Reklama

Reklama

Zástupce šerifa Joe "Deke" Deacon (Denzel Washington) je z Kern County v Kalifornii vyslán do Los Angeles na rutinní práci sběru důkazů. Místo toho se spolu se svým novým parťákem Jimem Baxterem (Rami Malek) přímo zapojí do pátrání po sériovém vrahovi, který terorizuje celé město. V průběhu sledování a vyšetřování podezřelého (Leto) se začínají odkrývat znepokojující tajemství z Dekeovy minulosti, která by mohla ohrozit nejen tento případ. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (269)

slord 

všechny recenze uživatele

Trailer ma nalákal a celkom som sa tešil na výsledný film. Nakoniec to nebolo nič extra, Washington, Leto a Malek sú fajn, avšak doplácajú na scenár plný logických dier, so zručnejším režisérom/scenáristom sa z toho mohla vykľuť fajn kriminálka. Nebola to úplná blbosť, ale vyťažiť sa z toho dalo oveľa viac. 5/10 ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Silně nevyužitý potenciál velkých herců, který pohřbívá rutinní režie ale ve výsledku se přeci jen nejedná o úplně špatný film. Hlavní problém je v tom, že všichni očekávali thriller po vzoru legendární sedmičky a dostali temné drama o to, že všechny dožene temná minulosti. Minimum napětí, chybějící kriminální pátrání, ale svým způsobem vtahující atmosféra, která se nedá úplně popsat. Denzel Washington mi už přijde z úlohy, kterou nahodil před 17 lety v Muži v ohni, docela unavený. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Fíha, mít na place tři oscarové herce, solidní námět a stejně z toho není látka, o které si budou fanoušci poctivých thrillerů vyprávět. Protože John Lee Hancock. Ten to má u mě dost rozházené připitomělou, nepochopitelně přeceňovanou a hodně nevkusnou hrou na city v podobě Zrození šampiona. Nespravil to ani rutinním životopisným snímkem Zachraňte pana Bankse a také svou Dálniční hlídku zašlapal do průměru. A to měla zajímavý námět. Střípky začínají skvěle. Starý dobrý Denzel před lety coby detektiv opustil za podivných okolností Los Angeles a skončil jako řadový polda. Rutinní úkol ho přivede zpět do velkého světa, protože talentovaný detektiv Rami Malek zrovna pátrá po hovadu, které se zaměřuje na mladé ženy. Denzel je tu za skleslého staříka, který v sobě má pořád čich na zločin i posedlost, která mu kdysi zničila kariéru i soukromý život. Pak se na scéně objeví umaštěný Jared Leto a první hodinka je prostě moc fajn. Je to pomalé, oldschoolové, atmosférické. Zadumaní detektivové, magor, který má evidentně nakoukané kriminálky. Druhá půlka pak asi diváky rozdělí. Protože Hancock mnohými kroky leccos naznačil a rozehrál, a pak to tak nějak uťal. Kdo ví, zda to byl záměr od začátku, nebo prostě jen v polovině zjistil, že neví, kudy kam. Závěr by rozhodně snesl jinou gradaci i jiné emoce. Nehledě na to, že podobné (i tady zmiňované) kousky se chlubí pořádným napětím, syrovostí a scénami, které vyčnívají a divák si je rád pustí znovu. To u Hancocka chybí. Čtyři (nadhodnocené) hvězdy ale nakonec dám, protože v téhle divné době jsem za každý podobný kousek s výbornými hereckými hráči rád. Ač je tenhle nakonec spíš druholigovou podívanou. Ale zklamání si představuju jinak. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Ukážka thrilleru, ktorý chce zahladiť stopy a poslať diváka na opačný smer. Nieje tak povediac svojský, niečo podobné tu už totiž bolo. Skvelé herecké obsadenie, mohlo v spojitosti s ,,iným´´, ale paradoxne aj známym prednesom, priniesť pútavú a aj oldschoolovú žánrovú zábavu. Zasadenie do roku 1990, takisto vnáša do príbehu ,,nepredigitalizovaný´´ priebeh vyšetrovania. A aj tak z toho nakoniec vznikol rozpoltený snímok. ()

