Reklama

Reklama

Kurýr: Zásilka smrti

  • Velká Británie The Courier (více)
Trailer 1

Obávaný obchodník se zbraněmi Ezekiel Mannings (Gary Oldman) byl po letech destrukční činnosti v podsvětí konečně chycen. Je umístěn do domácího vězení v New Yorku, ale i tak pokračuje v podnikání. Ezekielův bývalý zaměstnanec Nick Murch (Amit Shah) byl vzat pod vládní ochranu jako korunní svědek soudního řízení proti Manningsovi. Ten ale udělá všechno, aby proces zmařil. Najme si zvláštního kurýra (Olga Kurylenko), nepřekonatelnou jezdkyni na motocyklu a nejlepší ve své profesi. Ta má nevědomky doručit zásilku smrtícího plynu na utajenou adresu, kde chrání Nicka. Kurýrka zachrání jeho i sebe před jistou smrtí. Aby Nick mohl splnit to, k čemu se zavázal, kurýrka ho musí ochránit a čelit armádě bezohledných najatých vrahů. (JOJ Cinema)

(více)

Recenze (59)

verbal odpad!

všechny recenze uživatele

No totální bourač bloků! A aby ne, mělo to všechny předpoklady. Jako vždy nehrající kapitánku ukrajinských rozkuřovaček v hlavní roli, vyšinutého záporného agenta, až xblití trapně parodujícího herectví, zoufale ochrnutého a nesympatického čmouda coby oběť, čtyři prkenné stokilové ovarové krky, které když třicetikilová Olinka choreograficky příšerně upěstičkovala xmrti, jen jim oholili hlavy, nalepili kníry a poslali je neumětelsky předstírat úplně nové prkenné stokilové ovarové krky, jakože posily, režiséra a scénáristu, co se učil řemeslu v dramatickém kroužku při Ústavu pro léčbu mentálních retardací ve velkobritském Memphos upon Avon, úchvatnou garážovou výpravu, mimořádně štědrého bezdomoveckého producenta novodobých Žánkládovek a Segalovek a genitálního skladatele, který zkomponoval úžasně dramatickou hudbu k takovým hitům, jakými jsou například Huge tits housewives anal penetration nebo Horny teen facial cumshots. Jen nechápu, jaxe v téhle žumpě zetkového amatérského porna a na pohřbu kurýrní série ocitnul Stařec. Asi buď někoho sexuálně obtěžoval anebo Zachariáš skvěle kouřil. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Jako jednohubka na zabití devadesáti minut volného času to celkem funguje. Ale že by za to měl člověk platit v kině (i v době koronavirového sucha), to vážně ne. Akce slavá, postavy se chovají divně a ani ty hlášky nefungují. Jediná zajímavá věc na téhle vykrádačce Kurýra, která se snaží Olgu Kurylenko natlačit do současné vlny akčních drsňaček, což se hrubě nedaří, navíc s kvalitou filmu nijak nesouvisí (ale rozhodně si to nejvíc získalo moji pozornost). Někdy v první třetině si Oldmanův záporák pouští doma vážnou hudbu a poslouchá... operu z Pátého elementu! To bylo až roztomile dada... ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Teď jsem jako neprůstřelnej? - Pokud tě netrefí do hlavy." Od akčních filmů nečekám žádný velký umění, spíš zábavnej výplach mozku, ale tady jsem dostal jedno velký NIC. Nic s velkým Ň. Akce nudná, jednání postav retardovaný, odlehčenej humor nenalezen a skoro celý je to natočený v jedný garáži. A i když to bylo blbý, tak to bohužel nebylo tak blbý, aby mě to alespoň škodolibě pobavilo. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Olinku Kurvylenko i Garyho Starého muže mám docela v oblibě, ale tohle se moc nepovedlo. Po dějové stránce hrozná stupidita což by až tolik nevadilo, ale ta komicky přepálená akce tomu taky moc nepomohla. Občas nějaká ta výživná brutalitka potěší, ale to je tak všechno a to mi jaksi nestačí.35% ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(70%) THE COURIER mě příjemně překvapil a především Olga Kurylenko, na které je to celé postavené. Přiznávám, že to trochu nadhodnocuji, ale bylo mi líto dát jen 3*, tak jsem byl tentokrát benevolentní. S ohledem na to jaká mizerná béčka se v současnosti točí, tak právě proto jsem zde musel hodnocení trochu vyzdvihnout, přeci jen se občas zadaří, tak si važme každého lepšího kousku. Děj to má absolutně primitivní, i co se týče lokací. Za a, hlavního záporáka sledujeme v nějaké vile, kde má nějaké rádoby domácí vězení. Za b, v garážích. To jsou 2 hlavní lokace filmu a rozhodně mi to nijak nevadilo. 1/3 filmu je taková trochu chaotická, moc jsem se do toho nedostával, ale poté se už vše vylepšilo a já si užíval solidní akci s Olgou. Je pravda, že mafián, kterého hrál Gary Oldman mě vůbec nebavil, vlastně se zde vůbec nepředvedl, jen tiše seděl jak sjetej, ale co už. Ostatní herci bez problému, včetně záporáků. Od druhé půli snímku jsem se soustředil jen na AKCI. A musím uznat, že ta je dobrá. Není nijak světoborně natočena, ale žádné velké nedostatky jsem tam nenašel. Hlavně je KRVAVÁ, IMPULSIVNÍ, hlavní hrdinka se zapotí, nadře, krvácí – skoro mi to připomnělo intenzivní rvačky jak z Johna Wicka, což asi lehce přeháním, ale přesto. Přestřelky a všelijaké jiné zneškodnění protivníků je opravdu nápadité. Napočítal jsem tři perfektní zabití protivníků, které stojí za to. BITKY byly obyčejné, ale ze strany Olgy naprosto zničující. Už jsem si chvílemi myslel, sakra, to je přehnané, brzy to Olga už nerozdýchá. :D Hudba byla též ucházející. Znám rozhodně lepší béčka, ale poprvé jsem viděl Kurylenko v hlavní roli. Po herecké stránce je to tak lepší průměr u ní, ale v akci byla dobrá. Sakra, to zní, jak kdybych byl na tuhle ukrajinku nadrženej jak já nevím co. :D Viděl jsem jí především ve vedlejších rolí z filmů Hitman, Quantum of Solace, Max Payne, Nevědomí apod. Rozhodně to nepřipomene Kurýra se Stathamem. Společný to má jen název a tématem je to zcela někde jinde. Někdy se na to ještě podívám. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Neskutečná energie nastřádaná v subtilním tělíčku hlavní aktérky. Olča Kurvylenko nemá zjevně chuť čekat, až ji osloví áčkové produkce, chce si k Vánocům pořídit šlapací autíčko, tudíž naprosto s vehemencí kývá na produkce pracující s áčkovými prostředky, které si kupříkladu mohou dovolit oskarové laureáty, jakým je Gary Oldman, technické zázemí má patřičnou kvalitu a na režijní sesli pobývá persona, co na 90 minut umí dynamicky a akčně rozpohybovat obrázky. Režírující Zackary Adler sepsal scénář, ve kterém z útlé ženy dělá bijce UFC, načež ji i proti podobné a po zuby ozbrojené partě vazounů staví v prostorách londýnských podzemních garáží, kde je nutno ochránit důležitého svědka, co patrně vzešel z indické "výrobny", který má v neméně důležitém soudním procesu svědčit proti vrcholnému jednookému padouchovi, jemuž tvář propůjčil Gary Oldman. Ten do akce není vyslán, je pod policejním dohledem ve svém luxusním bytě, kde mu společnost dělá jeho krásná a oddaná dcera Calli Taylor. Olču má za úkol zlikvidovat psychopatický William Moseley a jeho tým cvičených zabijáků. Odborníci samozřejmě okamžitě namítnou, že film je až po okraj napakován klišé a pozbývá i originalitu. Přesně tak. A Zackary Adler si předsevzal, že z toho neohroženě vybředne, nebude to řešit a od začátku až do konce zahraje na solidní akční notu s krvavější partiturou. Zabijáci po kontaktu s taktéž vycvičenou a tajnými operacemi protřelou kurýrní kočičkou s vytasenými drápky hynou na různé a ne moc korektní způsoby. Má to spád, švih, kvalitní nasnímání a drží si to nepolevující tempo. Takže Olgo, doufám, že tě v akci nevidím naposled. 10/10 ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Kurýr v ženském podání na motorce. Má oblíbená Olga (nebýt zde ona, tak si to ani nepustím) s krátkými vlasy se mi moc nelíbila. Netrpělivě čekám, kdy si jí opět vychutnám v plné parádě, naposled to snad bylo ve filmu Momentum. Příběh je obyčejný, ale odsejpá to od první minuty, nejsou zde vyloženě nudné, dlouhé pasáže. Akce byla v celku dobrá a občas i dost brutální/krvavá. Nic nového pod sluncem, na jedno zkouknutí fájn. (22. hodnocení, 4.komentář) ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Akcni film, ktery postrada predstavivost i logiku. Je to podivne letargicke a dej se odehrava na nudnych lokalitach. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Starý Muž s žižkovským imidžom to síce hrá dobre, ale ono sa to spočiatku nejako pokrútilo na boj Amazoniek, kde ukrajinská deva čelí nástrahám Ivarovej milenky. Ale človek môže dostať aj nekontrolovateľný záchvat smiechu, keď práve vikingská slúžka Alicia leží zakrvavená rozstrieľaná na zemi, ale ešte si v pohode dá mobil k uchu a telefonuje, aby oznámila: "Já umírám." Klobúk dole, tu sa scenárista pekne vyhral, takéto fóry som nevidel ani v manéži Bolka Polívku. Celkovo sú v tomto akčňáku všetky ženy tvrďásky a muži mäkkýši alebo slepí ako patrón. Zo vzdialenosti 5 metrov by na dvesto rán netrafili ani budovu Pentagonu. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Doručovatelka ožehavých zásilek je po jednom zpackaném kšeftu nucena ochránit korunního svědka před zkorumpovanými agenty a najatými žoldáky. A protože je shodou okolností bývalou členkou ukrajinských speciálních jednotek, je svým protivníkům rovnocennou soupeřkou. Děj patří k těm nejjednodušším a nejpřímočařejším, což je ale u podobných béček plus, protože tady člověk čeká především nabušenou akci. A v tom je trochu problém. Netvrdím, že se tu pár solidních sekvencí nenašlo, ale celkově to spíš byla houpačka. V jednu chvíli má člověk oči navrch hlavy, v té druhé má pocit, že se nic neděje a to i přesto, že se film snaží využít každou vteřinu. Navíc Adler si občas snaží vypomoct humorem, což mu vůbec nejde. Na průměr to tahají tři gore mňamky a je škoda, že jich nebylo víc a také Olga, která akční hrdinku zvládla solidně. Oldman je sice fajn, ale jeho part by odehrála i krejčovská panna. Dalo se z toho vytřískat mnohem víc. 50% ()

