Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film Léto patří rebelům vypráví příběh pohodového jedenáctiletého kluka Jonáše. Jízdy v dodávce s dědečkem, sjíždění průzračných horských řek, dobrodružství, zábava. Asi tak by chtěl prožít letní prázdniny. Jonášova rodina se ale po smrti tatínka odcizila a jeho matka Beata se rozhodla, že místo aby strávil léto na Slovensku s dědou Bernardem, jako to dělali s tátou, pojedou k tetě vychutnat si zdravé přímořské podnebí. To se Jonášovi vůbec nezamlouvá. Zabalí si svoje saky paky a naplánuje dokonalý a zpočátku skvěle utajený útěk za svým milovaným dědečkem. Po setkání s ním však velmi rychle pochopí, že smrtí táty se změnil i děda a že tenhle starý železničář v penzi teď neprožívá zrovna nejlepší období. Jonáše to ale neodradí, neztrácí naději a rozhodne se dát věci do pořádku. Brzy se k němu přidává nová kamarádka Alex, se kterou provedou řadu lumpáren, občas i na hranici zákona. A jéje! Následky na sebe nenechají dlouho čekat, mají v patách policii a také se musí vyrovnat s prvním podnikatelským neúspěchem. Zdá se, že už nic nebude tak jako dřív, ale záhy se ukáže, že přes všechny útrapy může být všechno ještě lepší. (CinemArt)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (16)

Janega 

všechny recenze uživatele

Zmenil by som hudobnú stránku filmu, teda hlavne tie americké popové žvásty. Myslím, že máme dosť schopných hudobných skladateľov aj detských piesní, ktorí by dokázali skomponovať príjemné piesne k daným scénam. Začiatok filmu, kedy sledujeme budovanie vzťahov, je trochu uťahaný, ale inak sa jedná naozaj o pohodový, príjemný, letný film, ktorý pobaví aj dojme. Takže ak sa chystáte s ratolesťami do kina, uprednostnite tento prázdninový príbeh pred tými čoraz stupidnejšími americkými animákmi. ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

V tomto prípade sa musím prikloniť k tunajším hodnoteniam, nakoľko sa tu jedná o dosť podpriemernú letnú komédiu, ktorá nemá veľmi čím zaujať a len žmýka už vyžmýkané témy a snaží sa zaujať, aj keď v zásade nemá čím a Saková to robí dosť nemotorne. Hádam podobne ako Saková v roli ministerky vnútra :) Každopádne dosť nuda. 40 % ()

Reklama

Marze 

všechny recenze uživatele

Barevný maý film ze Slovenska. Je to film o ztrátách a soužení z dětského pohledu.  Film je to rodinný, pokud má váše rodina slabých puls a chce zemřít nudou. není tu jediná reálná postava nebo šarm a uslyšíte pravděpodobně nejhorší eurohudbu, jakou jsem slyšel. Nic zábavného se nestane. Dětští herci hrají dobře. To že rodiče umřeli je klišé pro filmy o neposlušných dětech. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Bohužel, letní rodinná zábava vypadá jinak. Jsme nalákáni na dobrodružství, ovšem krom orvaných kytek na městských záhonech či záhonech Szidi Tobias se nám žádného nedostane. Ráda podpořím projekty začínajících tvůrců, bohužel tento film se nelíbil ani mně, ani dětem. Nezasmály se slovy ani jednou, třídit odpad umí, vegetariánské dítě už taky viděly, dívat se tedy na zpruzeného, neposlušného, nevychovaného, nešťastného kluka, kterak jede zachlustaným, špinavým, slovenským vlakem, na jeho dědu, který žije v zabordeleném bytě plném skla od chlastu, je nedívatelně zanedbaný i když jde na vysněné rande, neobtěžuje se oholit ani si ostříhat chlupy z uší.., dále sledovat příběh na nějakém hnusném sídlišti, prostě to všechno je vůbec nebralo a otravovaly. Nebavila je ani unisex holčička kopající do kopačáku..., samozřejmě dospělý divák chápe, že malý přišel o otce a tak je to složité, ovšem proč by se na tohle měly dívat k prázdninách děti? Poslední dvě minuty zavoněly létem a pak minuta v domku na stromě... Nic víc. Příběh slabý, spíše sociální drama, kamera pro tento typ žánru jednak žlutozelená a snímání nevhodné, hudební vsuvky většinou divné. Rádoby vtipná scénka v kabinkách s dědou trapná. Jediné, co mě potěšilo bylo miniangažmá Petra Oszlíka, který ve filmovém světě není příliš znám, ale já doufám, že se toto rychle změní. Tady se jenom mihl, což je škoda, ale pro ty, kteří ho neznají: jedná se o excelentního divadelního herce, který rozhodně zaslouží větší pozornost producentů a režisérů. Tento chlapík by měl hrát velké role! Talent, který se často nevidí. Film je natočen zajisté s dobrým úmyslem, prosvitají tam vřelé momenty, ale celkově se to moc nevyvedlo. Třeba příště. Zklamání. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Kdybych náhodou měl možnost jedné otázky směrem k paní režisérce Sakové, tak by zněla: „Kdo si myslíte, že je cílovka všeho filmu?“ Ne, vážně by mne to zajímalo, protože za mne to není ani pro dospělé a už vůbec ne pro adolescenty….do pocitů zvířat nevidím. Není z toho nic cítit. Ani dětské dobrodružství, ani prázdninový vibe, ani rodinná pohoda, ani nic….a už vůbec ne, filmařina. Dejme tomu ještě možná hudba, ale jinak naprosto zbytečný počin. ()

Galerie (16)

Související novinky

Zlín Film Festival představuje soutěžní filmy

Zlín Film Festival představuje soutěžní filmy

25.08.2020

I když se konání jubilejního 60. ročníku Zlín Film Festivalu přesunulo z důvodu situace způsobené koronavirem až na září, jeho dramaturgové mají už dlouho jasno o podobě mezinárodních soutěží, které… (více)

Reklama

Reklama