Reklama

Reklama

VOD (1)

Ochrnutý muž si na pomoc vycvičil opici, ale u zvířete se začne objevovat nečekaná zloba. (oficiální text distributora)

Recenze (46)

tron 

všechny recenze uživatele

Po takmer vynikajúcej prvej polovičke (ktorá ma vtiahla do deja) prišlo mierne sklamanie v podobe druhej. Do tej prenikli nedôveryhodné, až nezaujímavé sci-fi prvky o prepojených mysliach a vedeckých experimentoch. Myslím, že ak by sa jednalo o „normálnu“ opicu, ktorá by žiarlila na svojho pána (nesmejte sa, mnohé zvieratá toto fakt majú!!!), bolo by to lepšie a desivejšie. Ale zasa by sa Romerovi ťažšie vysvetľovalo, ako je možné, že geneticky neupravená opica dokáže telefonovať. Plus by ma viac potešilo, ak by majster zombies žánru siahol po veľkom plemene primátov (napr. gorile) a nie po maličkom kapucínovi. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $7miliónovTržby USA $5,344,577Tržby Celosvetovo $-║ prvá polovica filmu skoro milá rodinná ľahká dráma, v tej druhej to začne dramaticky gradovať, opica excelentná, šikovne zrežírované, až na tie súboje z opicou nad ktorými sa musia privrieť oči fakt dobré /60%/ ()

choze 

všechny recenze uživatele

Široce se rozjíždějící klasicky vystavěný horor bez překvapení, jakých jsme viděli desítky s jediným rozdílem - tentokrát vraždí opice. Popravdě vidět ji dělat domácí práce je ale mnohem větší zábava. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Mladý muž Allan Mann zostane po dopravnej nehode kompletne ochrnutý. Jeho kamarát, Geoffrey Fisher, ktorý pracuje vo výskumnom ústave mu daruje malú opičku Ellu. Je vycvičená na to, aby pomáhala imobilným pacientom. Geoffrey jej potajme podáva experimentálne sérium, čo zvyšuje jej inteligenciu. Zároveň však medzi ňou a Allanom vzniká nebezpečné telepatické puto. Snímok "Opičí experiment" natočil v roku 1988 kráľ filmového zombie horroru George Andrew Romero. Film o nadrogovanej vražednej opici je celkom fajn, ale s oživlými mŕtvolami to ide pánovi Romerovi oveľa lepšie. *** ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Mohlo to být fajn, pokud by se zůstalo u duelu cvičená opička versus ochrnutý člověk a rozehrála se kolem psychologická hra. Jenže ne, to by nebylo ono, dáme tam telepatické propojení, zkažené vědátory a vztahové pletky, to bude magnet! Fujtajxl, taková kravina. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Když si jde Allan zaběhat, vyřítí se na něj pes a on skončí pod autem. Po nehodě zůstane ochrnutý na vozíčku a jeho kamarád Geoffrey mu jako ošetřovatelku přinese opici Ellu (malpu), kterou tajně geneticky upravuje. Ta je schopna všech možných úkonů, a tak výrazně doplňuje práci najaté sestry. Mezi Allanem a Ellou vznikne úzké pouto, kdy Allan se ve snech jakoby vtěluje do opičího těla a spolu s ní utíká v noci z domu. A pak přijdou na řadu vraždy. Ella se stává vlivem dalších dávek séra stále inteligentnější a také nebezpečnější. Postupně začne likvidovat všechny z Allanova okolí. Ač si filmaři s lecčíms mohli poradit, přesto stále zbývalo dost činností, které opice bravurně zvládala. Současně její mimika dokázala vyjádřit rozličné emoce. Spíše komorní fantastické drama s pomalu dávkovaným napětím. Absence gore nevadí, hrůza je jinde. Napínavé je vyjednávání ohledně smrtící injekce, potěšil odkaz na Vetřelce v závěru. Po letech se mi film líbil ještě více, a tak jednu hvězdu přidávám. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

,,Vždycky jsem chtěl být jako robot Robby. Teď se mi to vyplnilo." V prvé řadě musím říct, že tomuhle filmu bych v žádném případě neříkal horor. Označil bych ho spíš za oddychové sci-fi drama s pár drastickými scénami. Prakticky vůbec žádnou velkou kvalitu jsem od toho nečekal, už jen kvůli nepříliš lákavému názvu "Vražedná opice". Proto mě to asi tak překvapilo, je to opravdu sympatická podívaná. Při sledování mě napadlo označení jako minimalistický jurský park, i když to trochu nadsazuji. V každém případě jde o dobrou podívanou, která nemůže nikoho zklamat. Hlavně prostě nečekejte brutální guláš s vraždícími opicemi. Zajímavé zpestření. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Romero ač se snaží přepálenou stopáží nás nezabavý. Film je dost zajímavej a rozhodně i zábavnej, ale sakra proč to trvá skoro 2 hodiny? Navíc kdybych film sestříhal z nezajímavých scén v laboratořích a keců v rodině, tak by film vyšel na krásných 80 minut a byl by rozhodně zábavnější. Dnes film působí možná lehce úsměvně ale podle mě je poměrně slušně originální. Beghe v roli vozíčkáře nemá chybu a fakt jsem mu všechno žral, ale jak jsem říkal film dost nudí, takže nemůžu dát více než 3*. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Lehké zklamání ze zvířecího hororu, který jím není.  Drama, kde ale nejsilnějším zůstává jen krátký spor s nepříjemnou matkou, vše ostatní se jen tak  slévá v naznačených konturách do rozmazaného obrazu, ať už je to lékař s bývalou přítelkyní či šéf nejlepšího kamaráda Geoffreyho a hlavně a především celý ten lehce nesmyslný experiment o superinteligentní opici, který se smrskne pouze v pomstychtivé žárlivé scény lehce ozvláštněné paranormálním vtělováním.  Snad jen hezká Kate McNeil přinese trochu šťávy a  pochopitelně i poslední vlastně legrační scéna z Vetřelce. ()

