Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V noci na opuštěné ulici zahlédne Pierre téměř nahou mladou ženu, kterou pronásledují a unesou muži oblečeni ve smokingu a se zvířecími maskami na hlavě. Pierre je pronásleduje do domu, který vlastní jeho otec. Vplíží se dovnitř a sleduje, jak je z hostů vybrána jedna žena, která si prostřelí hlavu. K ní je pak přivedena mladá dívka, kvůli které se Pierre do domu vplížil a začne pít krev mrtvé. Pierre postupně poznává tajemství kultu svého otce, který chrání mladou upírku, před jiným kultem upírů, který se, jak se zdá, snaží mladou upírku naopak zachránit. (hladass)

(více)

Recenze (4)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Jean Rollin ve snímku „La vanpire nue“ natočil něco, co hororu sluší, ale není to skutečně hororové. Je to nahota ve spojení s něčím temnějším. Ale Rollinovi nešlo vyloženě o to temné, spíše se zaměřil na umělecko-poetické pojetí, což je patrné na kameře, pomalých záběrech, zájmu o ženské tělo i zajímavé prvky oděvů. A ten pohled není špatný, jen nečekejte skutečně atmosférický horor. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Kdo zná nějaký snímek od Rollina, ví přibližně, co má očekávat. Tajemný kult, ještě tajemnější dívka, nahota, která je sice povětšinou částečná, ale nevadí to, extravagantní kostýmy a skvělé interiéry, v nichž se odehrává příběh, co má hlavu a patu - to není u Rollina pravidlem. Přesto samozřejmě občas obrazy volně plynou, ale nakonec vše do sebe zapadne. Skvělé barvy a vizuál, pro tehdejší francouzské a italské filmy to byla téměř samozřejmost. Část filmu se natáčela na zámku Château Porgès de Rochefort-en-Yvelines, který byl postaven na přelomu 19. a 20. století, ale mísí se v něm všechny možné styly, kdy klasicismus a baroko jsou těmi nejviditelnějšími. Hlavním motivem je nesmrtelnost, po níž prahne bohatý Georges Radamante. Její tajemství by se mělo ukrývat v dívce, co zřejmě není obyčejným člověkem. Všechno se ale postupně ukáže jako mnohem složitější. Výtvarná kamera si vybírá skvělé kompozice, kromě architektury či postav má tajemné kouzlo i krajina po odlivu plná skalních výčleňků a splývavých chuchvalců řas. Hudba na pomezí psychedelie a jazzu je velmi zneklidňující. Film určený především režisérovým příznivcům. ()

Reklama

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

The Nude Vampire síce začína sľubne a ambiciózne, no to je asi tak všetko, lebo príbeh ma už po chvíli prestal baviť a z môjho pohľadu to bola dosť veľká nuda. Rollin sa v závere pokúsil dať filmu aj akýsi hlbší sci-fi rozmer s varovným podtextom a nejaký starec s ksichtom natretým na modro si tu trochu pomudruje, tváriac sa pritom vážne ako predvolánka na súdne pojednávanie, čo v konečnom dôsledku vyznieva dosť komicky. Čakal som, že Rollin jednotvárny dej spestrí aspoň svojim typickým trademarkom - teda nahotou a erotikou, aj tými sa tu však na jeho pomery nezvyčajne šetrí... ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama