Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(5) / Epizody(49)

Obsahy(1)

Šestice dospívajících táborníků je první, kdo má zažít nejneuvěřitelnější dobrodružné kempování na světě: Druhohorní tábor! Ale když INDOMINUS REX, geneticky vytvořený vrcholný predátor, uteče a způsobí poruchu všech systémů v Jurském světě, což způsobí řádění dinosaurů v parku, táborníci zjistí, že se musí spolehnout jen na sebe navzájem, pokud se vůbec chtějí dostat z ostrova Nublar a najít cestu domů. (TV Minimax)

(více)

Recenze (43)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Pravdepodobne najlepší animovaný seriál nebojím sa napísať všetkých čias. Zaujímavé postavy (možno okrem otravnej Sam), zaujímavý dej, hudba, dinosaury. Niekedy si však prajete aby hlavné postavy boli staršie, pretože im nie vždy veríte náročné zdolanie hlavolamov či útek pred dinosaurami. Celé je to podľa série Jurský svet, nechýbajú preto morské dinopríšery či Gyrosphere a mnohé ďalšie odkazy na filmy. Celé to pokazili len v poslednej sérií, do ktorej napchali lezbický vzťah do detského seriálu. Som zvedavý kedy sa dožijem vo filme pre deti nejakého pedofilného vzťahu. (25.8.2022) ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Chtěl bych touto cestou Netflixu "poděkovat", že v synátorovi probudil lásk... Ehm, posedlost dinosaury. Před Křídovým kempem jsme je oba měli rádi. Měli jsme nějaké figurky, byli v DinoParku i v O2 Aréně na "živých" dinosaurech a četli pár knížek. Jenomže za měsíc od premiéry jsme jím drženi v kleštích saurománie, kdy jsme byli nuceni vidět to dobře třikrát (a jedeme počtvrté), sjeli jsme všechny filmy i Lego parodie, dvakrát dohráli Lego Jurský svět, neustále kreslíme mapy ostrovů a výběhy, stavíme z Lega ohrady, nosíme z knihovny kvanta publikací, vypisujeme a obreslujeme každou stranu, sledujeme na YouTube tisíc a jedno video s hračkami dinosaurů a slyšeli jsme již kvadrilionkrát píseň Vrátila se jura. Zatím se mi daří zatajit, že k Happy Mealu jsou aktuálně dinovajíčka právě z Křídového kempu. Naštěstí je karanténa čili od spolužáků se to k němu nedostane. Uff, aspoň něco. Jestli jsem kdy měl dinousaury rád, tak je nyní z duše nenávidím. Což mě mrzí o to více, že je mi zcela jasné, že vidět Křídový kemp v jeho věku, tak bych tomu propadl nemlich stejně. A nebylo by se co divit, protože Křídový kemp skvěle kombinuje dětské dobrodružství a dinosaury. Ano, je to jako filmy, kdyby v nich zbyly pouze eskapády děcek. Což by mi však jako pvním stupněm povinnému těžko vadilo. | S1: 3/5 | ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Je smutné, když homosexuální lobby pronikne tak daleko, že dětem kazí celkem zábavný seriál. Jako že lesby v seriálu pro děti už je dost přes čáru... Příště si tam budou povídat, jak si co nejlépe přetáhnout mušličky... To barevné rozdělení ještě člověk relativně neřeší, v Americe je těch různých lidských odrůd hodně, ale tohle už je trochu moc. Asi není na Netflixu počin, kde by nebyla nějaká buzna, lezba nebo kdoví jaké nebinární koťátko... Ve skutečnosti ale není svět tak zaplevelený těmito zmatenými pohlavími. Nikdy jsem proti nim nic neměl, ale začínám na to být už docela alergický... Pro mě byl děj už až moc překombinovaný od třetí série, ale dětem se ta natahovaná omáčka stále líbila. No ta poslední série už je hodně trapná a malá už se odmítla koukat. Syn ještě stále kvůli dinosaurům, ale už ho to taky moc nebaví... A je zajímavé, že na to koukal v Tunisu, kde to bylo až od 13+... ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Projekt, který celkem jasně vyjevuje mou neutuchající chlapeckou posedlost jurskou sérií a světem, který vytváří a rozvíjí. Formát je sice hodně dětský a neustálé last-minute uskakování před čelistmi predátorů je místy docela úsměvné vzhledem k tomu, že seriál přímo vyplňuje události filmové série a má stejně nastavená pravidla fikčního světa. Dvacetiminutové návazné epizodky jsou ale bez výjimek vysoce atraktivní a zábavné, neustále se něco děje a za něčím logickým směřuje a animace je hlavně u dinosaurů dostatečně živá, abychom jí uvěřili a nechali se unášet jen atmosférou milovaného i obávaného místa - navíc jsem v tomto ohledu těžký nostalgik, a kdykoli se spustí některý ikonický Williamsův motiv, jsem jako v transu. Simultánní události Jurského světa (2015) to navíc jen nudně nevykrádá, ale zábavně rozvíjí, a potěší samozřejmě pomrkávání k některým osvědčeným prvkům série ve stylu restartování systému a záchrany dinosaurů před chamtivými lidmi. Samozřejmě bych to uvítal v dospělé a produkčně štědré verzi, ale stejně - něco takového jsem vždycky chtěl dostat a je to skvělá strategie, jak ke značce přitáhnout novou generaci dětí. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Také príjemné seriálové spestrenie pozerania spolu s dcérou. Jej sa už nechce vyhľadávať filmy, radšej pozrie seriál a má pokoj.... jej slová. A pri tomto mala celkom šťastnú ruku - nenútená, pozerateľná zábava s trochou napätia (čím je človek mladší, tým je toho napätia viac). Lepší priemer. 65/100 ()

