Reklama

Reklama

Noc oživlých mrtvol

  • Česko Noc živých mrtvýc (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Do kin míří další naprostá klasika jménem Noc oživlých mrtvol. Tenhle film se stal přelomovým a ovlivnil celý další vývoj hororového žánru. Příkladem budiž pojem zombie, jehož celosvětové vnímání se změnilo právě až s Nocí oživlých mrtvol. Do té doby to byl člověk při rituálu Voodoo, pak už nemrtvý dychtící po lidském masu. Příběh sleduje osudy sedmi lidí, kteří najdou útočiště před živými mrtvými na opuštěné farmě. Pak se situace ale zvrtne a přeživší se pustí do sebe vzájemně. Film je i na dnešní dobu hodně syrový a správně nekompromisně děsivý, takže v porovnání s ním vypadají moderní horory trochu pohádkově. (Pannonia Ent.)

(více)

Recenze (456)

Elegnor 

všechny recenze uživatele

Hvězdička za střelu na konci, kterou jsem sice čekal, ale která beztak (jako jediná věc!) udělala film pro mne zajímavým. Chápu že film byl v určitém období jistě děsivý a napínavý, dnes to ale všechno vyznělo tak nějak do prázdna. ()

Bigfuckman 

všechny recenze uživatele

Pominu dobu kdy tenhle čajíčkový horůrek byl natočený a přesto mi nezbylo nic jiného než oči pro smích, respektivě pláč. Atmosféra nulová, imbecilní jednání všech zůčastněných, kromě černouška. Jak říkám film neomlouvá ani jeho stáří, vzpomeňme na upíra z Nosferatu, kde se dala hustá, temná atmosféra krájet jako štangle uheráku či neméně kvalitního původního King konga. Zde všude se dají přehlédnou z dnešního pohledu úsměvné efekty nicméně tyto filmy mají to co Noci oživlých mrtvol totálně chybí. ()

Stejšn 

všechny recenze uživatele

Dnes to už nikoho nevystraší, ale ve své době to mohlo celkem fungovat. Film se mi asi do půlky moc nelíbí, zombíci jsou nepřesvědčíví (kór ten první) a fakt vypadají - jak je ostatně ve filmu i několikrát zmiňováno - spíš jako lidi v transu. Má to ale dobrou kameru a slušnou hudbu. Víc jsem si ovšem užil barevný remake z roku 1990. ()

Uninstall 

všechny recenze uživatele

Romero nám ukázal tvář filmů o zombie. Žánr který uchvátil miliony lidí a dalším milionům nedal spát. Geniální propojení strachu, působivé hudby, lidských vztahů a jejich vlastností. ()

Daxus 

všechny recenze uživatele

Překvapivě dobrý film. Takřka minimalismus, a to jak v prostředí, tak v hereckém projevu a účinku je přitom dosaženo maximálně. Napětí stoupá pomalu, ale nezadržitelně až k výmluvnému závěru, a celé je to mrazivě chladné jako ruka mrtvého. O něčem takovém si dnešní (nejen) zombie filmy s množstvím efektů, ale bez ducha, mohou nechat zdát. Právoplatný praotec a král zombie filmů. 90% za černobílé chladné depresivno. ()

henrycruel 

všechny recenze uživatele

Film od mistra zombie hororů a první svého druhu. Celou dobu jsem se náramně bavil a nemohl jsem se přestat dívat. Film sice neni tak děsivý jako jiné horory, ale diváka vtáhne svou úžasnou atmosférou a překvapí svým neobvyklým koncem. Naprostá spokojenost!!! :) ()

skranicka 

všechny recenze uživatele

s českým dabingem maximálně 1/5... doporučuju skutečným masochistům. (jsem snad úplný retard, že musí postavy každou větu opakovat tak 10x?!) ()

