Reklama

Reklama

Morava, krásná zem III

  • angličtina Moravia, O Fair Land III. (festivalový název)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Co mají společného folklór, blackmetal a zombies? Ivana Slabáková, guru moravské dechovky, ohlašuje historickou událost - nález Rukopisu Mikulčického, jenž odhaluje historický význam Velkomoravské říše. Slabáková dá dohromady moravské patrioty, dechovku, klerofašistu, brněnského satanistu a spolek penzionovaných ochotníků, aby tuto senzaci oslavili velkolepým moravským muzikálem. V Rohatci, srdci moravského Slovácka, se pilně zkouší velkomoravské drama, které však k životu probere mrtvé ze staroslovanských pohřebišť. I při epickém střetu kultur však na Moravě dechovka hraje dál, zombies zastřihují vinohrad a doufají v lepší úrodu příští rok. (Krutón)

(více)

Recenze (11)

Hanka_M

všechny recenze uživatele

Je to asi příliš velký úlet na to, abych to byla schopna vstřebat na pouhé jedno shlédnutí a proto raději nehodnotím a počkám si na uvedení v ČT, abych mohla posoudit, jestli se mi to fakt tak nelíbilo, jako tenkrát na předpremiéře. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Hodně mě to chytlo - celá ta trilogie, a zakončení s navýšeným rozpočtem a tedy většími prostředky skvěle zužitkovalo jak předchozí vybudovaný "Lore", tak i možnost vykročit dál. Protože nejsem Moravák, cítil jsem místy "tohle bych chápal, kdybych jím byl", ale tím to pro mě bylo zajímavější. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

WTF??? Viděn a hodnocen jen tento třetí díl. Sice vím kde je možno vidět i předchozí da díly ale keš za to rozhodně dávat nebudu. No nechápal jsem a hlavně nevěřil jsem svým vlastním očím. Jiří Valter, známější spíše jako Big Boss zakladatel české metalové skupiny Root a zakladatel české odnože Církve Satanovy přicházejíc v hábitu s pentagramem za zvuků dechovky😲. Takže co můžete od Morava, krásná zem III čekat? Těžko se to popisuje to se prostě musí vidět. Troška toho folklóru, Az kvíz, Cyrila a Metoděje, divadelní představení, Big Bosse i Root a když zazní jejich song 666 přijdou i Zombie. Říkal jsem si, že by se sem hodil od Root i song Hřbitov a nakonec zde zazněl i kousek tohoto songu👍. A jak tuhle šílenost hodnotit? Sám nevím. Za nápad s AZ kvízem, Big Boose, Root a jejich songy a tu kozatou zombie😂 klidně ty 4hvězdy dám. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Slušný úlet, byť kvalitativně dost rozháraný. Noční záběry byly plné šumu, jinde to na chvíli vypadalo málem až profesionálně. A tak to bylo i se střihem a hereckými výkony. Na druhou stranu už vím, že Bůh stvořil AZ kvíz, Root mohou hrát pro klub důchodců, corpsepaint a lidové kroje k sobě docela ladí, a že zombie sežraly Cyrila a Metoděje. Nápady za pět hvězdiček, zpracování tak za dvě. Ale ne všechno se dá zprůměrovat, protože průměrný tenhle film rozhodně není. ;-) ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Je to slozeno ze zvlastnich ingredienci, ale dohromady to tak nejak da za par desitek let smysl jako vypovedni hodnota o teto kulture. Zacnou zde byt videt veci, ktere my dnes nevidime. Jihomoravane proste maji radi, kdyz se z okna mohou divat na nedozirne lany, kde neco uzitecneho roste. Kdyz se nekde objevi svah,tak na vinici. ()

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

AZ-kvíz: Genesis ♥ __ Nejvíce si cením těch audiovizuálních děl, které pro mě objeví rozpohybované obrazy (chcete-li to deleuzovsky: obraz-pohyb), po nichž mé podvědomí vždy prahlo, aniž by si to však uvědomovalo (jak by to také mohlo? jinak by to přeci nebylo podvědomí). Zde je to ona zombie děvčica (nápadně připomínající Věstonickou venuši) fackující svým prsem moravského šohaje. Nezapomenutelné! Co k tomu dodat, mluví-li to samo za sebe? Inu, na každého falzifikátora někde čeká adekvátní trest. Třeste se pane Lindo a pane Hanko! (ano, čtu tento dokument jako ne tak nevinnou moralitku na téma, že lhát a podvádět se nevyplácí; ta jižní Morava je jistě krásná zem i bez Rukopisu Mikulčického, kdyby ne, tak by si zombies po spravedlivém! boji sbalili jejich pět hroznů, a táhli na Prahu, zvláště když je situace taková, že předvoj už čeká na Hradě :D - pardon, to víte, tohle je můj tisící komentář, kdybyste jen tušili, s jakou radostí v srdci a širokým, potutelným šklebem - ne v srdci, na tváři - ho sem naťukávám, tak byste mně museli odpustit cokoliv: i historické mystifikace (a to jste věděli, že jsem potomek Lucemburků?), i vyvolání zombie apokalypsy, i verbální útok na hlavu státu, i účast v AZ-kvízu, i zpěv dechovky, etc.) ()

MajklCZsk 

všechny recenze uživatele

Skvělé uzavření celé série o moravském Slovácku. Vůbec zde není kladen důraz na vytvoření nových motivů, spíše staví na otázkách, které předchozí dvě části vytvořily a důsledně je uzavírá. Tedy to jak na Moravě jsou lidé svými rituály schopni vyvolat zombíky, jak je k tomu třeba dead metal a jak jsme všichni vzešli z AZ kvízu. Tvůrci skvěle pracují s moderními prvky, vstřebá do sebe dost podnětu z české bizarní meme culture, věnuje se bizarním a legendárním hudebníkům a někteří z nich zde i hrají - ústřední dvojicí je duo Kateřina a Jindra, která kdysi složila píseň Mosty, v komparzní roli pak hraje Samčo brat dažďoviek, satanistický folkař a jeden z nejpřednějších slovenských slamerů, a spousta dalších. Nechybí ani Root. Jedná se o úsměvné završení, které ale obsahuje tolik nápaditých mnohovrstevnatých scén, že se k němu budu vracet a rád. ()

Dikaiarchos 

všechny recenze uživatele

Trilogie dovršena, tedy na plátně; v reálu „krásné země“ se leccos bude vršit dál. Líbí se mi, když režisér mrští cihlou do zrcadla, pak jej znovu – nejlépe invenčně – seskládá, nedbaje, zda nějaký střípek chybí (tím líp), a teprve pak zrcadlo nastaví; nebo rovnou soustavu zrcadel. ()

simply 

všechny recenze uživatele

Viděno jako celá trilogie. Moc mě nenapadá, jak vlastně Moravu hodnotit. Některé scény jsou geniální, líbil se mi nápad s AZ kvízem, zombies a ďáblovy kissáci. U některých jsem naopak uvažovala, proč jsem to vlastně ještě nevypnula (v podstatě celý první díl). ()

GNTRS 

všechny recenze uživatele

Neznám předchozí díly, ale oproti našlapanýmu a vtipně pojatýmu traileru (ne)překvapivě dost nuda, škoda. A nebýt očekávaného finále s ROOT a zombies, vypnul bych nejdýl po 10 minutách, když přeháním. 1* za některé nápady a 1* za ROOT. ()

Reklama

Reklama