJ nepila krev. Ze všech dílů mě nejvíce oslovily sedmý (Latrice Royale to vážně zabíjel) a šestý (Pomáda potěší vždy). Také jsem rád po delší době viděl (kdysi neohroženou lovkyni pokladů) Tiu Carrere v roli diabolické Lady Danger. Vedle vztahové road movie linie mě zaujala tematika osamělosti, která se táhla seriálem jako červená (či snad duhová?) nit. AJ a královna však stojí především na RuPaulovi a jeho Ruby Red - jako drag queen byl vážně k nepoznání a postaral se o nejednu památnou scénu. I přes trochu uspěchaný závěr se mi seriál ve výsledku líbil - pobavil, nadchnul a dojal! ()

Azurose 

všechny recenze uživatele

Příjemná oddechovka, která diváka vtáhne do sebe. Ve scénáři jsou značné díry a nelogické zvraty, ale protože tenhle seriál bere každý s nadsázkou, tak to jde skousnout. Super hudba od samotné Mamma Ru a herecké výkony drag queens nebyly špatné, ačkoliv se tak všechny chovají i ve skutečnosti. Každopádně musím uznat, že je tento seriál iconic a těším se na další série. ()

VojtaMarek00 

všechny recenze uživatele

První dva díly opravdu zoufalství, zejména herecky. Všechny drag queens až na RuPaula hrajou žalostně. Ve třetím dílu se seriál odpíchává ode dna a postupně stoupá vzhůru, stává se z něj velice příjemná road drama/comedy. Zatím viděny 4 díly, 60%. Ale mám fakt slabost pro mamču Ru. ()

kockodan 

všechny recenze uživatele

Třetí díl mě ubil nudou a pomalým tempem, že při dalším zdlouhavém, polopatickém a v celé délce featurovaném drag vystoupení v pubu v Ohiu jsem musel dát pauzu. Je vidno, že executive producer Rumpál už je zdatná padesátnice a asi proto je to natočeno 90's stylem televizního vyprávění, tedy na dobrou a kvalitní jakoby-filmovou kameru, ale zároveň to neztrácí TV intimitu hodící se skvěle do obýváku. I filter působí devadesátkově a všichni kdo kdy viděli něco z 90's USA televizní tvorby, nebo Hallmark movie, vím o čem mluvím, (think Beverly Hills 90210, nebo Dr. Quinn, Medicine Woman :). Rychlé výměny, briskní dialogy a klipovité gagy se tehdy prostě nenosily a ani v tomto dílku u Rumpála stále nenosí. Všechny záběry jsou pomalé polopatické a televizně dokonalé. Všechny gagy, vtipy a repliky skvěle secvičené a přednesené herci přesně na svých značkách a s přesně natočenými hlavami ke kameře v daném úhlu jak předepisoval scénář, vše vyartikulované, nasvícené, do detailu nesnímané a pro starší obecenstvo naeditované až když pointa pěkně dopadne, pak teprve ztmívačka, či cut. Babča v Minessotě u staré crt TV musí totiž pointu nejdřív pochopit a na to jí musíme dát přece jen pár vteřin navíc, než scénu střihnem, pak se teprve s dějem můžeme pohnout dál. Šnečí tempo a devdesátkový styl televizního řemesla mi nejprve nevadily, (trocha nostalgie přeci nikoho nezabije) ale při třetí epizodě už toho má člověk fakt plný brejle a byl by rád za alespoň jednu klipovitě setříhanou svižnou montáž, brisknější dialog, či automobilovou honičku, nebo aspoň nějaký ten spalstick, jako bylo např. "Who was a better Tina" v E02, i když i to by se dalo zrychlit a vyždímat z toho nějakou modernější řachandu. (I když popravdě u dvou Týn jsem se bavil zatím asi nejvíc a jen jednou, což je na 2.5 shlédnutých epizod hodně málo). Málo je i toho co by mě zde udrželo až do konce první série, jelikož nejsem zrovna Rumpál fanoušek, kteří asi tenhle Rumpálův osobní medailonek udou žrát i s flitrama i kdyby tam jen 45 minut v kuse třásl zadkem do kamery, a přes rameno volal "Heeeey, Bitch!" I když příběh bezprizorního desetiletého deprivanta feťácké šlápoto-matky a aged queen společně spojené na neplánované joyride je docela zajímavý a Rumpál mě utlumeným a dosti civilním projevem velmi mile překvapil. Malá zlodějka je castingově taky dobrá volba a jejich chemistry rozhodně neskřípe. Kdo mi vadí jsou cartoonish charaktery bývalého Latino přítele-kriminálníka a jeho eye-patched Asian evil sidekick, která je už opravdu od hlavy až k patě karikaturní postavičkou z každé druhé béčkové gangsterky, či karate flicku! Dal bych modernější a hlavně svižnější televizní kabát co se týče kamery, střihu i dialogů a taky bych dropnul 90's filter a dalo by se to snad i binge watchovat. Já ale přešlapuji už u třetí epizody a nejsem zatím rozhodnut, jestli mě dostatečně zajímá jak oba protagonsti dopadnou, abych to dotáhnul až dokonce... 30% ()

