Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Odysea hlavního hrdiny, který miluje muže, vede přes manželství k němu samotnému.  Simon je mladý urostlý židovský muž. Nádherně hraje na klarinet a miluje svého bratrance. Ale ten se právě žení a jeho lásku, jejíž vyznání si Simon načasoval právě na jeho svatební den, odmítá. Simonova matka žije se svým strýčkem a ten mu dává jasně najevo, že zdědí jeho majetek pod podmínkou, že se ožení a zplodí potomka... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (11)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Hrdina filmu je hudebník a navíc homosexuál. Nemá problémy se svou identitou a díky postavení své rodiny, která patří k těm ani ne tak zámožnějším, jako spíš opravdu prachatým, nemá žádné existenciální starosti a života si užívá plnými doušky. S jeho homosexualitou by neměla problém ani rodina, až na to, že strýčka napadne, že by bylo záhodno předat někomu rodinné geny a zplodit novou generaci malých židů. V opačném případě ustane penězovod a protloukat se životem bez apanáže našeho hrdinu ani trochu nebaví. Takže je potřeba najít mladou, zdravou, dostatečně naivní židovku a přesvědčit ji, že zájem o ni je opravdový. Tou nešťastnicí je půvabná Elsa Zylberstein a děj se odvíjí v duchu tragikomedie, která nemůže skončit vzhledem k odlišné sexuální orientaci happyendem... Celkový dojem: 70 %. ()

raroh 

všechny recenze uživatele

Film postavený na střetech kultur - homesexuální a heterosexuální, francouzské asimilované židovské s ortodoxní americkou mluvící jidiš (mladík je nucen do svatby svým strýcem, ale rozhodně nepochází z rodiny ortodoxní, ale liberální). Klarinetové party (hlavní postavou je klarinetista) nahrál Giora Feidman, ve filmu uslyšíme i pěkné klezmorim na dvou svatbách, které jsou ve filmu zobrazeny. ()

frings

všechny recenze uživatele

Český překlad "Muž je žena jako každá jiná" Motto: Aneb zahoďme předsudky, které nás svazují a smiřme se se skutečností! ()

MaMitti 

všechny recenze uživatele

Tento snímek pro mě objevil půvabnou Elzu Zylberstein, královsky jsem se bavila a ráda se znova podívám, bylo to okouzlující - komické víc než tragické, přesto film nepostrádal zároveň i určitý nadrozměr, nebo chcete-li hloubku, ale tak nějak s mírou. Vševystihující název.... ()

patrikus 

všechny recenze uživatele

Poměrně zdařilá židovská hudební komedie o problémy s homosexualitou... Nebudete se za břicho popadat, ale určitě vás občas nemine příjemný úsměv... Skvělá hudba! ()

Grafito 

všechny recenze uživatele

Trampoty mladého homosexuála, kterého jeho rodina tlalčí do svatby.. to už by tu bylo.. nebýt toho, že tahle rodina je ortodoxně židovská.. ()

jiri.twist 

všechny recenze uživatele

Na mě nesmírně lahodně působil představitel Simona - Antoine de Gaunes. Hraje tak úžasně přesvědčivě a pravdivě, málokdy člověk uvidí ve filmu gay postavu tak vyrovnanou samu se sebou, z které čiší naprostá přirozenost (bez vnitřního sebetrýznění, pozérství, tetkovství, ublíženosti, afektu atd.) a ovlivňuje naše vnímání celého snímku ... ... a k tomu Elisa Zylberstein ... Film jsem viděl už dvakrát, ale určitě někdy příště ucítím potřebu vidět nejen Simona zase ... 7998 ()

katakomb 

všechny recenze uživatele

Vynikající! Kombinace židovské komedie, francouzské nonchalance a homo-hetero střetů, to vše naprosto přesně nadávkováno tak, že z toho nevychází ani žádná tuctová comingoutová gay story, ani nijak suchá stereotypní sonda do života židů bez sebeironie, ani žádná rodinná komediální tlačená šaškárna. Dějová linka originální, hudba skvělá (fanoušci klezmeru ocení), herecké výkony naprosto uvěřitelné a situační komedie a drobný humor přichází přesně v ty pravé chvíle. Na to, že jsem tenhle snímek objevil zcela náhodou a nevěděl jsem o něm zhola nic, to pro mě byla náramná podívaná a velice milé překvapení. 4,5/5 ()

Reklama

Reklama