Reklama

Reklama

Ronaldo

  • Velká Británie Ronaldo (více)
Trailer
Velká Británie / Španělsko, 2015, 92 min

Obsahy(1)

14 měsíců pod drobnohledem kamer v soukromí i na fotbalovém trávníku v prvním oficiálním autorizovaném filmu o jedné z nejslavnějších postav fotbalu. Úplně poprvé fanoušci získávají jedinečnou příležitost v působivém a fascinujícím dokumentu nahlédnout do soukromí výjimečného fotbalisty, otce a přítele. Prostřednictvím rozhovorů, ukázek fotbalového mistrovství a dosud neuvedených archivních materiálů se seznámíte se sportovním i osobním životem trojnásobného držitele Zlatého míče Cristiana Ronalda na vrcholu jeho kariéry. Vydejte se s autory filmů 'Senna' a 'Amy' na výjimečnou a objevnou výpravu a poznejte, co všechno obnáší být sportovní hvězdou, která je pod stálou kontrolou veřejnosti. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (115)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

O Ronaldovi často slýchávám "nagelovaná slečinka" "simulant" "arogantní frajírek" "sobec" , no na rozdíl od lidí, kteří tohle o něm říkají jí ho osobně neznám a z toho jak na mě působí na hřišti, opravdu nedokážu říct jaký je to člověk a gratuluji všem Vám, který máte jasno o člověku po několika fotbalových zápasech v televizi. Tenhle dokument jsem si pustil právě proto, abych si o Ronaldovi udělal širší obrázek, bohužel strašně klouže po porvchu. Nevydává se ani po fotbalové kariéře ani po lidské stránce Ronalda, tak nějak od každýho trochu a fakt ještě velmi špatně. Jak říkám Ronalda neznám, neglorifikuji si ho, ale jeho touha být nejlepší a udělat pro to maximum, dřít i v době, kdy se na všechno už může vysrat, JE inspirativní a ne málo. ()

T2 

všechny recenze uživatele

chýba tomu ten správny náboj, ktorý by mohol strhnúť aj nie príliš veľkého fanúšika fotbalu ako ja /45%/ ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Ronaldo je herečka na hřišti i před kamerou. Kdo viděl jeho chování při zápasech, tak si rychle domyslí, o jaký charakter se jedná a není potřeba to slyšet přímo od něho, i když je dobré, že to bez okolků přizná. Žádný prostor pro bývalé trenéry nebo spoluhráče. Ani zmínka o zástupech jeho známostí. Pokračující mlčení ohledně matky jeho jediného dítěte. Obsahově velmi prázdné. Škoda, protože tak dominantní hráč tady nemusí být další dekádu a zasloužil by si dokumentární poctu. Nejlepší pasáží je tak Ronaldo na featu s Rihannou, což asi čekal málokdo. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

