Reklama

Reklama

Slayer: The Repentless Killogy

(koncert)
  • USA Slayer: The Repentless Killogy
Trailer 2

Obsahy(1)

Slayer! Téměř čtyři dekády na scéně, nezpochybnitelný status králů thrash metalu, kultovní kapela s nekonečným zástupem věrných příznivců. Aktuální čtveřice hudebníků – Tom Araya, Kerry King, Gary Holt a Paul Bostaph – má své místo v historii metalu jisté. Na závěr své velkolepé kariéry chystají Slayer ještě poslední ofenzivu na velké plátno s koncertním snímkem Slayer: The Repentless Killogy. Záznam nekompromisního koncertu, nasnímaného v Los Angeles 5. srpna 2017, předskočí krátký hororový příběh. Jaký příběh se odehrává v krátkém filmu? Bývalý nacista Wyatt se zamiluje do Giny a kvůli ní opustí gang s názvem Ruka Bratrství. Gina záhy otěhotní, ale protože neodpovídá chorým fašistickým představám o rasové čistotě, gang pár přepadne a Ginu i s nenarozeným dítětem před Wyattovýma očima brutálně zavraždí. Následně je Wyatt obviněn z vraždy a uvězněn. Z kriminálu však uprchne a začíná se mstít. (Aerofilms)

(více)

Recenze (10)

mm13 

všechny recenze uživatele

Zlepenec bez poriadnej dramaturgie. Kulisa pre Kingove najebano-tvrďácke pózičky (v ktorých je už roky smiešny) a Arayovu mega-charizmu (ktorá rokmi iba rástla). Z nejakých rozlúčok dojatý nie som, že nemajú kam, im mohlo dôjsť už také dve dekády dozadu. No, ale aspoň že teraz. Raz pozrieť a vybavené. ()

Fox85 

všechny recenze uživatele

Asi trochu přidávám v hodnocení, protože tuhle skupinu/muziku zbožňuju, ale tenhle zvláštní pokus o spojení pár klipů do krátkého předfilmu a k tomu super koncert si to podle mě zaslouží. ()

Luk Skywalker 

všechny recenze uživatele

Film je krátký krvák (40 minut), kde se krví a násilím nešetří, k tomu Slayer hrají trojici skladeb z alba Repentless a v závěru je Angel of Death z koncertu. Rozložení hudby je dost nerovnoměrné a těch pár dialogů také - nejdřív více hudby, poté více mluvení. Po skončení filmu následuje celý koncert z Los Angeles, kde kromě skladeb z Repentless, zazní mnohé další písně z celé jejich kariéry. V kině byl nedaleko od nás rušivý element v podobě dvou chlápků, kteří se nahlas bavili, ještě že ne celou dobu trvání promítání. Parádní nářez, s dobrým zvukem, dostatečné nahlas, bo jsme byli v kině, kde jsme byli prvně, neboť ostravská kina tohle nepromítala. ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Vše začíná půlhodinovým masakrem, kdy krev stříká skoro až na kameru. Nebýt skvělých hudebních vsuvek a obvyklé role Dannyho Treja, bylo by toto "ántré " zbytečné. Pak už však příchází to pravé, ořechové! Smršť brutálně tvrdých thrashových riffů od kapely, která se nikdy v celé své historii nezpronevěřila svému stylu a za to jí patří uznání. Moc mě mrzí, že jsem je nikdy neviděl naživo, tak aspoň takový dokument je pro mne potěšením. ()

Demonic189 

všechny recenze uživatele

Veľké, ba priam jedno obrovské sklamanie, za ktoré Slayer asi až tak nemôžu. Tak 1. kino - HRÔZA! V inač kvalitnom CINEMAX KOŠICE nám najprv zabudli pustiť film (čakalo sa tak 20min), potom ho pustili bez zvuku (!!!) a k tomu tak potichu, že sme si vraveli, že niečo nie je OK. Krvák je totálna CHU*OVINA ako od Asylum, s katastrofálnymi hercami a žiadnym dejom, takže za pozretie stoja aspoň tie klipy, ktoré ste už aj tak asi 100x videli na youtube. S koncertom prichádza zlepšenie, ale zvuk je ešte stále na hovno = celé je iba STEREO (!!!), hrozne potichu, žiadne basy, iba výšky (oproti METALLICA S/M 2 totálna slabota a o 5 tried zošup dolu!), k tomu počujeme opäť tie isté skladby 2x (Repentless, You Against You, Angel Of Death). Koncert je síce natočený dobre (občas iba trochu šibnutý strih), Slayer a ich hitovky šľapú, no kapela nie je v TOP forme, v akej bola napr tento rok (Budapešt 2019). Vtedy ešte pekne pupkatý Tom trochu nestíha a jeho vokál jednoducho nie je ideálny. Zvyšok je fajn, staré klasiky potešia, naopak novinky nijak extra nenadchnú. Môj názor? Trápny krvak sa mal jednoznačne vyhodiť preč (0/5) a koncert (4/5) sa mal natočiť z tohto rozlúčkového turné, kde je setlist lepší a Tom konečne vo forme. Také dvd Still Reigning či Live Intrusion sú žiaľ niekde inde.... ()

