Reklama

Reklama

Děti bouře

  • Jihoafrická republika The Story of Racheltjie De Beer (více)

Obsahy(1)

Jihoafrická divočina 19. století. Pět let po smrti matky se Rachel, dívka na prahu dospívání, a pětiletý Jamie vydávají na cestu na panenská zlatá pole společně se svým otcem Hermanem, který se snaží začít nový život. Když se Jamie ztratí v děsivé sněhové vánici, Rachel se odvážně vydává hledat svého bratříčka. (HBO GO)

Recenze (3)

Dawe2 

všechny recenze uživatele

Velmi rozvláčnělé a nudné a to i v nejnapínavějších scénách, kde vážnost situace připomínala místy snad jen hudba. Většinu filmu se neděje nic, je to na usnutí. V poslední třetině chce hnát bláznivý otec své děti do bouře, byť má jiné možnosti. Když do ní předčasně uteče malý Jamie, jeho sestra se ho rozhodne vydat také hledat ... Scénář je tak na krátkometrážní amatérský film. Tohle za mě ne. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Prvá polovica je fajn, pomaly sa odkrýva príbeh otca a jeho detí. Má to dobrú historickú atmosféru, pôsobí to autenticky, no čím bližšie je búrka, tým sa začína väčšina postáv chovať idiotskejšie, najskôr otec, potom syn a nakoniec dcéra a ešte do toho dementná babka. Samotná búrka už príliš realisticky nevyzerá - vietor a štipka snehu, na nejakú veľkú zimu to nevyzeralo. Vďaka tomu všetkému koniec pôsobí dosť nezvládnuto a emočne prázdno, pričom mal byť najsilnejším momentom filmu. ()

Reklama

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

příběh by se mohl odehrát kdekoliv.Je to o síle ducha v nás.Příběh se odehrává v jižní Africe,takže nečekejme polární bouři.Rodina která bojuje s přežitím v zapadlém,nehostinném  koutě země.Otec dětí,který má zřejmě mozek prolitý alkoholem ,udělá fatální rozhodnutí.Hrstka herců podává kvalitní výkony.Až výjimečný herečka v roli předčasně vyspělé Rachel.Zaznělo z jejích úst:něco musíš ztratit,abys něco hezkého našel ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama