Reklama

Reklama

Zástupce šerifa Joe "Deke" Deacon (Denzel Washington) je z Kern County v Kalifornii vyslán do Los Angeles na rutinní práci sběru důkazů. Místo toho se spolu se svým novým parťákem Jimem Baxterem (Rami Malek) přímo zapojí do pátrání po sériovém vrahovi, který terorizuje celé město. V průběhu sledování a vyšetřování podezřelého (Leto) se začínají odkrývat znepokojující tajemství z Dekeovy minulosti, která by mohla ohrozit nejen tento případ. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (269)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Rami Malek má už svojich “5 minút slávy” za sebou, keď si zahral hlavnú rolu v dnes už kultovom snímku “Bohemian Rhapsody”. S touto úlohou už bude navždy spiaty, a Ja osobne neverím, že ešte niekedy prekročí svoj tieň, pričom len skutočne hŕstka z hŕstky si udrží tak vysoký nadštandard, aby bola pravidelne obsadzovaná do úloh, ktoré budú takpovediac “kývať” s obecenstvom. Mne osobne je jasné, že vedľa Denzela sa nemohol objaviť Brad P., lebo potom by “Little thinks” už nadobro vyznel ako sequel “Se7en”, s ktorým mnohí tento snímok, nevedno prečo, porovnávajú. Asi Vám všetkým stačí, že sa objavil “čierny vedľa bieleho”, lebo tento snímok má so “Se7en” asi toľko spoločné, ako Matovič s lístkami o referende za predčasne voľby (a nie, ani Zodiac to nie je). Strašné, ako málo mnohým stačí. Napíše to prvý, tak sa toho hneď každý chytí, a už je z toho lavína hoax-ov mimo realitu. Ale poďme k veci. Skrátka, Malek mi v tejto roly extrémne vadí, absolútne sa sem nehodí, pričom neustále keď sa objavil v zábere, tak mi hlavou prebleskla jediná myšlienka, a to refrén: “Baaaaarcelooooonaaaaa - It was the first time that we met - Baaaaarcelooooonaaaaa .. “. Trvalo mi, kým som sa od tohto faktu odosobnil, pričom keď sa vcítim do role diváka, ktorý s týmito dvoma faktormi mohol súperiť, nečudujem sa, že snímok dosahuje úroveň 60%, i keď Mercuryho syndróm v prípade Maleka je istým spôsobom hlúposť, to druhé, čo rieši väčšina, teda prirovnanie k “Se7en” - ešte väčšia. “Little thinks” je totiž z 80 % čistá krimi konverzačka bez tempa, s minimom temných pasáži, násilných scén, originalitou deja, mordovačiek, či prekvapivých twistov, a teda tých 60% čo tu svieti, je absolútne objektívnym hodnotením. Je to dobrý film, dobrá kriminálka, ktorá v závere prekvapí, dá sa hovoriť aj o nejakej atmosféra (lebo je tam tma), no nič viac, nič menej. Ja osobne sa určite nezbláznim len preto, že tu hrajú takí, čo si domov zlaté sošky pobrali. Toto u mňa nie je, a ani nikdy nebude kritériom. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Střípky zklamání - slibný projekt, ze kterého ovšem zbyla silně diskutabilní kriminálka s diskutabilním scénářem, režií i hereckými výkony. Nevím, ale osobně jsem oba dva ústřední vyšetřovatele sledoval naprosto lhostejně a jejich výkony mne do děje nevtáhly. Filmy o sériových vrazích jsou obvykle o souboji dvou geniálních stran - střet výjimečných mozků i osobností, ať už toho policejního z oddělení vražd, tak i toho zločineckého - tady jsem ale ve stále stejných výrazech Denzela W. i Ramiho M. žádné stopy geniality a brilantních myšlenkových pochodů nezahlédl - jejich herecké kreace spíš jakoby vypadly z nějakého béčka. Střípky jsou bohužel jen průměrná kriminálka s divnou motivací a chováním postav a nenaplněným ambiciozním scénářem... ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Na tento film jsem se docela těšil - Denzel Washington mě dokázal docela potěšit v obou dílech Equalizera a já tak nějak očekával podobnou akcí nabytou podívanou. Bohužel jsem se jí nedočkal. Psychopatický sériový vrah se sice činil, jenže my jsme vždy byli svědky jen jeho finálního díla (nepočítám-li úvodní akci u pumpy). Což bylo první větší zklamání. Atmosféra byla místy zajímavá, jenže většina filmu je vlastně jen poněkud nudnější sledování policajtů magora Jareda Leta (ten zahrál celkem přesvědčivě), který si z dvojice fízlů dělal vyloženě prdel. Rami Malek není špatný herec, ale do role detektiva z oddělení vražd se mi prostě nehodil a tak mou pozornost více méně zaujala hlavně postava Deacona a jeho „tajemství“ i zvláštní způsob vyšetřování (sbírání důkazů). Jenomže se pořád jen „kroužilo“ kolem dokola, místo abych se dočkal dech beroucí podívané. Dost průměrné krimi-drama. ()

dyfur 

všechny recenze uživatele

.....dobré herecké výkony....(žiaľ Denzel Washington má síce 66 rokov,ale vyzerá na 76 - zostarol a dosť...)....scenár nie extra objavný:sériový vrah mladých dievčat,zabudnutý prípad,parťáci zo začiatku s antipatiami - to všetko tu už bolo...ale.ok - malo to atmosféru,bolo to napínavé čakal som...... - ako na dobrej hostine čakáte sacherovu tortu a....dostanete BB puding.....mohlo to byť ozaj super,ale ten koniec....... :( ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Průměrná buddy detektivka s ne úplně vhodnou hudbou Thomase Newmana a ve finále se debilně chovající postavou jednoho z detektivů. Washington s Malekem si jinak docela rozumí, film nenudí a drží v očekávání thrillerové gradace a klíčového dějového zvratu, ale nakonec ničím nepřekvapí. Vyplatí se jej vidět pro bizardní, znepokojivou psycho kreaci Jareda Leta. Ta si zasloužila lepší scénář. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (16)

  • Jared Leto sa chcel vyhnúť hraniu ďalšej „temnej postavy“, ale vyhlásil, že si nemôže nechať ujsť šancu spolupracovať s Washingtonom. (Arsenal83)
  • Pôvodne vybraný režisér Spielberg film odmietol, pretože príbeh sa mu zdal príliš temný. (Arsenal83)

Související novinky

Streamovací služby platí hercům obří částky

Streamovací služby platí hercům obří částky

21.08.2021

Filmové i televizní odvětví před časem začalo ve velkém migrovat na streamovací služby, důvodů pro to je pak spousta, jeden z nejzásadnějších jsou ale definitivně peníze. Právě těmi totiž služby jako… (více)

Reklama

Reklama