Dawe2 

všechny recenze uživatele

Jedna hvězda za AJ (Izzy G.) Skvělá. Nebýt jí, nemá smysl se vůbec koukat a ani bych to asi nedokukal. Druhá hvězda také za ní a za nápad. Ale jinak je to pro mě dost hrůza. Ze seriálu mám pocit, že jsou všude jen gayové, lesbičky, černoši a podobně. Hetero je zde povl a sprosté slovo. Postelové scény, narážky a podobně jsou pro mě většinou nechutné a zbytečné a je jich přehršel. Myslím, že by to šlo natočit i decentněji. Asi nejsem cílová skupina. Nikoho neodsuzuji, v zásadě mi to vůbec nevadí, ale způsob jakým to bylo zde podáno není pro mě vyhovující. Takže doporučuji asi pouze cílové skupině, především gayům, drag a podobně. ()

yawa 

všechny recenze uživatele

Prva cast trochu slaba, potom sa to ale rozbehne. Pre skalneho fanusika RuPaula, ako som ja, to sklamanie rozhodne nie je, na serial som sa dlho tesila a dokazem mu teda odpustit aj nejake tie logicke chybicky, ci nie vzdy prave najlepsie herecke vykony. Celu show si kradne mala AJ, kde Izzy G podava na svoj vek uzasny herecky vykon a vyrazne tam vycnieva nad mnohymi kolegami. Ludom neznalym drag sceny vsak serial asi vela hovorit nebude. ()

dragonfire 

všechny recenze uživatele

Nemám slov. Snad jen - yaass queen. Neobvyklé přátelství, zábavná dobrodružství, zajímavé vedlejší postavy. Ten humor, ten RuPaul, to všechno. Dramedy podle mého gusta! Závěr zaútočil na ty nejhlubší emoce. Cením, doporučuji a pevně věřím, že bude druhá série. O tom nelze pochybovat. ()

Serafina 

všechny recenze uživatele

Na seriál jsem se opravdu těšila, protože mám ráda RuPaula a Drag Race. Díky tomu (a hojné účasti známých drag queens jako Latrice, Trinity, Monique a spousty dalších) se mi taky nakonec líbil a byla jsem ochotná přehlédnout logické chyby a různé nedomyšlenosti. Např. Robert/Ruby v podání RuPaula cestuje po různých zapadákovech a nikde s ní nikdo nemá problém - za celou dobu prakticky nenarazí na jediného homofoba, a když už narazí, tak si s ním promluví a všechno je zase dobré. Maminka hlavní dětské postavy je v jednu chvíli feťácká troska na ulici a vzápětí se svou závislostí úspěšně bojuje. V jednom městě jde Robert na jednu akci jako žena a nikdo ho neprokoukne, přestože má dva metry a dost viditelnou paruku. Chápu, že jde o komediální seriál, který se nutně odehrává ve stylizovaném světě, ale občas to trochu rušilo. Zároveň ovšem musím přiznat, že bylo fajn vidět dílko, ve kterém jsou queer lidé normální součástí světa a nemají neustálé problémy s tím, že by je někdo nenáviděl a útočil na ně. Zatím utopie, ale kéž by to tak jednou bylo. Jo, a zdá se mi, že RuPaul na rozdíl od některých jiných zúčastněných drag queens neumí kupodivu moc hrát :) Řekla bych, že mu mnohem lépe jdou scénky a vystoupení v ženském převleku. Naštěstí hodně utáhne svým charismatem. ()

Vaclav.Krali 

všechny recenze uživatele

Naprosto úžasná podívaná .... Rozhodně je třeba se dívat v originále bez dabingu ..... A taky přežít toho smrada první 3 díly :-) 👍 ()

ClassyBitch 

všechny recenze uživatele

Na drag a trans mám fetiš, takže shlédnout tohle bylo nezbytný. Příjemná záležitost. Jemný humor, trochu toho dojetí. Klasický příběh sbližování se dvou osobností z různých světů. Zkusila jsem i s dabingem, ale za ten by tady měl někdo viset, v originálním znění to má hned o hvězdu navíc. ()

Reklama

Reklama