V prvom rade musím povedať, že nie som, nikdy som nebol, a nikdy ani nebudem fanúšik Ronalda. Málo kto to na ČSFD vie, no presto všetko, že ma väčšina "vníma" ako fanúšika hororových snímkov, v mojom životom je na prvom mieste futbal, ktorému som sa venoval niekoľko rokov ako profesionálny hráč, a aj teraz zahŕňa podstatný čas môjho života. V podstate si neviem predstaviť, že by som denno denne o ňom neviedol diskusiu, nevidel nejaké video či neštudoval ho. K tomuto kolektívnemu športu som prišiel ako 8 ročný, keď nám zapojili doma prvý satelit a ja som mohol vzhliadnuť prvé zábery kanálu EUROSPORT. Presne si pamätám, ako som bez dychu sledoval zostrihy zo zápasov "FC Barcelona", pričom góly Romária boli pre mňa ako z inej planéty. Ihneď som sa do tohto klubu zamiloval a do dnes je v mojom srdci na prvom mieste. Po Romáriovi prišiel Rivaldo, potom Ronaldo (Brazílsky), následne Ronaldinho. Každý jeden z týchto hráčov bol vo svojej ére TOP hráčom, pričom každý jeden z nich vynikal niečím iným. Nikto doposiaľ nedokázal tak baviť ľudí ako Ronaldinho. Kedykoľvek si pustím nejaké zostrihy z jeho majstrovského umenia na YouTube, neviem či mám plakať, alebo sa smiať. To čo dokázal "dorobiť" s obrancami súperov, to bolo priam zarážajúce. Dlho som mal obavy, že už nikto nikdy taký v Barcelone nebude, no potom sa objavil Messi. Nechcem a ani tu nebudem rozpútavať diskusiu, ktorý z nich je lepší a prečo, ale po vzhliadnutí tohto dokumentu som si uvedomil dve veci. PRVÁ je, že MY VŠETCI na tomto svete, máme obrovské šťastie, že v čase kedy žijeme, máme možnosť na "vlastné oči", v jednej časovej dekáde, vidieť hrať takýchto dvoch "polobohov" z inej planéty. Každý rok sa hovorí o niekom, kto bude super star na trávnikoch a nahradí ich, ale faktom je, že momentálne sa im nikto nie lenže nevyrovná, ale kvalitou ani len nepribližuje. Za DRUHÉ, veľmi podstatná vec, Ronaldo potrebuje pre svoje výkony oponenta v podobe Messiho rovnako, ako Messi Ronalda. Obaja sú nadštandardne dobrí najmä vďaka tomu, že ich posúva ich vzájomný súboj o to, kto je lepší. K samotnému dokumentu poviem akurát toľko, že vďaka hudobnému doprovodu je skutočnou emocionálnou bombou. Keď k tomu prirátam veľmi vydarené zábery zo zápasov, citové prejavy, či úprimnú spoveď samotného Ronalda k členom rodiny, priateľom, ale aj Messimu, nemôžem inak, ako udeliť päť hviezd aj Ronaldovi a jeho dokumentu. No, a napriek tomu, že určité prejavy poukazujú na arogantnú povahu Ronalda, ktorý si to vzhľadom k svojmu úspechu môže dovoliť, všetkých, ktorí tomuto filmu udelili ODPAD, považujem za hlupákov. Lebo nie je nič horšie, keď človek trpí predsudkami, či fanatickým prejavom svojho názoru, bez toho, že by dokázal uznať kvalitu súpera. ()

HOCKEYKA odpad!

všechny recenze uživatele

Tento dokument som mala na svojom HDD disku bezmála dva roky.Neviem presne koľkokrát som mu dala šancu a pokúšala sa ho dopozerať,ale......žiaľbohu.V porovnaní s ,,The Boy that had a Dream",ktorý bol úprimný,čistý a priamočiary,tento Ronaldo je len zúfalo teatrálna a egocentrická pi....na,ktorou len nahral na pravačky svojim neprajníkom.Ja medzi nich nepatrím,to musím zdôrazniť,avšak radšej by som už žiadne ďaľšie dokumenty o Ronaldovi nevidela.Najviac ma znechutila scéna v jeho aute,v ktorej sa do kamery vysmieva z obdivu malého chlapca,ktorý sa mu prišiel pozdraviť.Takýchto scén,ktoré len potvrdzujú Ronaldovu aroganciu a nadradenosť,je vo filme podstatne viac.Jeho mamu kritizovať nebudem,pretože ak je na Ronaldovi niečo skutočne sympatické, je to jeho hlboká oddanosť vlastnej rodine,za ktorú sa nehanbí a hrdo ju vystavuje pred celým svetom.Ronalda som dnes nekompromisne vymazala,hoci zostal nedopozeraný.Ako milovníčka futbalu budem aj naďalej sledovať jeho športovú kariéru,naďalej zostáva mojej top 5-ke najobľúbenejších futbalistov a určite si želám,aby hral futbal čo najdlhšie.Len už žiadne dokumenty. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Jedni ma milujú, iní nenávidia..." Ja patrím skôr do tej druhej skupiny a Ronaldo to vedel presne pomenovať aj za mňa, asi to počul tisíckrát. "Že vraj som namyslený, arogantný a zahľadený do seba..." , no tak nejak to bude...Že je super futbalista, o tom nepochybujem, ale ako človek? Nie nesedí mi. Na to aký je fešák, má hrozne škaredú mamu, najprv som myslel, že k nemu prišla bezdomovkyňa...Dokument ok, ak ste jeho fandom asi dostanete všetko, čo vás zaujíma. Súkromie, rodina, jeho vzostup, blahobyt, sláva...Zdá sa, že nad ním je už len BOH. Z môjho zaujatého pohľadu iba priemer, ale fandovia nebudú sklamaný. "Nechýba nám náhodu nejaké auto v garáži?..." 60%. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Pár momentů v tomto dokumentu je fajn, ale když to porovnám například s The Class of 92, tak tohle je o několik tříd slabší. Chybí tomu lepší spád, silnější momenty a celkově ta dějová linka mohla být poskládána lépe. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Ronaldo je bezpochyby jedným z najlepších futbalistov všetkých čias, je to môj najobľúbenejší futbalista a jeho osobný život ma celkom zaujímal a aj preto sa tento dokument pre mňa stáva zaujímavým. Dokument mapuje Ronaldov život od dieťaťa až po súčasnosť. Ukazuje nám vzťah v rodine (hlavne vzťah k matke a synovi) a tiež nám dokument odkrýva Ronaldovu obrovskú vilu a početný vozový park. Pokiaľ si budete chcieť pustiť film o chudobnom chlapcovi ktorý to dotiahol ďaleko, rozhodne sa do tohto dokumentu pustite a kľudne aj s balíkom pukancov. Ako dokument je to podané v skutku zaujímavo a nezostáva než vás to odporučiť aj ak nie ste fanúšikmi "Penalada". ()

