Reklama

Reklama

Ano, trenére!

(pořad)
Reality-TV
Česko, 2015, 50 min

Účinkují:

František Straka

Obsahy(1)

Charismatický trenér František Straka přijíždí do severomoravské vesnice Holasovice zlepšit úroveň místního fotbalového klubu. Poznává tu nejen fotbalisty, ale i jejich rodiny a místní svérázné figurky. Zkrátka vesnický život takový, jaký je! (TV Prima)

Recenze (81)

Marigold 

všechny recenze uživatele

Myšlenka správná - výsledky... nebyly dobré. Snaživá kopírka Ano, šéfe v tom směru, že se to snaží o jakousi sociologii fotbalu, ale na rozdíl od plešatého fantoma restaurací není naspeedovaný Franz pohotový glosátor a dobrý moderátor. Nemá to smysluplný koncept a stojí to i padá s výkony "domácích". V první díle byly tragické, ve druhém jakž takž. Franze mám rád, byl to vždycky divadelník, ale pořad prostě neutáhne. Obzvlášť tenhle řídký dramaturgický guláš. Není důvod, proč si nedat znovu Okresní přebor... a když už "reality show", tak o něco vtipnější Kdo neskáče není Čech. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Nápad nosný a výtečný, jeho realizace směšná (žádný trénink a koncepční práce se nekoná; tedy nad rámec naučte se xy nožiček v kuse a seřvu vás v hospodě nad pivem). Jakkoli bych na dotaženou a zdařilou verzi téhož (vyloženě si to říká o odnož z Britských ostrovů z nějakých poloprofi nižších lig) opravdu rád koukal, tak v této podobě prostě Ne, šéf... Ehm, tréňo (Strakův terminus technicus, ne můj). Vina ani zdaleka nepadá pouze na Straku, byť právě on je tím nejviditelnějším (resp. nejslyšitelnějším) problémem. A to že se snaží stylizovat do Pohlreicha jeho zoufalost akorát o to více podtrhuje, jelikož by sám potřeboval nějakého trenéra (pardon, tréňu), který by ho kibicoval "co a jak". Pokud takto vypadá i jeho práce v profesionální sféře, tak to o aktuálním stavu naší čutané (o fotbal již dávno nejde) vlastně nechtíc říká mnohé. ()

Djoker

všechny recenze uživatele

Přiznaná variace konceptu Ano, šéfe! snažící se svézt na divácké lačnosti po humoru z Okresního přeboru. V roli spasitele je jednoznačně nejhorší porevoluční trenér naší první ligy, který jako hlavní kouč nevydržel v žádném týmu déle než rok. Přirozené dávky fetu, které mu kolují v krvi zřejmě už od narození, z něho však dělají atraktivní terč pro televizní kamery. Nevydržel jsem ani dvacet minut. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Očekával jsem, že mě Franz s bíle poprášeným chřípím a trojzubcem od tataráku lehce povaří v kotli s olivovým olejem a bude přitom pomocí germanismů zapáleně mluvit o mančaftu a srdíčku. Místo toho jsem dostal sondu z venkovského vesmíru ala ČT2, jedenáctku chlastajících Kuželů a kouče, jehož taktické plány nepřekročily stín Hnátkova sešitu.. Znásilnění koncepce pořadu Ano, šéfe!, které svou zbytečností a dramaturgickým šlendriánstvím rychle směřuje k stažení ze hřiště. Pravděpodobnost, že bych protrpěl další díl, je asi stejná, jako že lovec švábů Berbr dostane Řád Tomáše Garrigua Masaryka za rozvoj demokracie, humanity a lidských práv.. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Fotbal je fenomén, takže proč ne? Jenže trenéra nepotřebuje pouze banda venkovských balíků, ale i samotný Franz, který jednoduše neví, jak se svou rolí naložit. Dramaturgie selhává, jen se parazituje na koncepci zbožňovaného gastropořadu Ano, šéfe! Nic proti Strakovi, ale je rozdíl dát si před natáčením ostrý tatarák a vypít energetický nápoj, nebo se jednoduše narodit s darem být bystrým glosátorem a utáhnout vlastní pořad. Straka sice není mediálním amatérem, kterým byl (když už jsme naťukli gastronomii) třeba Babica, ale jednoduše jeho (v televizi prostě působící) taktické plány nějaké změny v týmech, kde se fotbalově moc nepřemýšlí, nepřinesou. Ve výsledku nefunkční. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

