Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(2) / Epizody(12)

Obsahy(1)

Policistka vyšetřující zmizení mladé dívky v pevně semknutém galicijském městečku odhaluje tajemství spjatá i s její vlastní těžkou minulostí. (Netflix)

Recenze (27)

tahit 

všechny recenze uživatele

Brilantně vystavěná první série. Člověk má chuť si hned pustit další sérii, a co se ještě bude dít… Ale čekal jsem asi víc. Nakonec ta druhá byla už jen pitomost. ()

Trajektt 

všechny recenze uživatele

Tak tu máme jedno z dalších překvapení z Pyrenejského poloostrova ve kterém se setkáme s velkém množstvím mrtvol, které čekají zakopané v zemi pěknou řádku let. Samozřejmě některé jsou čerstvější, ale některé hnijí pod zemí i neskutečných deset let. Příběh začíná nevinným zmizením jedné dívky na které pošle okresní policejní ředitelství jednu ze svých vyšetřovatelek, jelikož v té době má místní buňka četnické stanice mnoho práce s příjezdem papeže do poutního místa všech katolíků s názvem Santiago de Compostela, které sídlí nedaleko tohoto vidláckého města. Poručice Rosa začne vyšetřovat zmizení jedné dívky, ale u místních buranů doslova pohoří, protože jejich buranství je neskutečné, tak začne improvizovat a my se nestačíme divit kolik úchyláků a podivných deviantů nám vyleze ze dna pytle v této malebné galicijské krajině. Taktéž se zdá, že tato hlavní vyšetřovatelka to v hlavě nemá úplně srovnané o čemž se přesvědčíme v překvapivě zamotaném závěru tohoho překvapivě kvalitního seriálu překvapivě z produkce Netflixu. A jsem moc zvědavý, jaké překvapení mě čeká v druhé sérii tohoto vcelku tajemného příběhu ve kterém je všechno jiné než jaké se zdá být. Za milé překvapení a překvapivě kvalitní scénář, který je kvalitně natočen a zahrán dávám překvapivých prozatímních 90%. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kromě jednořádkového obsahu jsem netušil, do čeho tady jdu, přesto (nebo právě proto) to pro mě byl velice příjemný zážitek. Užíval jsem si podivnou atmosféru malého města,ve kterém to byl jeden zmetek vedle druhého a jediným pevným bodem se tak stal nastupující penzista Albert. Příběh byl až na nějaké ty zbytečné chyby v samotném závěru výborný, děj měl velmi slušné tempo a já jsem téměř úplně spokojený. ()

amirgal 

všechny recenze uživatele

Zhlédnuto v originále v galicijštině, čili je skutečně originální produkce galicijské provincie a na poměry minoritních seriálů se docela povedl. ()

sofiapetra 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Detektivní seriál, který neurazí. Rosa (Eva) je sice opravdu fest nesympatická vyšetřovatelka, ale zkušený "sjížděč" všech možných kriminálek již od začátku tuší, že k tomu má samozřejmě pochopitelný důvod. ()

Skeksis 

všechny recenze uživatele

Niečo medzi Temný prípad 2. a Mory Vratislavi. Zopár kravín typu: klišé - marenie policajného vyšetrovania zachránila charizma hlavnej postavy. ()

coscarelli 

všechny recenze uživatele

Na španielsku 2-parádu, kde ta Prvá rozbieha zauzlovačky/rozuzlovačky (u nich zvykom, a pre mňa) v rýchlom spáde bez vaty a "podľa predpisov", Druhá sa viac odhalí, odbočí smerom kadekam, zmení heslo, pridá figúry, šlahne "mäsitú" tému ( inde v lepšej kazajke) a testuje v "krimi"odbore. V oboch prípadoch stredne väčšie Fayn, kde FULLku strhávajú "grimasy a pohyby" . Neskôr sa isto chlapci vykalibrujú. ()

