Reklama

Reklama

Zástupce šerifa Joe "Deke" Deacon (Denzel Washington) je z Kern County v Kalifornii vyslán do Los Angeles na rutinní práci sběru důkazů. Místo toho se spolu se svým novým parťákem Jimem Baxterem (Rami Malek) přímo zapojí do pátrání po sériovém vrahovi, který terorizuje celé město. V průběhu sledování a vyšetřování podezřelého (Leto) se začínají odkrývat znepokojující tajemství z Dekeovy minulosti, která by mohla ohrozit nejen tento případ. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (269)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Na tento film jsem se docela těšil - Denzel Washington mě dokázal docela potěšit v obou dílech Equalizera a já tak nějak očekával podobnou akcí nabytou podívanou. Bohužel jsem se jí nedočkal. Psychopatický sériový vrah se sice činil, jenže my jsme vždy byli svědky jen jeho finálního díla (nepočítám-li úvodní akci u pumpy). Což bylo první větší zklamání. Atmosféra byla místy zajímavá, jenže většina filmu je vlastně jen poněkud nudnější sledování policajtů magora Jareda Leta (ten zahrál celkem přesvědčivě), který si z dvojice fízlů dělal vyloženě prdel. Rami Malek není špatný herec, ale do role detektiva z oddělení vražd se mi prostě nehodil a tak mou pozornost více méně zaujala hlavně postava Deacona a jeho „tajemství“ i zvláštní způsob vyšetřování (sbírání důkazů). Jenomže se pořád jen „kroužilo“ kolem dokola, místo abych se dočkal dech beroucí podívané. Dost průměrné krimi-drama. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Nedávný představitel Mercuryho, postava jménem Deacon, jedno velkolepé sólo s vlasy dlouhými jako má Brian May…není se co divit, že Hancock se svým narativním retro virblem dotváří ucelený umělecký výkon. Karty vykládá na stůl s obdivuhodnou trpělivostí a stejně tak přistupuje k podhoubí postav. Je fascinující, jak svým téměř 30 let starým scénářem dokázal spustit stroj času a já měl z toho pocit, že zasazené do současnosti by to nemohlo fungovat.. Malek s křeččími torbami sice lehce vlaje za tradičně důkladným Washingtonem i mansonovsky vyšinutým Jared Leto podzim zimou, ale není to nic, co by rušilo zážitek ze staromilské detektivky, která svou nejednoznačností ponechává i sympatický prostor divákovi. Thomas Newman kromě svého typického klavírního sentimentu evidentně umí i jiné věci. Ten motiv „Chevy Nova“ je při silničních sledovačkách geniální.. ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Ovšem tohle mě sedlo. Já to nevnímal jako kriminálku, kde hlavní metou je odhalit a usvědčit vraha, ale kde hlavní pointou je obyčejné lidské svědomí a to se mě díky brilantnímu zvěru moc líbilo. Výborná práce, panové John Lee Hancock  a Thomas Newman, díky Vám to bylo o atmosféře a jinakosti. Pokud jde o herectví u Ramiho Maleka mě tady nesed ten předkus není moc košér koukat na něco takto temnější, když jedna z postav připomíná Bugs Bunnyho, ale zase Jared Leto, to je Pan herec. ()

slord 

všechny recenze uživatele

Trailer ma nalákal a celkom som sa tešil na výsledný film. Nakoniec to nebolo nič extra, Washington, Leto a Malek sú fajn, avšak doplácajú na scenár plný logických dier, so zručnejším režisérom/scenáristom sa z toho mohla vykľuť fajn kriminálka. Nebola to úplná blbosť, ale vyťažiť sa z toho dalo oveľa viac. 5/10 ()

