Reklama

Reklama

Vládcové nebes

(seriál)
  • USA Masters of the Air (více)
Trailer 2
USA, 2024, 8 h 28 min (Minutáž: 48–77 min)

Tvůrci:

John Orloff

Předloha:

Donald L. Miller (kniha)

Hudba:

Blake Neely

Hrají:

Austin Butler, Callum Turner, Anthony Boyle, Nate Mann, Bel Powley, Barry Keoghan, Stephen Campbell Moore, Sam Hazeldine, Josiah Cross, Ncuti Gatwa (více)
(další profese)

Epizody(9)

Počas druhej svetovej vojny riskujú svoje životy letci 100. bombardovacej letky – bratstva ukutého z odvahy, straty a triumfu. (Apple TV+)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (89)

kinderman 

všechny recenze uživatele

Je skvělé, že po Bratrstvu neohrožených a Pacifiku vznikl vysokorozpočtový seriál vzdávající hold také posádkám bombardovacích letounů. Ať jsou hrdinové vyprávění ve vzduchu, nebo uzemněni v zajateckém táboře, jedná se se o napínavou a vtahující podívanou. Ta navíc disponuje majestátním ústředním hudebním tématem B. Neelyho a natolik zdařile sestříhanou úvodní titulkovou sekvencí, že mi pokaždé šel mráz po zádech, a když to přeženu, tak jenom ta by stačila na maximální hodnocení. ()

Rocky88 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nečekal jsem bůhví co, ale i tak jsem zklamán. Nejzásadnější minus je nedostatek pobytu ve vzduchu. Což je pro seriál pojímající kus historie v letectví docela zásadní problém. A všichni víme, že v boji se vytvářejí pevná pouta bratrů ve zbrani, o což jsme tím pádem ochuzeni také. Tvůrci se to tvoření pout snaží dohonit na zemi, ale to je taková nuda, že to nemá šanci fungovat. A nefunguje. Do třetice všeho zlého, vizuálně taky zklamání. CGI je na úrovni Tlapkový patroly, vše ostatní vypadá naprosto nově, bez špíny, škrábanců, atd. Není ale vše špatně. To málo, co se odehraje ve vzduchu, má svoje kvality, 4 hlavní postavy jsou lehce rozeznatelné a oblíbitelné, pasáže v zajateckém táboře jsou výborné. A historicky obstojí. Škoda té nudné vaty, která převládá okolo půlky seriálu. BoB je benchmark, Pacific o level níže, MotA je níž o další 2 levely... ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Třetí seriál do party producentů Toma Hanksa a Stevene Spielberga si v rámci 2. světové války vzal na paškál americké letectvo. A ne, nechci srovnávat s Bratrstvem neohrožených a doufám, že to ani nevyzní. Vládcové nebes jsou jiné prostředí, jiní lidé, jiná natáčecí doba a je to prostě zatraceně znát. Zatímco dole to bylo největší zvěrstvo, nahoře v letadlech lítala spíše dvorní honorace. Kluci jsou tu typickým příkladem rozjíveného Amíka 40. let. Hrdiny, který svůj příběh nejen žije, ale i si ho užívá, trošičku krytí tím, že jsou v oblacích…a ne na zemi. Jakmile se totiž děj rozjede na zemi, příběh rázem dostává poměrně jiný, ale o to zajímavější spád. V devíti dílech tu je ale podle mě zatraceně málo ikonických scén z prostředí válečné vřavy. Leč některé momenty ve vzduchu pravděpodobně nezapomenu. Jen jich je tu, logicky, docela dost a mnohdy se dost opakují, což je asi jediný kámen úrazu, který seriálu ubírá jednu hvězdičku. A tak z něj je ve výsledku hodně solidní kousek, ale ne to nejlepší v oboru. I tak ale buďme za podobný zfilmovaný příběh rádi. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Horšie ako Bratstvo neohrozených, lepšie ako Pacifik. Predsa len tých scén z nebies mohlo byť viac vykompenzoval to však epický záver v ktorom boli aj sovieti ľudia, nemecké deti v uniformách už bez munície vytreté propagandou rovnako ako dnešná mládež (najmä tá genderová) s asi najlepším momentom so vstupom do tábora kde bolo spáleninu cez obrazovku takmer cítiť. Opäť raz lahôdka z obdobia druhej svetovej vojny aj keď bez čerešničky na vrchu. ()

jirijost 

všechny recenze uživatele

Čekali jsme na tenhle seriál dlouhé roky a jsem rád že letos jsme se nakonec dočkali. Pár epizod mi trvalo než se mi Vládcové nebes dostali pořádně pod kůži ale od pátého dílu už to byla jízda a s napětím jsem sledoval každou jejich misi. Samozřejmě některé věci by se tomu daly vytknout, jako bombardování Brém které vlastně vůbec v seriálu nebylo, nebo Den D. Zase ale chápu že tvůrci chtěli udržet jisté napětí o osudu Clevena a rozhodli se to takhle vynechat. ()

Galerie (105)

Zajímavosti (17)

  • Podle původních plánů měla být celá série produkcí HBO. To se však změnilo z důvodu vysokých nákladů a tuto zakázku odřeklo. Seriál poté převzala společnost Apple. (Duoscop)
  • V seriálu můžeme pozorovat stíhací letadla P-51 Mustang (vylodění v Nomandii a letci z Tuskegee) ve verzi P-51D s kapkovitým krytem kabiny. Ve skutečnosti se vylodění v Normandii ve většině účastnila letadla ve verzích P-51B a P-51C. Obdobná situace je v případě náletu na radarovou stanici v jižní Francii letci z Tuskegee. Zde v epizodě vidíme také P-51D, ovšem útok provedla letadla P-51C. V záběrech si můžeme všimnout, že pilot Westbrook (Jonathan Jules) má na letadle nápis: „Little Lil.“ Toto letadlo P-51C bylo ve skutečnosti sestřeleno až 1. dubna 1945 a pilotoval jej William P. Armstrong, který zahynul. (DBlitz)

Související novinky

Doctor Who má novou tvář

Doctor Who má novou tvář

09.05.2022

Stanice BBC oznámila novou hlavní tvář slavného a desítky let běžícího seriálu Doctor Who. Titulní roli již čtrnáctého Pána času tak počínaje další sérií ztvární 29letý rwandsko-skotský herec Ncuti… (více)

Tom Hanks plánuje pokračování Greyhound

Tom Hanks plánuje pokračování Greyhound

13.04.2022

Herec Tom Hanks (Most špiónů, Sully: Zázrak na řece Hudson) a jeho produkční partner Gary Goetzman (Zprávy ze světa, Soukromá válka pana Wilsona) si zřejmě našli nový domov na streamovací službě od… (více)

Fukunaga a cyberpunkový komiks

Fukunaga a cyberpunkový komiks

28.03.2021

Režisér první řady Temného případu či nové bondovky Není čas zemřít Cary J. Fukunaga si vybral svůj příští snímek. Bude jím adaptace cyberpunkového komiksu Tokyo Ghost pro studio Legendary. Příběh se… (více)

Reklama

Reklama