Reklama

Reklama

Blue Story

Trailer 1

Obsahy(1)

Blue Story je tragický príbeh o priateľstve medzi Timmym (Stephen Odubola) a Markom (Hope Ikpoku Jnr), dvoma mladými chlapcami z Londýna. Timmy, plachý, inteligentný, naivný a bojazlivý chlapec z Deptfordu chodí do školy v Peckhame, kde nadviaže priateľstvo s Marcom, charizmatickým, pouličným chlapcom z Peckhamu. Hoci pochádzajú z nepriateľských štvrtí mesta, rýchlo si medzi sebou vytvoria pevné priateľstvo. To je však vystavené tvrdej skúške kvôli nenávisti gangov z týchto dvoch štvrtí. (tahir)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (8)

Marze 

všechny recenze uživatele

Je to směšné, autentické a celkem zábavně, ale toto kriminální drama má známou vypravěčskou strukturu což jste určitě už viděli. Je to morální hra plná kultury gangů mladých chlapců. Nosí své specifické oblečení na bižuterii, dělají selfíčka jako nějací zamazaní Londýnští top umělci. Hlavní postavy jsou dva Londýňané , kteří jsou vtaženi do nesmyslného konfliktu mezi gangy. Realistické jsou hlavně dialogy. Když jeden černý teenager zabije jiného černého teenagera je jedna z největších tragédií britského městského života. Autor scénáře a režisér Andrew Onwubolu to zkoumá celkem úspěšně. Co se týče prostředí, měl jsem podobný pocit jako při mé první návštěvě Londýna, kdy jsem se sám sebe zeptal "A kde jsou ti Londýňané?". Pro mě bylo snesitelné, že ve filmu není nadúroda rapových a hip-hop písniček se svou recitovanou poezií ty "hlavu ti rozmrdám". ()

xxmurphyxx odpad!

všechny recenze uživatele

Pozerám to päť minút a už ma šklbe, aby som to vypol a zmazal z disku. Ale skúsim sa zatnúť a dám tomu ešte šancu............................................ok preklikal som, jbmnt. Idem radšej drtiť videohru. Toto je jednoducho kokotina od čiernych o čiernych pre čiernych. Banda šaškov v elasťákoch a páperovkách si nevie dať cez piču, ako normálni chlapi, tak sa jak ujebaní naháňajú po tesco parkovisku, hádžu po sebe pepsi fľaše, vyhukujú, tak ako len opice vedia a ostreľujú sa baby glockom na kapsle. Samozrejme všetko to je poháňané úderným wanksta rapom od pána režiséra, ktorý je na tom tak biedne, že sa snaží aspoň takto na silu vnútiť svoj mizerný skill. Je tu dokonca prítomný aj nejaký ten príbeh o dvoch wank brothers, čo sa najprv idú priposrať jeden z druhého neskôr posekajú a stanú sa z nich nepriatelia na pozadí tejto drámy antických rozmerov. Chcel by som napísať, že herci stoja za hovno, lenže tu žiadni nie su. Lepšie by zahrali aj ochotníci z radošinského naivného divadla. Debilko sa to snažil zahrať, že tento klenot má byť nejaká výpoveď, testament tejto ťažkej doby v ktorej banda mamrdov rieši existenčné problémy typu, aký fon kúpiť, ktorú buchtu oprieť a aké elasťáky natiahnuť na seba a nastavenie zrkadla spoločnosti v ktorej všetci biely celého sveta nesú zodpovednosť za to, že v puberte zaseknutú abdul si nemôže nájsť dobre platenú robotu v ktorej by sa len škrabal na riti a preto musí dílovať, no v skutočnosti to je len úbohý pokus jedného úbohého noname rapera, ktorý sa chce aspoň pomocou tejto sračky dostať do povedomia a dvihnúť svoje mizerné predaje kinder rapu. Kto chce poriadny anglický urban gangsta film s výpovednou hodnotou, nech si pustí vynikajúci ILL MANORS, ktorý mimochodom natočil a hudbu k nemu zložil tak isto anglický raper Plan-B aka Ben Drew. Chcel som dať jednu hviezdu za ten plot twist s tým vypaseným ceckatým černochom, ktorého som mal pôvodne za vypasenú ceckatú černošku, ale som nasratý, že som sa musel vyventilovať písaním tohto príspevku a o to menej budem hrať videohru a preto to bude na odpad. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Pouličné boje, raperská "hudba" a teda logicky žiadny beloch v hlavnej úlohe. Niekto sa až po pár minútach prebudí a zistí, že to nie je príbeh z ulíc Mozambiku, ale dnešný južný Londýn. Ale tak režisérko mohol zakomponovať aspoň do komparzu nejakých pôvodných Angličanov, nech to vyzerá aspoň trochu reálnejšie. Každopádne aj na zahraničných portáloch sa mnohí zhodujú v jednom: Tento film je skôr reklamou na to, prečo by ste Londýn nemali navštíviť. Už tam totiž dávno nežijú Anglosasi. ()

montongery 

všechny recenze uživatele

Aktuální drama natočené originálním způsobem. A i když kulisy a styl života jsou zde vyobrazeny nezvykle autenticky, tak hlavní dějová linka pro mě dostává rozměr skoro až Shakespearovského dramatu, jen převlečeném v moderním hábitu. Jak sám reagoval Rapman (režisér Andre Onwubolu) na kontroverze okolo tohoto filmu: 'Blue Story is about love, not violence' . ()

Vxxx 

všechny recenze uživatele

Srdcervoucí příběh, který je tak reálný, jak film může být. Rap není vůbec můj šálek čaje, ale použít ho k odvyprávění tohoto příběhu byl naprosto geniální čin. Kluci a holky z Lewishamu a Peckhamu byli skvěle zahrané postavy. (Pro ty ignoranty, co si stěžují že ve filmu není žádný běloch - doporučuji hlavní ulice Packhamu navštívit... Spočítali byste je na prstech jedné ruky. To je jako si stěžovat, že v Krokoších na lyžích nebyl ani jeden Argetinec). Smutný ale krásný film. 5* ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

  • Britská síť kin Vue Cinemas stáhla film ze všech svých kin. A to hlavně kvůli incidentu, kdy se v multikině v Birminghamu na reakci na tento snímek střetli dvě skupiny ozbrojených mladíků. Incident měl v UK velkou publicitu, protože v čas střetu byly v kině i rodiny s dětmi, které přišli na film Ledové království II (2019). (montongery)

Reklama

Reklama