Kortexo 

všechny recenze uživatele

Revoluční film a začátek žánrů, který přinesl stovky geniálních knih, her, filmů a seriálů.Velká úcta a vděk... ()

adamix 

všechny recenze uživatele

Dosť vydarená hororová klasika s príchuťou desivej hudby a desivej atmosféry. Zombíkovia sú tu trochu divní, ale ujdú. Romero dostal fakt dobrý nápad na natočenie Noci živých mrtvol. Je tu aj dosť napätia a to dodáva tomuto filmu velké +. Ale stále mi tam niečo chýbalo, a preto musím dať 4*. Hviezdičky dávam za dobrý nápad a dej, strašidelnú hudbu, desivú atmosféru a napätie. Tento film mi strašne pripomína hru No more room in Hell. U mňa 80%. ()

JosefTomas 

všechny recenze uživatele

Romero nemohl přijít s ničím lepším a jen málo kdo věděl, že vytvořil absolutní senzaci - zombie a že budou tyto filmy budou mít fanoušky po celém světě. Absolutní senzace v budování napětí, které stoupá a graduje do poslední chvilky. Mohu jen doporučit. ()

Blazkowicz odpad!

všechny recenze uživatele

Viděno sice barevně (možná chyba), ale bylo to děsně rozmazané. Vůbec netuším o co tam šlo. Jediné co si pamatuju je, že asi po minutě se na scéně objeví jen tak z ničeho nic zombík a že černoch dostane na konci headshot. Škoda že jsem to po 5 minutách nevypnul. Tohle určitě není milník hororového žánru. ()

cinema_cz 

všechny recenze uživatele

Pramáti všech moderních hororových vyprávěnek o krvežíznivých zombiích označení "zombie" vůbec nepoužije. 100 % (Alena Prokopová, Ci 02/2008) ()

Kenneth 

všechny recenze uživatele

Celkem drsný horor s šokujícím koncem. Pěkné vykreslení zbabělce, který egoisticky trvá na své pravdě. Krásná ukázka hordy důležitých pomocníků ochránců zákona, kteří si užívají, jak si mohou bestrestně zastřílet. Ale taky soustavné opomíjení pravidel, která má příběh nastavena. Vůbec jsem nepochopil, na jakém principu se mrtví nemrtví rozhodovali, koho sežrat a koho ne. Jak může tak rychle vzplanout mrtvola od zapálené sirky, možná těsně předtím spadla do sudu s benzínem. A asi největší fail: jak to, že když tam, kde se většina filmu odehrává je tma, na místech reportáží je světlo. ()

Marg 

všechny recenze uživatele

Vidět "taťku" zombie filmů poprvé až po 40 letech od natočení, kdy byl následován nespočtem "potomků", je vskutku zajímavý zážitek. Na filmu je samozřejmě jeho stáří znát, ale Romerovi se stále daří diváka vtáhnout do děje působivým budováním atmosféry strachu, nejistoty, hrůzy a děsu. A i když to dnes není jasných 5 hvezdiček (tak 4 a půl), zrodila se legenda, na kterou se dá a bude navazovat. ()

Související novinky

Virová nákaza ve filmech

Virová nákaza ve filmech

15.03.2020

Momentální krizová situace reagující na probíhající šíření viru Covid-19 měla mimo jiné za následek i uzavření veškerých kinosálů, což pochopitelně vedlo k tomu, že distributoři začali rušit či… (více)

Zemřel George A. Romero, otec zombie filmů

Zemřel George A. Romero, otec zombie filmů

17.07.2017

Slovo zombie se poprvé objevilo už na začátku 19. století a ve filmech si nemrtví hledali potravu od 30. let. Pořádné slávy se ale dočkali až v roce 1968, když je George A. Romero představil v… (více)

Romero zpátky ke kořenům

Romero zpátky ke kořenům

25.08.2006

Král zombie hororu George A. Romero, jehož dílo žánr ve všech směrech definuje, pracuje na novém filmu. Fanoušky shnilých sympaťáků zbožňovaný režisér natočí další kapitolu slavné série s názvem… (více)

Ďalší zombie remake

Ďalší zombie remake

31.05.2005

George A. Romero (na obr.), často označovaný za zakladateľa "zombie" podžánru, nakrútil v rokoch 1968-1985 hororovú trilógiu, ktorej prvým článkom bola skvelá, čiernobiela Noc oživlých mrtvol. Toto… (více)

Reklama

Reklama