Reklama

Reklama

Jaroslav Kučera Deník

  • angličtina Jaroslav Kučera - A Journal (festivalový název)
Česko, 2019, 67 min

Režie:

Jakub Felcman

Hudba:

Aid Kid

Hrají:

Jaroslav Kučera (a.z.), Věra Chytilová (a.z.)
(další profese)

Obsahy(1)

Jaroslav Kučera byl manželem režisérky Věry Chytilové a jedním z nejoriginálnějších kameramanů československé nové vlny. Záběry, které pořizoval ve volném čase a pro soukromé účely, posloužily o pár desetiletí později jako podklad pro vznik křehkého, intimního portrétu, který se obejde beze slov. Mistr obrazu v nich rozvolněnou rukou načrtává nejvlastnější prostor své rodiny. Díky citlivému režisérskému výběru pozorujeme scény spontánního pózování před objektivem i momenty konejšivého spočinutí, podmanivě scelované soundtrackem z produkce Aid Kida. (MFDF Ji.hlava)

(více)

Recenze (2)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Nevím, jestli se za tou montáží pro mě rodily nějaké významy nad rámec základní životní pouti, ale na druhou stranu: Proč se u kameramanova deníku prostě "jen" nedívat? Mikulova hudba to posílá někam k zenu, a právě tam to tomu filmu i sluší. ()

winstonsmith 

všechny recenze uživatele

Nejnadhodnocenější snímek na čsfd. Záměr dobrý, materiál dobrý, provedení chvílemi hraničící s útokem na psychické zdraví diváka (několikaminutové úseky, při nichž se během vteřiny vystřídá několik stroboskopických záběrů). ()

Reklama

Galerie (4)

Reklama

Reklama