Gary 

všechny recenze uživatele

Olga je hezká, Oldman je zlej a jednovokej, kaskadéři se vyblbli, nějaká ta gore blbůstka se taky našla... Nemám vlastně důvod být na tenhle film zlej. Prostoduchý, solidně odvedený béčko. ()

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

He, he, he... Ne. Jako chápu, že pro béčkové akčňáky "na zabití času" je laťka většinou docela nízko, přesto by nebylo špatné se občas pokusit se ji alespoň trochu přiblížit. To že do ansámblu dostanu bondgirl, která by strašně moc chtěla být novou Milou Jovovich (ale moc jí to nejde) a po krku ji pošlu mimo jiné absolutně znuděného Garyho Oldmana (u kterého přemýšlím kolikátý naprosto identický záporák v řadě to už byl) dobrý film rozhodně nedělá. Naprosto trestuhodně nezáživná hodina a půl, kde nemá nápad ani scénář, ani akce, ani choreografie ani samotné řemeslné zpracování. Naprosto ukázkový příklad toho, že i když se budu sebevíc snažit aby to vypadalo efektně, když proto nic neudělám a budu plácat páté přes deváté, bude to tomu odpovídat. Ten závěrečný double twist byl pak už jen krásným plivancem do tváře nejenom divákům co u filmu do závěrečných titulků vydrželi, ale také samotné logice, na které se zdál být film postaven. ()

kaposlav 

všechny recenze uživatele

Samotný film nie je nič extra. Nevžil som sa do deja a akčné scénky ma nudili. Vlastne som pri každej čakal aby už skončila. Olga Kurylenko ma už na konci zenitu ako sexica, ak nie je už nejaký rôčik po ňom a nevytrhne to ani kombinéza a motorka. Ako by napísal niekedy dávnejšie užívateľ h0n24 "Zapomenutelné. Nedoporučuji". ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Dámy a pánové a Zlatou jeřabinu v kategorii nejdebilnější scénář získávají ... Zackary Adler a James Edward Barker! Minimálně 70% textu jsou zhovadilosti, díky kterým nemají postavy šanci působit aspoň trochu věrohodně. Navíc se většina z nich i jako idioti chovají. Místy je až směšné, jak moc blbý to je. A to jsem ochoten přejít scény, kdy buší obrovský chlapi do subtilní Olgy, drtí jí ohryzek, střílí do ní a furt nic. Jsem ochoten přehlídnout, že i když se film odehrává ve stejném čase pro dvě postavy, tak jedna je na střeše domu, kde je tma a druhá je v jiném domě... za bílého světla. Možná bych přežil i mizerné souboje a la béčkové střihačské orgie. Ale ten konec...tak ten tomu tedy dodal korunu. Za mě jde o jeden z nejhloupějších filmů, jaký jsem viděl min. za 5 let. Resp. díky castingu je to superpodraz na diváka. Jediné dobro, je Gary Oldman. Jestli se ale někdy podívá na celý film, asi mu bude dost smutno. Třeba i z postavy týpka, který se pokouší napodobovat/parodovat jeho poldu z Leona. Kvůli takovým filmům by se měl zavést rating IQ 65 ...určeno pro ptactvo s IQ pod 65. PS: James Edward Barker je skladatel a Adler do dnešního dne nic slušného nenatočil...to prostě jinak dopadnout nemohlo. ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Je mi záhadou, proč Gary Oldman přijal roli v téhle akční slátanině prošpikované haldou stupidních dialogů, zvláště když přihlédnu k tomu, že si tvůrci s logikou velkou hlavu nedělali a na nějaké budování napětí se taky pěkně vyflákli. (25%) ()

CinemaRanger 

všechny recenze uživatele

Můj oblíbenec Oldman se zřejmě rozhodl, že si po získání zlatého plešouna pošramotí reputaci a začne brát role do těchto céčkových braků. Jednoduchý nezajímavý příběh s nudnou akcí na nudných lokacích. ()

sir-dave 

všechny recenze uživatele

S původním kurýrem to nemá společný ani původní název, spíše čeští distributoři se snažili aspoň upoutat zájem. Záporák Gary Oldman ani "kurýr" Olga Kurylenko s tím nic nesvedou. Působí to hrozně levně, laciné triky a zápletka ochránit svědka před zabitím, aby nemohl svědčit, tu byla 1000x. ()

Reklama

Reklama