František Straka trénoval futbalové mužstvá: Wuppertaler SV, FK Teplice, AC Sparta Praha, LR Ahlen, FC Viktoria Plzeň, FC Wacker Tirol, SK Dynamo České Budějovice, OFI Kréta, MFK Ružomberok, North Queensland Fury, Arka Gdyně, SK Slavia Praha, 1.FK Příbram, ŠK Slovan Bratislava. Týchto štrnásť klubov stihol prestriedať počas dvanástich rokov. Ani v jednom z nich nevydržal viac ako dva roky. To myslím jasne svedčí o jeho trénerských (ne)kvalitách. Ťažko by dnes hľadaľ ďalší klub, ktorý by sa mu zveril do rúk. Preto sa Franta vrhol do televízneho showbiznisu. Skusili to s ním v TV Prima, kde ho poslali trénovať mizerné, amatérske, dedinské mužstvo. Vznikla z toho nudná a zbytočná relácia. * ()

Tom_Lachtan

všechny recenze uživatele

Tady někdo hodně přebral při tvorbě tohohle formátu, první díl je totálně bizarní a režijně totálně nezvládnutej, aneb nula trenéřiny (proč tam do háje ten Frantz jezdil?? Vždyť je trénuje jednou!) a místo toho prohlašování porůzných hluzností ústy toporného Straky. Tohle i sledovat bolelo. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Mně ten koncept nepřijde zase tak špatnej - fotbal je v tuzemsku pořád nejoblíbenějším sportem, do mičudy kope kdejaká vesnická roštěnka a v hospodách je nekonečným tématem ke konverzaci pro každýho ostřílenýho štamgasta. Proč o tom tím pádem nenatočit nějakou tu bžundu. Nehledě na fakt, že tahle "nižší kopaná" má sportovnějšího ducha, než prvoligová promenáda brutálně přeplácených automatů na fingovaný bolístky. Výsledek nakonec připomíná takovou bizarní sondičku do duší venkovských čutálistů, kde je ovšem Franty Straky podezřele málo a nudy docela dost. Uvidíme, co přinesou další epizody. ()

MikeCool odpad!

všechny recenze uživatele

TV-pořad. To je tak, když se Prima snaží vytěžit nemožné z (na Primu překvapivě) velice kvalitního pořadu Ano, šéfe a vytvoří tak fotbalovou verzi se zašlou hvězdičkou českého fočusu Františkem Strakou, jehož rady a tipy k správnému vesnickému fotbalu mi vhání do hlavy údiv nad tím, co Prima dokáže spustit na své stanici. Styďte se! | Průměr všech zhlédnutých (odvysílaných) epizod: 5% (odpad!) | ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Franto,Franto…kam jsi to zas vlezl. Nestačil ti ten trapas ve Slávce??? To už jsi měl raději zůstat jako „expert“ u přímých přenosů naší KAPR ligy, než se srát do televizního pořadu podobné úrovně. Možná prvotní myšlenka nebyla špatná, když se tenhle projekt vymýšlel na papíře, ale na obrazovce to funguje asi tak, jak nekonečné seriály TV NOVA…Uspává to, sem tam nějaká dobrá hláška (a tu ještě vypotí nějaký ten vesnický balík, nebo buchta). Opravdu asi nejzáživnější jsou ty kecy v hospodě, nebo mimo trávník, když na sebe zúčastnění bonzují před kamerou…Jinak ovšem jeden velký „nedokvašek“, aneb Franto už se na to vyser, pohlaď své sparťanské srdíčko, jak si vždycky pronášel, dej si pivko, papuče a na fotbal čum už jenom v televizi!!! To ti radím jako fanda Baníku, který to bude mít už taky brzo za sebou. ()

Bonaparte. 

všechny recenze uživatele

Mám rád vesnický fotbal, mám rád pralesní soutěž, mám rád pivo, mám rád mistry světa v důchodovém věku sedící na tribuně, mám rád pozápasová soaré. Škoda toho konceptu Ano šéfe!, raději bych se podíval na dokumentární seriál a to bez Františka Straky, bez Franzovka poháru a bez Franzova tataráčku. ()

rakovnik odpad!

všechny recenze uživatele

Neúspěšný trenér, o jehož rozumových schopnostech lze zákonitě po zhlédnutí několika epizod pochybovat, přijede na vesnici, nadává klukům, že po práci více netrénují, trenérovi, že po práci více netrénuje, řekne jim, aby víc trénovali a pak se přijede jednou podívat, zda trénovali. To, jak se diví, že lidé nejdříve pracují a pak hrají, mě vždy (asi jako jediné) pobaví. Pán, odtržený od reality, protože asi bere dost peněz i za to, že týmy, které trénuje, mu po neúspěších celkem rychle neprodlužují smlouvu a tak jich při jejich "záchraně" už dost vystřídal. Neúspěšný trenér v neúspěšném pořadu. No, prostě sparťanský srdcař... ()