petikacka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak, další nadprůměr, který se vyloupl z té šílené záplavy espaňamovie na Netflixu. Napínavá krimi, která není ihned čitelná, je atmosférická a zajímavě propletená. Dobře ukočírovali i délku seroše, 6 dílů je tak akorát, aby nezačal nudit. Mě to příjemně překvapilo. Akorát nechápu ty sedmikrásky v názvu, protože se jedná o kopretiny, ale to je detail. Za mě 85% ()

bearmeedek 

všechny recenze uživatele

SÉRIE 1: Celkem bez výhrad. Dobrá kriminálka. Jednotlivé epizody mají na dnešní dobu až velkou délku. Děj je pozvolný, ale takovým způsobem, že to vůbec neubírá na poutavosti. A poslední epizoda najednou nabere tempo, jaké by si asi všichni přáli po celou dobu, a naprosto potvrdí zajímavost této minisérie. Překvapení na konci asi nemohl předvídat nikdo. SÉRIE 2: Tady jsem valil oči z něčeho jiného. Je to jiný film se stejnou hlavní postavou. Zamlžené kouzlo buranského venkova je pryč. V první řadě je to velké zklamání a pocity jsou hned na nižším hodnocení. Celé provedení je úplně jiný film. Ale pak jsem si zvyknul a přijal jsem, že se dívám na něco jiného. V tom případě jde o hodně akčnější sérii se spoustou překvapení. Jediné co mě štvalo, byly psychické stavy Evy - amnézie a schizofrenie. Které v první sérii nebyly nijak zvlášť předkládány. Tématem je druhá řada temnější a s nepříjemným tématem zneužívání nezletilých. Celkové hodnocení se mi ale vrátilo na úroveň první řady. Drobné výhrady k závěru samozřejmě mám. Hromadné vybití "škodné" na večírku zavánělo Marvelovkou a úplný konec s paní psycholožkou už bylo nepotřebné nastavování. ()

ESW 

všechny recenze uživatele

Az do posledního dílu je to zajímavá krimi o Španělech, kteří nějak moc nemluví o tom, ze jsou Španělé a racionálně bojují s malomestem. Pak přijde poslední díl. No. ()

SAINTS 

všechny recenze uživatele

Pribeh,herecke vykony a atmosfera su vyborne.Maria Mena ako Rosa,je užastna.V serialy,je vela zvratov,žiadna nuda nehrozi. ()

kiros179 

všechny recenze uživatele

Po první sérii jsem byl ze se seriálu poměrně nadšen. Jednoduché, ale poutavé zpracování. Bohužel druhá série se zvrhla do jedné velké berličky, související s psychickým stavem hlavní postavy. Fakt, že to bylo celé postavené okolo toho, že má příležitostné výpadky paměti, mě přišel ubohý. Škoda, první série byla opravdu podařená, druhou jsem nebyl schopen dát. 1. sére - 85% 2. série - 10% ()

laardlad 

všechny recenze uživatele

nejdříve jsem chtěl dát čtyři hvězdičky (hlavě kvůli tomu, že v seriálu spousta věcí nedávala smysl, respektive mi přišla až "moc uměle seriálová"), za závěrečný díl plný plot twistů ale dávám hvězdiček pět ()

kokofek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V nádherné krajině sluníčkového Španělska sledujeme krimi,které námětem nijak nevybočuje z témat detektivek. Pro mě je atraktivní  a velmi sexy španělština a občas pohledný Španěl. Je pravda,že toho posledního je zde pomálu. Zajímavé a překvapivé je pak rozuzlení příběhu. ()

Saxos 

všechny recenze uživatele

S01+02, 2x šest delších E. Poměrně odlišné série, které však na sebe dost navazují, takže musíte fakt od S01E01. Jinak se budeme v ději točit kolem pornoprasáren. Ponechano origo znění a to bylo dobře. Závěr: doporučuji. 3až4☆. Lze předpokládat S03. ()

Reklama

Reklama