classic 

všechny recenze uživatele

„Malé veci” sú vo väčšine prípade bravúrnym, atmosferickým a poctivým thrillerom, ako vystrihnutým z 90. rokov, teda aspoň do zhruba väčšej, prvej polovice, som to tak i bezprostredne vnímal. V skratke, hodina a pol, je z celého snímku jednoznačne najintenzívnejšou. Zvyšných niečo málo nad tridsať minút, tieto, doteraz pozitívne dojmy, kazia ! To je ale druhá stránka mince, kedy najprv vysvetlím, bez výraznejších spoilerov, tú prvú. Určite neprezradím veľa, keď (na)poviem, že sledujem dvojicu kriminalistov, zloženú z mladšieho, losangelského detektíva Jima Baxtera, a staršieho strážnika Joea Deacona, ktorý prichádza pomôcť kolegovi do „Mesta anjelov,” kde vyčíňa sériový vrah, pričom "Deke" si zrovna myslí, že to práve nejako súvisí s niekdajšími vraždami, ktoré v minulosti už vyšetroval, ale v podstate aj tak vôbec nič (ne)vyšetril. Zo začiatku si síce akosi nerozumejú, pretože Jim sa tak trochu nad Joeom povyšuje, ale netrvá dlho, že budú rovnocennými partnermi. Stopu zavetria u istého Alberta Sparmu, alias opravára pračiek, ktorý sa neustále pohybuje v montérkach, no zatiaľ mu nemôžu absolútne nič dokázať, aj keď si ho uchytia do zveráku ! Akonáhle majú vlasatého a démonického Sparmu, odvtedy ho nespustia z dohľadu, čo je taká hra mačky s myšou, ale vlastne z ktorej strany ? Kto sa s kým zahráva ? To už trochu napovedám, že sa blíži ďalšia, mimoriadne diskutabilná línia filmu, s mnohými zvratmi a prekvapeniami, až je to pomaly samo o sebe neuveriteľné !? A vďaka tomu sa môj pohľad na túto vec rapídne zmenil, čím som automaticky začal uberať percentá smerom nadol. / Zopár postrehov ku snímku, od nie príliš svedomitého režiséra i scenáristu Johna Leeho Hancocka, ktorý má na míle ďaleko od legendárneho Hitchcocka. Jednoducho povedané, "nie je kohút, ako kohút" . Obsadenie. Ani trojlístok oscarových hercov automaticky negarantuje záruku kvality, i keď vonkoncom nepopieram to, že Washington / Malek / Leto, sú všetci traja výborní, ale zase zrovna neviem, či sa Rami hodil vedľa Denzela, alebo Jared sa občas prehrával svojím výrazným, hereckým výstupom. Schwartzmanova kamera bola dostatočne vyvážená na to, aby navodila tú správnu atmosféru, čo sú popritom body navyše. A úplne posledný záber bol pre mňa osobne asi najviac rozporuplným, pretože vtedy som si dokázal všetko zaradiť tak, ako má byť ? A tým ma mimochodom samotní tvorcovia ešte viac zneistili, keďže scenárista chcel zrejme poukázať na jeden istý jav... Ako rozpačitý počin, tak nakoniec vnímam "The Little Things" , ktorý sa skladal z malých vecí. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (16)

  • Pôvodne vybraný režisér Spielberg film odmietol, pretože príbeh sa mu zdal príliš temný. (Arsenal83)
  • Film se odehrává na začátku devadesátých let, ale v několika scénách se najdou auta, která v té době ještě neexistovala, například BMW i3, které se začalo vyrábět až v roce 2013. (TomiiK_)
  • Rovnako ako dej filmu, tak aj jeho natáčanie prebiehalo na viacerých miestach v Kalifornii. (MikaelSVK)

Související novinky

Streamovací služby platí hercům obří částky

Streamovací služby platí hercům obří částky

21.08.2021

Filmové i televizní odvětví před časem začalo ve velkém migrovat na streamovací služby, důvodů pro to je pak spousta, jeden z nejzásadnějších jsou ale definitivně peníze. Právě těmi totiž služby jako… (více)

Reklama

Reklama