Stallone 

všechny recenze uživatele

Jako člověk, který miluje fotbal jsem shlédnul všechny epizody tohoto pořadu. Námět je výborný. Již na první pohled je patrné, že se jedná o reakci na úspěšný, konkurenční seriál Okresní přebor se zaměřením na divácky oblíbené Ano, šéfe! Výběr trenéra Františka Straky je kvalitní volba. Myšlence tvůrců rozumím. Chtějí se zaměřit nejen na fotbal, ale i vztahy kolem něj, jako jsou přátelství, rodina, zaměstnání a samotný vesnický život. Ve finále je to ale natočené bez jakékoliv myšlenkové osnovy. Čekal jsem, že se dozvím více informací z profesionálního fotbalu. Rady, které se dají použít i na mnohem nižší fotbalové úrovni. Nakonec tam chybí takové to kouzlo z pořadu Ano, šéfe, kdy jako diváci čekáme, jak to vlastně celé dopadne. V tomto případě je nám to prostě jedno. Uvítal bych větší zapojení pana Straky. V kuchyni to divácky zafungovalo, při jiném scénáři mohlo i na hřišti. I přes mnohá negativa jsem za vznik pořadu rád a epizody na mě působí odpočinkovým dojmem. Zaslouží si to lepší hodnocení. SLAVIA DO TOHO!!! ()

alchac odpad!

všechny recenze uživatele

U Perunovy holé řitě, apage Strakanas!!! Ve skrytu duše doufám, že jsem z přemíry alkoholu (byť jsem měl k obědu jen dvě piva) blouznil a tento pořad vlastně vůbec neexistuje. Jdu se usilovně štípat... P.S.: Tak, jelikož po téměř čtyřiadvaceti hodinách od zhlédnutí dostatečně opadl nával mého akutního zhnusení a jsem tedy schopen obohatit zdejší lingvisticky zglajšaltovanou databasu o bigotně-pokrytecko-moralisticky nezávadný slovní průjem, můžu pokračovat. Herr tataráček und olejíček se nám v prvním díle v jakési polské díře projde třikrát okolo sochy nějakého svatého Stříkala (originální název světce si nepamatuji, prostě patron hasičů), naučí tamní fotbalovou rodinku (příbuzní jsou tam navzájem skutečně všichni) rozcvičku, uloží úkol (5. místo v pralese) a k velké úlevě duševně příčetného diváka odtáhne. Martyrium nicméně začne trochu jinak, neboť Franzovu roli ústřední postavy přebírá na psychiatrii patrně dosud nediagnostikovaný (jinak si nedovedu představit, že by mu i přes jeho zjevně mlsný pohled bylo umožněno vést i žáčky) hlavní trenér, vedle kterého by i zarostlý nehet na mykotickém palci Pepika Hnátka byl za Alexe Fergusona, a jehož progresivní fotbalové myšlení se projevuje toliko tím, že učí své svěřence simulovat pády (nutno říct, že mnoho ze zpoceného vidláctva v dané disciplíně předvádí schopnosti na úrovni minimálně kaprligy!). Byv šokován tak mocně, že jsem první díl dokoukal do konce, jsem se pak ještě dočkal pochodu Adamitů, přehlídky z kuchyňského výběhu uteknuvších fotbalových slípek a samozřejmě velkého Franzova návratu, který své svěřence za to, že skončili o pět míst níže, než bylo uloženo, pouze mírně pokáral, a aby to snad na domorodcích přesto nezanechalo trvalé následky, podaroval je sportovními kabelkami. Jestli byl jeho přístup obdobný i na regulérní trenérské sesli, pak se závratným úspěchům této prominentní trenérské smažky vůbec nedivím. Jeden díl tedy úplně stačil, abych se opět ujistil, že žumpa televizní "zábavy" je v této patrně i Satanem zapomenuté zemi naprosto bezedná... ()

LadyPupu odpad!

všechny recenze uživatele

Tak určitě... Důležitý je hrát srdíčkem. A taky mít to štěstíčko... Teď vážně, jako dokument na ČT 2 ve 3 ráno ok, jinak katastrofa. Jestli Francovi došly prachy, chápu jeho angažmá v tomto pořadu. Ale když mi potřetí řekl, že je zase v Holasovicích u Floriánka, měla jsem chuť prokopnout obrazovku ukázkovým bodlem. A trenér Alan? Je emzák. Ale to já taky, že jsem na to vydržela koukat do konce. ()

Reklama

Reklama