classic 

všechny recenze uživatele

„Malé veci” sú vo väčšine prípade bravúrnym, atmosferickým a poctivým thrillerom, ako vystrihnutým z 90. rokov, teda aspoň do zhruba väčšej, prvej polovice, som to tak i bezprostredne vnímal. V skratke, hodina a pol, je z celého snímku jednoznačne najintenzívnejšou. Zvyšných niečo málo nad tridsať minút, tieto, doteraz pozitívne dojmy, kazia ! To je ale druhá stránka mince, kedy najprv vysvetlím, bez výraznejších spoilerov, tú prvú. Určite neprezradím veľa, keď (na)poviem, že sledujem dvojicu kriminalistov, zloženú z mladšieho, losangelského detektíva Jima Baxtera, a staršieho strážnika Joea Deacona, ktorý prichádza pomôcť kolegovi do „Mesta anjelov,” kde vyčíňa sériový vrah, pričom "Deke" si zrovna myslí, že to práve nejako súvisí s niekdajšími vraždami, ktoré v minulosti už vyšetroval, ale v podstate aj tak vôbec nič (ne)vyšetril. Zo začiatku si síce akosi nerozumejú, pretože Jim sa tak trochu nad Joeom povyšuje, ale netrvá dlho, že budú rovnocennými partnermi. Stopu zavetria u istého Alberta Sparmu, alias opravára pračiek, ktorý sa neustále pohybuje v montérkach, no zatiaľ mu nemôžu absolútne nič dokázať, aj keď si ho uchytia do zveráku ! Akonáhle majú vlasatého a démonického Sparmu, odvtedy ho nespustia z dohľadu, čo je taká hra mačky s myšou, ale vlastne z ktorej strany ? Kto sa s kým zahráva ? To už trochu napovedám, že sa blíži ďalšia, mimoriadne diskutabilná línia filmu, s mnohými zvratmi a prekvapeniami, až je to pomaly samo o sebe neuveriteľné !? A vďaka tomu sa môj pohľad na túto vec rapídne zmenil, čím som automaticky začal uberať percentá smerom nadol. / Zopár postrehov ku snímku, od nie príliš svedomitého režiséra i scenáristu Johna Leeho Hancocka, ktorý má na míle ďaleko od legendárneho Hitchcocka. Jednoducho povedané, "nie je kohút, ako kohút" . Obsadenie. Ani trojlístok oscarových hercov automaticky negarantuje záruku kvality, i keď vonkoncom nepopieram to, že Washington / Malek / Leto, sú všetci traja výborní, ale zase zrovna neviem, či sa Rami hodil vedľa Denzela, alebo Jared sa občas prehrával svojím výrazným, hereckým výstupom. Schwartzmanova kamera bola dostatočne vyvážená na to, aby navodila tú správnu atmosféru, čo sú popritom body navyše. A úplne posledný záber bol pre mňa osobne asi najviac rozporuplným, pretože vtedy som si dokázal všetko zaradiť tak, ako má byť ? A tým ma mimochodom samotní tvorcovia ešte viac zneistili, keďže scenárista chcel zrejme poukázať na jeden istý jav... Ako rozpačitý počin, tak nakoniec vnímam "The Little Things" , ktorý sa skladal z malých vecí. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (16)

  • Aby vyzeral zlovestnejšie, Leto nosí tmavé kontaktné šošovky, keďže oči má modré. (Arsenal83)
  • Snímek je zasazen do října roku 1990. Nasvědčuje tomu filmový plakát snímku Goodfellas (1990) a následně jsou k vidění na pouličním osvětlení halloweenské bannery. (Kuzmik)

Související novinky

Streamovací služby platí hercům obří částky

Streamovací služby platí hercům obří částky

21.08.2021

Filmové i televizní odvětví před časem začalo ve velkém migrovat na streamovací služby, důvodů pro to je pak spousta, jeden z nejzásadnějších jsou ale definitivně peníze. Právě těmi totiž služby jako… (více)

Reklama

Reklama