Mire 

všechny recenze uživatele

Dôstojný video živák na Blu-ray v katalógu Slayer, ale predsa len nejaké chybičky sa nájdu. Úvodný krvák spojený s videoklipmi z albumu "Repentless" je síce riadne brutálny, ale na druhej strane aj dosť smiešny s tými hektolitrami umelej krvi :D Ale ako dlhé intro pred koncertom sa to raz pozrieť dá. Samotný koncert je štandard od Slayer, vypredaná aréna Forum v Los Angeles šalie ako sa sluší a patrí, playlist je dobrý, okrem overených klasík potešia aj nejaké tie deep cuty. Ale Tom Araya býval teda v lepšej forme - to ako nestihol párkrát nástupy do pesničiek by sa nemalo stávať, ak sa nahráva živák na oficiálne vydanie. Ďalšiu výtku mám k zvuku - je akýsi zahuhlaný, špinavší, mne by sa viac páčilo keby gitarové riffy boli čitateľnejšie a publikum bolo miestami tiež príliš nahlas. Na druhej strane ale obraz je nádherne ostrý a koncert je dobre natočený - od Waynea Ishama je to samozrejmosť. Potešil by aj nejaký dobrý bonus ako mali ich staré DVD "War at the Warfield" a "Still Reigning", ale bohužiaľ páni si pre nás nič iné okrem toho úvodného filmu a koncertu nepripravili. Každopádne, je to solídne Blu-ray a som za jeho realizáciu veľmi rád. Hodnotenie slušné štyri hviezdičky. Plný počet ale dávam koncertu vo waleskom Cardiffe na ich rozlúčkovom turné v roku 2018, kde boli chlapi v lepšej forme ako na tomto videu a kde som si uvedomil, že Slayer naživo je jednoznačne najlepšia čisto thrash metalová kapela akú som zažil, taký tlak a adrenalín aký tiahne z ich hudby nemá nikto! ()

Shelby14 

všechny recenze uživatele

Typičtí Slayer, jak je znám naživo. Šílený zvuk, ale hromada energie tlačena monumentálními riffy. Krvavý předfilm beru jako celkem veselý vtip který propojil koncert a klipy v zábavný celek. ()

rigby 

všechny recenze uživatele

Film se mi moc nelíbil, spousta krve a neúčelné brutality. A jen čtyři písničky. Naštěstí následoval koncert, který je už někde jinde. I když na chlapíkách toho není moc k vidění, šou nedělají v podstatě žádnou a vystačí si jen s občasnými plameny, tak hudba je někde jinde. Trocha vzpomínek na mládí, to dělá hodně. A vlastně i nostalgie, protože Slayer už svou koncertní činnost ukončili. ()

Tomas_PO 

všechny recenze uživatele

Dôstojná rozlúčka kapely, ktorá sa od undergoundu dostala až do vážneho showbiznisu, od bootlegov k full HD záznamu s ukážkovo uprataným pódiom. Úvodná vsuvka s pokusom o filmovú dramaturgiu je riadne explicitná, príznačná pre Slayer rokov 80 či 90tych, no v kontexte s pánmi v rokoch s dokonalým backstagom a spomínaným čistým pódiom pôsobí mierne nevieryhodne. Po 40 úvodných minútach však nastane 90 minútová koncertná paľba. Tak či tak, úvodný filmový prológ je príjemné osvieženie klasického koncertného DVD. ()

Stinger78 

všechny recenze uživatele

Snímek rozdělený na dvě části - v první krvák s dějem děravým jak ústa indiánské babičky, nicméně potěšil Danny "Mountfield" Trejo. Některé krvárny byly jak z dílny Asylum, nu ale na pobavení ucházející... Koncert byl už klasický nářez od Slejerů, kopa fláků, hvízdání v uších, bo to v kině ohulili zcela doprava. A jak jsme pak po promítání říkali, udělali nám to 5D, protože v kině tak zatopili, že určitě chtěli, abychom měli zážitek z horka jako fanoušci v hale Forum :-) ()

Reklama

Reklama