Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zombie ovládly Zemi. Na celém světě už zbývá jen pár míst, kde se dá ukrýt. Hrstka vědců a vojáků zvolila podzemní bunkr na Floridě a snaží se pomocí nejrůznějších experimentů na polapených zombie přijít na to, jak zvrátit osudnou chorobu, která způsobuje přeměnu nakaženého člověka v zombie. K některým experimentům jsou však zneužiti i vojáci a to způsobí rozkol uvnitř komunity. Ale ještě než se stačí věci vyřešit, vniknou do bunkru zombie, kteří konečně našli skulinku v obranném systému. Teď už hraje každý sám za sebe a jediným cílem je přežít. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (235)

kitano 

všechny recenze uživatele

O tomto sa vbec nemam chut rozpisovat. Superatmosfericky zombie bijak toho najvacsieho kalibru, preplneny vnutornostami, rozstrelenymi hlavami a rozkladajucimi sa zombie. Plus jeden polosialeny vedec ktoreho keby som stretol, tak donho bez vahania vyprazdnim zasobnik mojho MG-34. Zombie horor tak, ako ho v buducnosti uz nikdy neuvidime. Ani sa mi nechce verit, ze ten isty reziser natocil taku limonadu akou je Land of the dead. (10/10) ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Atmosférické, i když poněkud dlouhé pokračování Romerovy zombácké série. Hodně se tu řeční a poměrně překvapivě to většinou má i nějaký obsah prospívající dojmu, že takhle by to asi mohlo vypadat, kdyby došlo na lámání končetin a trhání vnitřností nemrtvými sousedy. Teď tím zrovna nemyslím vizuální stránku toho, co každý divák obdobného subžánrového horroru či lépe řečeno splatteru očekává (tedy spoustu červené barvy v různých odstínech a věci s tím nevyhnutelně fyzicky spojené), i když i v tomhle ohledu si přijde na své. Romero tentokrát přidal věci "antropologický" rozměr a stvořil postavu, která si nevyhnutelně získá sympatie širokého publika a je tím, co tenhle film táhne a "prodává". Ano, řeč je o "polidštěném" zombákovi Bubovi - jeho představitel Sherman Howard si svoji vpravdě jedinečnou příležitost docela užívá a ostatní postavy holt mají pešíka, protože upadnou v zapomnění daleko dříve než zmíněný šedozelený sympaťák:) Víc už asi není co dodat. Jsem rád, že jsem si odškrtl další položku na předlouhém seznamu "když o to náhodou zakopneš, podívej se na to", ale pochybuju, že někdy proběhne repríza. 60% ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Z původní trilogie je pro mě tahle část nejlepší (Země, Deníky a Survival samozřejmě patří do série ...of the Dead, ale tohle rozvíjení Romerovy synopse žije vlastním životem). Zatímco NOC byla komornější a ÚSVIT ukázal, že problém s chodícími zombies bude trochu globálnějšího rázu, tak DEN potvrdil úpadek lidské společnosti jako takové. Romero si opět vyhrává se sociálním přesahem, bohužel pro diváka tak činí po většinu dobu v podzemním krytu plném doktorů, vědců a vojáků, kde skvěle se rozpadajících mrtvol je pouze hrstka. Ale už kvůli chytrému a lítost vyvolávajícímu Bubovi to rozhodně nenudí. Bezvýchodná situace, která panuje nejen venku, ale i dole mezi jinak smýšlejícími osobami, vygraduje v závěrečném gore festivalu, v němž Savini jasně dokazuje, kdo je král maskérů. Zkrátka ultimátní masakr! ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Komediální horor s tématem, kde se všichni lidé snaží dostat od zombíků, a kde je hlavní náplní jedna osoba, od které se dozvíme, že se jí to vše jen zdálo, to už tu bylo několikrát, avšak v žádném jiném hororu jsem neviděl tak perfektně odvedenou práci animátorů a maskérů, kam se dnešní horory se zombíky se současnými efekty hrabou na tenhle film, ale i přesto je toto jen bezmozková komedie plná krve a střev, která je vhodná opravdu jen na zabití času. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Třetí Romerova vize budoucnosti ve světě oživlých mrtvých nás už vrhá do vrcholícího průběhu apokalypsy, kde hrstka přeživších marně hledá východisko a lpí na možnosti znovuobnovení civilizace. Opět se tu ozývá dobře známá Romerova kritika lidské společnosti, tentokrát už ale nejde o "makroproblémy", ale intimnější pojetí účinku zkázy na jednotlivce. A po pravdě je nutné říct, že tady už to působí spíš jako klasické béčko se zjednodušujícím pohledem na všechno. Kreténi jsou prostě až příliš kreténští a dobráci samosebou příliš dobří. Trikově jsem se pak posunuli o Saviniho dinosauří krok a je to příjemně nechutně znát, gore festival v závěru asi jen tak nějaká ta slabší povaha neunese. Zábavnost je o level vyšší, ale působivosti už tu přes veškerý krásný hnus přece jen ubylo. Čtyři shnilé hlavy padají... ()

Galerie (106)

Zajímavosti (44)

  • Interiér bunkru, ve kterém se tento film skoro celý odehrává, se natáčel poblíž Pittsburghu u Ellwood City. Komplex se nazývá Bunker interior a nachází se na adrese 1605 Old Route 18, Wampum, PA 16157. (SeBig)
  • Každý nemrtvý-komparzista dostal za své účinkování v tomto filmu čepici s nápisem „Hrál jsem zombie ve Dni mrtvých“, výtisk novin hlásajících „Mrtví chodí“ a zaplaceno 1 $ (v přepočtu asi 50 Kč). (Holina)
  • Podle nášivky na rukávu patří kapitán Rhodes (Joseph Pilato) k 99th Infantry Division, která byla ve skutečnosti rozpuštěna v říjnu 1945. (Saccard)

Související novinky

Další vydatná jatka

Další vydatná jatka

13.11.2007

Série Saw pořád vydělává a Hollywood proto věří, že nízkorozpočtové horory o úchylech porcujících pohledné teenagery jsou přesně to, co fanoušci filmového strachu potřebují. A tak je tady Slaughter,… (více)

Remake Day of the Dead

Remake Day of the Dead

10.11.2005

Zakladatel a klasik zombie žánru v jednom, George A. Romero o sobě v poslední době opět dává vědět. Loni k nám přisprintovali zombie v remaku Zacka Snydera Úsvit mrtvých, tento měsíc v českých kinech… (více)

Ďalší zombie remake

Ďalší zombie remake

31.05.2005

George A. Romero (na obr.), často označovaný za zakladateľa "zombie" podžánru, nakrútil v rokoch 1968-1985 hororovú trilógiu, ktorej prvým článkom bola skvelá, čiernobiela Noc oživlých mrtvol. Toto… (více)

Reklama

Reklama