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

[1. série] Problém seriálu je asi velmi úzké spektrum diváků - jsou jím malé děti, kterým již nebude vadit smrt lidí ve spárech či zubech dinosaurů. Ale zároveň ještě nesmí být moc důvtipné a duševně dospělé, aby odpustily relativně na hlavu padlé chování dětiček (jednou málem umřou, tak to půjdou zkusit znovu..a pak znovu..a ještě pro jistotu jednou, sebevrazi nestoudní) a nesmyslné fyzikálie typu úspěšný, dlouhý útěk zraněného před predátorem. Autoři rabují nápady z předchozích Jurských parků o 106 a vůbec se za to nestydí, takže se originalit mnoho nedočkáte, i když možná pocítíte mírnou nostalgii nad zmínkami některých jmen. Krom toho seriál slouží jako velká vyhlídková tůra přes všechna zákoutí ostrova a druhy dinosaurů. Komplet je to v CGI, kdy dinosauři vypadají mnohem lépe co jednoduchoučce namalované postavičky. Dal bych silnější 2*, ale přihmouřím oko na nejslabší 3*. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

I když jsem skalní fanoušek Jurských parků (potažmo i Jurských světů), nechával jsem animovanou verzi celkem dlouho ležet u ledu, protože na mě na první pohled působila až moc dětinsky. Po zhlédnutí všech pěti sérií uznávám, že jsem se (téměř) zcela mýlil. V centru dění je sice šestice dospívajících dětí, avšak témata, která se v seriálu řeší, mají potenciál oslovit i odrostlejšího diváka, nehledě na to, jestli viděl či neviděl obě hrané trilogie. Má-li ale člověk nakoukané i filmy, dokáže ještě více (d)ocenit provázanost filmů se seriálem - ať už se jednalo o útěk Indomina Rexe, postavu Dodgsona, či okaté odkazování (např. scéna z kuchyně). Z větší části je ale seriál postavený na vlastním příběhu, jenž se se zvyšujícím číslem série zabýval se stále vyspělejšími tématy, kde stálo v popředí zejména zneužívání dinosaurů k nekalostem. Vedle dinosauří linie, kde mě hodně bavila třetí série se Scorpiem Rexem (menší bratranec Indoraptora), se tvůrci nezapomněli zabývat hlavními hrdiny a jejich vývojem. Mnohým uživatelům hnula žlučí závěrečná LGBT-linie, která však podle mě není ve (zdánlivě) dětském seriálu na škodu, vezme-li se v potaz, že se na něj jistě dívají i děti/dospívající, kteří patří do LGBT-komunity a mohou se tak s danými charaktery ztotožnit. Ale - ať si to každý přebere po svém! Z postav mě nejvíce bavila Brooklyn s nesmírně sympatickým hlasem Jenny Ortegy, zatímco Sammy a Darius mi sem tam lezli na nervy. Z dinosaurů, u nichž nesmím opomenout pochválit dobře odvedenou animaci, která se místy "bila" s nerealisticky zobrazenými postavami, byla jasným favoritem Hrbolka, následovaná triem rozverných mláďat. Líbilo se mi, že jednotlivé epizody měly dvacet minut, takže člověk stihl zhlédnout seriál během pár týdnů. Jak už tomu bývá, kvalita jednotlivých sérií se měnila, kde mě nejvíce bavila již zmíněná třetí (ale i první, seznamovací), zatímco čtvrtá mi přišla moc překombinovaná. P. S. Byla sranda sledovat Kenjiho mizející "vousy". ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Pro děti naprosto supr dobrodružství, které je plné akce a různých druhů dinosaurů. Pro dospěláka, pokud překousne chudší animaci a občas fakt nesmyslně absurdní plot armor pro všechny hlavní postavy, je to zas fajn rozšíření universa, které sice málokdy vybočí ze škatulky nekonfliktní rodinné zábavy, ale příjemným scénářem a sympatickou po většinu času logicky se chovající partou dospívajících děcek rozhodně nikoho, až na pár homofobosaurů nejistých si ve svých pářících preferencích, neurazí. ()

Vyhy 

všechny recenze uživatele

1. série - 60 % V rámci rodinné/dětské podívané je to skvělé. Pro nás odrostlejší je to pouze pohádka, která si vzala inspiraci z Jurského parku a světa a potěší vás maximálně dobře zpracovanými dinosaury a nebo výtečnou původní hudbou. Pár zamrknutí na filmy se tu našlo, ale jinak je to příjemně naivní, příběhově jednoduché a směřované pro mladé diváky. Což samo o sobě není špatné. Jen moc nechápu tu grafickou stránku. Chvílemi jsem myslel, že se dívám na videohru... ()

Kempe 

všechny recenze uživatele

Chápu, je to pro děti a já jsem kluk, co končí své teenagerovské období. Ale i tak mě to mega bavilo. Ta animace je prostě boží. Příběh taky suprový, postavy všechny ušly, za mě válel Kenji. Nejvíc se mi líbila druhá a čtvrtá série, konec v páté sérii byl taky v mnoha ohledech uspokojivý. Přál bych si, aby byl takový seriál v době, kdy jsem měl těch 8-10 let. Tak jsem ho dostal trošku opožděně, což mi zas tak nevadí. ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zase sme sa dali nachytať. To isté ako kreslene rýchlo a zbesilo tuto na netflixe. Aspoň ten dabing, ale prvá epizoda bola fajn hlavne zvučka jurského parku dodala tu správnu atmosféru. Ale je to zväčša pre mladšie publikum. 3* ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Veľmi ale veľmi silné tri hviezdy. Štvrtú si ponechávam na druhú sériu, tak som zvedavý. Pekný "nový" príbeh zároveň v určitých momentoch prelínaný s Jurassic Worldom z 2015teho. Možno by to chcelo celkovo trochu detailnejšiu animáciu, ale to by Netflix už evidentne vyšlo zbytočne draho, inak dinosaury sú spracované na jednotku. Užil som si to spolu so sedemročnou dcérkou, ktorej som to dávkoval po dve časti denne a vždy sa nemohla dočkať ďalšieho dobrodružstva. :) Druhá séria celkom slušná aj keď asi o chlp slabšia ako prvá, ale to boli len prvé pocity po dopozeraní. :) UPDATE po zatiaľ štyroch sériách. Jasné, detinské až príliš, ale je to predsa detský seriál, takže to nie je priamy zápor. Čo kvitujem, tak odvahu tvorcov, akým smerom sa vydali a nie je to len prachobyčajná detská vykrádačka dospelejšej kinotvorby. ()

Janega 

všechny recenze uživatele

Jediné čo sa mi nepáči je tá pixarovská animácia postáv, také tie typické črty ako sú napr. veľké oči. Napriek tomu, že je to určené mladšiemu publiku, tak aj dospelý sa zabaví, len prvé dva diely, boli táké nijaké. ()

Arogant 

všechny recenze uživatele

Teď jsme to s malým paleontologem dali na jeden zátah a jako dobré. Ho to bavilo královsky, takže myslím, že pro cílovku hodně povedená podívaná. ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Za mě pěkné zpracování i pěkně vypracované profily jednotlivých postav. Ale tím klady končí... pomotat prvky krvavého akčňáku s pohádkou pro nejmenší prostě nemohlo dopadnout dobře. Děti přechytračí největší predátory, co kdy šlapali po naší planetě, ale dospělí padají jako hrušky během sekund... nedává to smysl, není to vtipné ani zábavné,,, škoda, velká škoda, ale účel to asi splnilo, nebo ne? ()

bobstock 

všechny recenze uživatele

´´No dětičky, chtěla by jsi jedno takové, především jsou hlučný, nepořádný a smrděj, děti přece nesmrděj, mimina smrděj´´...Jedna z replik filmu, který dinománii v devadesátkách rozjel. A přesně pro nejmenší je určen i tento animák s kupodivu povedenými dinosaury a skvělým autentickým ozvučením, s postavami dětiček dělajících bordel po nejexkluzivnějším zábavním parku na světě už je to horší. Zápletky vznikají jejich průsery a absolutně nikdo z dospělých je není schopen ohlídat. Kdyby mě ale podobný seriál zastihl ještě v období mých deseti let asi bych také propadl. Já si ale tenkrát musel vystačit s omalovánkami a JP pexesem, které jsem prachsprostě ukradl ze školní družiny a nikdy sem toho nelitoval. :) 60% ()

petikacka 

všechny recenze uživatele

Další příjemné překvápko díky dítěti. Příběh, děj i prostředí super a nejvíc je originál hudba ze Spielbergovy klasiky. Za mě 85% ()

PanTumnus 

všechny recenze uživatele

Není to špatné. Dětem se to asi bude líbit hodně. Na seroš pro mladší je to i poměrně brutální. Lidé tu umírají. Problém jsou naprosto neinvenční zápletky jednotlivých dílů a nehezká animace. I když tu by člověk překousnul. Potenciál dál tu rozhodně je. P.S. Vedoucí tábora Dave a Roxy by si zasloužily vlastní spin-off. Extrémně sympatické postavy tihle dva. ()

Israha 

všechny recenze uživatele

Pohodové, vizuálně zdařilé (dinosauři naanimovaní opravdu na výbornou) a od druhé série i sympatickými protagonisty disponující dobrodružství, které nenudí, ale na můj vkus mu poněkud chybí přidaná hodnota - první série vypráví příběh, který už vlastně známe, jen z jiného úhlu pohledu; druhá přichází s novým, který ale veškeré motivy bez výjimky recykluje z předchozích Jurských parků. A k tomu se mi zdá, že formát půlhodinových epizod tomu úplně nesvědčí, zpracování v podobě klasického celovečeráku by obsahovalo méně vaty a bylo hutnější. Chválím na druhou stranu práci s postavami, od druhé série je ústřední šestice teenagerů odstřižena od stereotypů a působí velmi životně. A rovněž jsem rád, že prostor dostali i někteří méně okoukaní dinosauři, přeci jen je na můj vkus už trochu přerexováno a přeraptorováno. Ale seriál jako celek mě i přes značnou zábavnost nepřesvědčil, že je něco víc, než krmení konzumentů značkou do doby, než vyjde další hraný film. ()

Reklama

Reklama