iamek 

všechny recenze uživatele

Monkey Shines je klasický horor, kterých se ročně točí spousta a člověka ničím dějově nepřekvapí. Sice film kde vraždí opice jsem ještě neviděl a už jen kvůli tomu jsem se na snímek docela těšil, ale nedočkal jsem se ničeho aspoň trošku převratného nebo aspoň zabavného. ()

SeBig odpad!

všechny recenze uživatele

Od Romera asi jen ty zombíky. Tady čekam celej film, kdy se něco začne dít a dvacet minut před koncem dělá vopice neplechu. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Z môjho pohľadu jedna z najlepších romeroviek vôbec... Poriadneho animal horroru chtivý divák si tu určite nepríde na svoje a nedočká sa žiadneho explicitne zobrazeného násilia, Monkey Shines však obsahuje pútavý príbeh, jemný sci-fi nádych, niekoľko mrazivých momentov, sympatické postavy + jednu šikovnú opičku a to všetko dohromady z neho robí inteligentnú a napínavú snímku. Romerovo režisérske umenie v druhej polovici 80. rokov vygradovalo na maximum, škoda, že si nedokázal dlhšie udržať svoju vtedajšiu fazónu... ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Asi je škoda, že se Romero proslavil a mnohým je znám pouze jako tvůrce zombie série, když natočil spoustu jiných a dobrých filmů. Jako třeba tuhle adaptaci románu Michaela Stewarta. Druhý opičí horror, co jsem viděl (Kongo nepočítám) a opět kvalitní zářez. Super opička, skvělé herecké obsazení a příjemně napínavá atmosféra. Vyrvěte Romera zombíkům a dejte mu šanci bez nich. ()

matestlust 

všechny recenze uživatele

Rozhodně doposud nejslabší Romerův snímek co jsem viděl.Určitě neztrácí na originalitě,co jsem však čekal od velmistra Romera bude určitě jednak parádně vybudovaná atmosféra a zároveň pěkné krvavé gore.Nedočkal jsem se ani jednoho,místo toho jsem pul filmu koukal na šikovnou malou opičku starající se o ochrnutého mladíka-což je shodou okolností asi nelépe koukatelná část snímku.Smějte se nebo ne,ale co se hororové části týče to je děs,ale zbytek je příjemně koukající rodinný flm:). ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Romero vedel byť aj ,,mäkký,,. Totižto časy jeho majstrovskej zombie ( vtedy ) trilógie, boli nenávratne preč. Prichádzal s malinovkami ako je táto a šliapal tým po lojalite svojich fanúšikov. Málo napätia a maskérskych trikov ( aj napriek práci kapacity menom Tom Savini ). ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Ja som sprvoti myslel, že sa bude jednať o väčšiu opicu, ale na moje prekvapenie to bol len malý kapucín. A tak o efektnosť ci gore tu vobec nešlo. Bola to hlavne dráma s prvkami hororu. Vrážd máličko a ani neboli nejak zvláštne. Ale zas postavy sympatické a dej tiež slušne odsypal. Romero sa s týmto naozaj pohral. Nie je to žiadny bezduchý vraždiaci animal horor, ale pekne prepracovaná dráma o zvieracom miláčikovi a jeho hendikepovanom pánovi, ktorý si zvyká na nový život po svojom. Chcel som dať silne 3*, keďže som čakal väčšiu gore pastvu pre oči, keď to režíroval zombie kráľ. Ale keď som nad tým uvažoval, že je to oveľa viac prepracovane i zaujímavejšie ako som čakal, tak 1* musím prihodiť. ()

fcreading 

všechny recenze uživatele

Keď som sa chystal pozrieť tento horor od Romera, predstavoval som si opicu ako vraždí každého, kdo jej vkročí do cesty. Ale omyl, výsledok sa dostavil a ja som sa po tých 113 min. celkom aj bavil, lenže Romero má aj naviac dôkaz je Night of The Living Dead. Není čo dodať 80 percent. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

„Vražedná opice“ je snímek, kterým George A. Romero ukázal, že zvládne i jiná témata než zombie, prokázal svou vypravěčskou schopnost, a to i na tématu, které se jeví celkem jednoduché. Ne přímo banální, ale dovedete si představit, jak se to vyvine. Díky dobře zahraným postavám, skvělé opici v hlavní roli a přesné režii, vás bude snímek bavit, i když je na první pohled moc dlouhý. ()

Reklama

Reklama