sheen 

všechny recenze uživatele

Zakomplexované komentáře for the WIN! O víkendu se na to musím podívat :) / Přesně jak jsem si myslel, zakomplexovaní si tady honí ego:). Zpět k dokumentu. Není to žádná pecka ale pro fanouška CR7 je to milé překvapení - čekal jsem ho lepší. Messi nebo Ronaldo? Messi má svoji božskou levačku, neskutečné držení míče, míč má prakticky přilepený u nohy. Ronaldo dává branky pravou, levou, hlavou, neskutečný univerzál. Jsem fanda Ronalda ale Messiho respektuji - i přesto, že mu federace FIFA neskutečně nadržuje. Ronaldo možná hraje na sebe ale celá Barcelona hraje na Messiho. Ronaldo mnoha lidem přijde jako namyšlený playboy ale to k němu prostě patří, on je Tony Stark fotbalu! Objektivně za 3 jako fanda za 4. Hala Madrid :) ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

No....když se v první minutě objevil Kristyjánek ve slipech, nevěděl jsem, jestli to dřiv vypnout, nebo vrhnout. Naštěstí jsem posbíral zbytky realističnosti a vzpomněl si, o jaké hvězdě jakýho sportu to je. Nakonec to není úplný gayporno, ale dokument si taky představuju trochu jinak. Potěší pár záběru z mládi, ty jsou super. Dostatečný je i maping Ronadlovy fotbalové kariéry, i když bych uvítal vice zajímavostí, které mohl o patřičných špílech prozradit. Katastrofální je výprava do Ronaldova skromného soukromí, kde se míchá jaksi podivně současnost s minulostí, a kde se rozhodně film nemůže pyšnit "výjimečnou a objevnou výpravu", jak v obsahu uvedeno jest. Pro hejtry neschůdné, pro lajka natažené, pro Ronaldova fanouška asi v podstatě nepřínosné. Existuje mnoho lepších dokumentů (obecné tvrzení z pohledu Ronaldova nefanouška). 50% ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Nahlédnutí pod pokličku nejvýraznější osobnosti současného fotbalu, troufám si tvrdit. Na CR7 obdivuji jednu věc, spousta lidí to možná nevidí, nebo vidět nechce, ale CR7 je neuvěřitelný dříč. Pro výhru by udělal cokoli. A mnohdy také dělá. Třebas čas od času zakopne o imaginární nohu ve vápně, což má málokterý fanoušek rád. Na hřišti i mimo něj je vidět, jak každý zápas, každou situaci neskutečně silně prožívá. Skoro by se až chtělo napsat, že tento borec se dodnes nenaučil prohrávat. Už jsem jej viděl v mnoha zápasech, kdy brečel a vztekal se. Hráče s takovou zarputilostí by si přál mít v týmu každý trenér. To by byl Ronaldo ve zkratce. Teď bych přešel k dojmům z dokumentu. Abych pravdu napsal, tak zpracování těžce kulhá. Kdyby byl podobnou formou zpracován dokument třeba o chovu křečků, tak bych nudou nejpozději v 10. minutě zaručeně pošel. Celé to působí jako by režisér vyznával kult Ronalda. Na nějaké objektivní záležitosti rovnou zapomeňte. A na fotbal taktéž. Jak sonda do Ronaldova soukromí to funguje. Bohužel není k vidění nic víc. Ronaldo je hrozně rozporuplná osobnost, takže mě zdejší rozpolcené uživatelstvo ani malinko nepřekvapuje. Snad jen ty odpádky, které jsou čistě produktem nesympatií, si dotyční hodnotitelé mohli odpustit. Řekněme, že takové ošoupané 3 * bych snad dát mohl. ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Já, jako takový fotbalový odpůrce, musím uznat, že tohle je opravdu dobře natočené. Z Ronalda vážně nejsem odvařená, jako každá patnáctka, ale tady je jeho životní příběh o kariéře ztvárněn příjemně. Dobře se na to dívá, nenudí to a rozhodně to zaujme. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Některým lidem mohou vlastnosti Ronalda vadil, ale já jako amatérský fotbalista si ho vážím pro jeho vášeň pro fotbal a fotbalovou genialitu. Podívejme se třeba jak dopadl alkoholik Šimák s talentem možná větším než Nedvěd nebo Rosický že. Chtělo by to natočit pokračování, protože ty nejlepší Ronaldovi okamžiky teprve přišly- další dvě vítezství v Lize mistrů za Real Madrid , Portugalsko se pod jeho vedením stalo mistrem Evropy, i když se ve finále zranil. Pro nás by byla pikantní ukázka jak nás jeho hlavičkou v závěru zápasu s naším týmem vyřadilo Portugalsko v osmifinále mistrovství Evropy 1:0. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Jednohubkový dokument, ktorý presviští okolo hlavy ako Ronaldov priamy kop, ale nič podstatné sa tu nedeje a celé je to vlastne jedno veľké PR. Ani náhodou mi to nepríde autentické, ten tlak na pílu je tam zreteľným hoci dobre sa na to pozerá. Skrátka - taký ako sa CR7 javí na ihrisku, taký bol aj tu. Ale srdcervúca a krásna otcovsko - synovská scéna "ktoré auto chýba v garáži" je skutočne ako zo života bežného radového občana - veď kto podobné otázky nedáva svojim deťom?:))) ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Skvělý film o nejlepším fotbalistovi světa! Jsou zde zachyceny všechny jeho úspěchy (do roku 2015), seznámí nás s nejdůležitějšími lidmi v jeho životě a nechá nás nahlédnout do svého soukromí, kde můžeme vidět, že Cristiano milý, vtipný člověk a řeči závistivců jako, že je arogantní atd. nejsou vůbec pravdivé. Mě celkem překvapilo, že Cristiano je introvert, že dělá věci nejraději sám, miluje svoji rodinu a pár přátel a nikoho jiného ve svém životě nepotřebuje. To se mi líbí. Jinak já Crise sleduju už od doby, co přestoupil do Manchesteru United, už tehdy mě zaujal a stal se mým nejoblíbenějším hráčem. A po jeho přestupu do Realu Madrid jsem už viděl každý jeho zápas. Jsem rád, že mohu žít v době, kdy Cristiano Ronaldo běhá po trávnících a že mohu vídat hrát nejlepšího fotbalistu všech dob! ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Pokud jste si mysleli, že je Ronaldo arogantní, sebestředná, trochu labilní a trochu hloupoučká fotbalová hvězda, dokument vám to nevyvrátí. Pokud jste si mysleli, že si svojí fotbalovou kariéru, kdy se z něj stal nejlepší fotbalista všech dob, musel tvrdě vydřít, dokument vám to potvrdí. ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Dokumentu paradoxně nejvíce škodí to, že je především určen pro širokou veřejnost, takže fandové fotbalu, potažmo fanoušci CR7 se moc nových informací nedozví. Většinu času totiž sledujeme Ronalda jak si hraje se synem a jak mluví o rodině a rodina o něm. Naopak některé důležité profesní milníky jsou zmíněny jen v několika větách a krátkých obrazových prostřizích. Zkrátka čekal jsem víc zákulisních informací, fotbalových zajímavostí a v neposlední řadě i komentáře jeho bývalých i současných spoluhráčů a trenérů. Možná je na to bilancování přeci jen ještě trochu brzo. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Dokument absolutně o ničem. Ale za to nemůže ani tak sám Ronaldo, jako spíš to, že za ním nestojí žádný velký příběh, který by zahrnoval nějaké dramatické okamžiky. Navíc tohle není dokument v pravém slova smyslu, ale spíš oslava Ronalda fotbalisty a Ronalda otce a v obou těchto hlediscích je zdůrazněna jeho dokonalost. Jediným mráčkem na nebi je propadák Portugalců na MS v Brazílii, ale i ten je zmíněn jen letmo. Pak tu samozřejmě vypráví o tom, jak je pro něj bylo těžké dívat se na Messiho, kterak přebírá Zlaté míče, ale i to se nakonec v dobré obrátilo. Pokud jste fandové Ronalda, potažmo Realu, tak si to nenechte ujít, ale pro všechny ostatní je to čirá zbytečnost. 10% ()

Reklama

Reklama