Reklama

Reklama

Kurýr: Zásilka smrti

  • Velká Británie The Courier (více)
Trailer 1

Obávaný obchodník se zbraněmi Ezekiel Mannings (Gary Oldman) byl po letech destrukční činnosti v podsvětí konečně chycen. Je umístěn do domácího vězení v New Yorku, ale i tak pokračuje v podnikání. Ezekielův bývalý zaměstnanec Nick Murch (Amit Shah) byl vzat pod vládní ochranu jako korunní svědek soudního řízení proti Manningsovi. Ten ale udělá všechno, aby proces zmařil. Najme si zvláštního kurýra (Olga Kurylenko), nepřekonatelnou jezdkyni na motocyklu a nejlepší ve své profesi. Ta má nevědomky doručit zásilku smrtícího plynu na utajenou adresu, kde chrání Nicka. Kurýrka zachrání jeho i sebe před jistou smrtí. Aby Nick mohl splnit to, k čemu se zavázal, kurýrka ho musí ochránit a čelit armádě bezohledných najatých vrahů. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (59)

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

He, he, he... Ne. Jako chápu, že pro béčkové akčňáky "na zabití času" je laťka většinou docela nízko, přesto by nebylo špatné se občas pokusit se ji alespoň trochu přiblížit. To že do ansámblu dostanu bondgirl, která by strašně moc chtěla být novou Milou Jovovich (ale moc jí to nejde) a po krku ji pošlu mimo jiné absolutně znuděného Garyho Oldmana (u kterého přemýšlím kolikátý naprosto identický záporák v řadě to už byl) dobrý film rozhodně nedělá. Naprosto trestuhodně nezáživná hodina a půl, kde nemá nápad ani scénář, ani akce, ani choreografie ani samotné řemeslné zpracování. Naprosto ukázkový příklad toho, že i když se budu sebevíc snažit aby to vypadalo efektně, když proto nic neudělám a budu plácat páté přes deváté, bude to tomu odpovídat. Ten závěrečný double twist byl pak už jen krásným plivancem do tváře nejenom divákům co u filmu do závěrečných titulků vydrželi, ale také samotné logice, na které se zdál být film postaven. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(70%) THE COURIER mě příjemně překvapil a především Olga Kurylenko, na které je to celé postavené. Přiznávám, že to trochu nadhodnocuji, ale bylo mi líto dát jen 3*, tak jsem byl tentokrát benevolentní. S ohledem na to jaká mizerná béčka se v současnosti točí, tak právě proto jsem zde musel hodnocení trochu vyzdvihnout, přeci jen se občas zadaří, tak si važme každého lepšího kousku. Děj to má absolutně primitivní, i co se týče lokací. Za a, hlavního záporáka sledujeme v nějaké vile, kde má nějaké rádoby domácí vězení. Za b, v garážích. To jsou 2 hlavní lokace filmu a rozhodně mi to nijak nevadilo. 1/3 filmu je taková trochu chaotická, moc jsem se do toho nedostával, ale poté se už vše vylepšilo a já si užíval solidní akci s Olgou. Je pravda, že mafián, kterého hrál Gary Oldman mě vůbec nebavil, vlastně se zde vůbec nepředvedl, jen tiše seděl jak sjetej, ale co už. Ostatní herci bez problému, včetně záporáků. Od druhé půli snímku jsem se soustředil jen na AKCI. A musím uznat, že ta je dobrá. Není nijak světoborně natočena, ale žádné velké nedostatky jsem tam nenašel. Hlavně je KRVAVÁ, IMPULSIVNÍ, hlavní hrdinka se zapotí, nadře, krvácí – skoro mi to připomnělo intenzivní rvačky jak z Johna Wicka, což asi lehce přeháním, ale přesto. Přestřelky a všelijaké jiné zneškodnění protivníků je opravdu nápadité. Napočítal jsem tři perfektní zabití protivníků, které stojí za to. BITKY byly obyčejné, ale ze strany Olgy naprosto zničující. Už jsem si chvílemi myslel, sakra, to je přehnané, brzy to Olga už nerozdýchá. :D Hudba byla též ucházející. Znám rozhodně lepší béčka, ale poprvé jsem viděl Kurylenko v hlavní roli. Po herecké stránce je to tak lepší průměr u ní, ale v akci byla dobrá. Sakra, to zní, jak kdybych byl na tuhle ukrajinku nadrženej jak já nevím co. :D Viděl jsem jí především ve vedlejších rolí z filmů Hitman, Quantum of Solace, Max Payne, Nevědomí apod. Rozhodně to nepřipomene Kurýra se Stathamem. Společný to má jen název a tématem je to zcela někde jinde. Někdy se na to ještě podívám. ()

Reklama

Cinematrix 

všechny recenze uživatele

Poctivá akční jízda, kde je Olga drsnější než totalitní toaleťák. Překvapilo mě, že film mnohem víc než Kurýra se Stathamem připomíná Smrtonosnou past jedničku. Ti padouši jsou naštěstí nepoučitelní a vždycky se někde s někym zavřou a pak toho nestačej litovat. O velkou porci držkový tu od samého začátku není nouze a dokonce i ten Amit Šáh, coby svědek, kvůli kterému se to všechno semlelo, neni žádný měkký prso a párkrát se pokusí si do chudáků padouchů bouchnout. Akce je vcelku uvěřitelná, žádní lítající Korejci se tu nekonaj a kontaktní boje jsou opravdu z posledních sil, tak jak to máme rádi u Bruce Willise. A pokud tomu někdo dá odpad, vřele mu doporučuju Ordinaci v růžové zahradě. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Kurýr v ženském podání na motorce. Má oblíbená Olga (nebýt zde ona, tak si to ani nepustím) s krátkými vlasy se mi moc nelíbila. Netrpělivě čekám, kdy si jí opět vychutnám v plné parádě, naposled to snad bylo ve filmu Momentum. Příběh je obyčejný, ale odsejpá to od první minuty, nejsou zde vyloženě nudné, dlouhé pasáže. Akce byla v celku dobrá a občas i dost brutální/krvavá. Nic nového pod sluncem, na jedno zkouknutí fájn. (22. hodnocení, 4.komentář) ()

Trustme 

všechny recenze uživatele

Olga Kurylenko se nechává mlátit v garáži. Gary Oldman čeká v obyváku, než ho odstěhují. Nic víc se neděje. Triviální děj a ukázka, že dobré ženské akční hrdinky nejdou tvořit jen tak. A Zackary Adler by měl nakoukat Bessona ještě párkrát. Pochvalu si zaslouží skvělá hudba, která pro tuto taškařici plnou nesmyslů je až příliš honosná. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (1)

  • Motocykly na natáčení poskytla německá značka BMW. (Rominator)

Reklama

Reklama