Reklama

Reklama

Piráti: Poslední královský poklad

  • Jižní Korea Haejeok: Dokkaebi Gitbal (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Otrlí piráti a banditi z Čosonu hledají ztracené královské zlato. Musí přitom ale rozlousknout spoustu hádanek, přestát nebezpečné bouře a odolat nemilosrdným nepřátelům. (Netflix)

Recenze (21)

kubka4 

všechny recenze uživatele

Obsazení se tentokrát opravdu povedlo - hlavní postavy jsou sympatické a skvěle zahrané. Ani vedlejší nezklamali, přestože se jim dostalo mnohem méně prostoru. Příběh sice není to nejoriginálnější pod sluncem, ale pokud to pojmete jako odlehčenou zábavu pro příjemný divácký zážitek, tak to rozhodně nezklame. CGI sice není na úrovni největších hollywoodských blockbusterů, ale na korejský standart je to velmi povedené. Samotná komedie asi nebude pro každého, ale to můžete říct prakticky o kterékoliv komedii, jelikož to je věcí vkusu a taky trochu zvyku. Já osobně se celou dobu bavil a byl jsem spokojen, přestože to samozřejmě má i prostor pro zlepšení. Za mě kvalitních 80 %. ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Oproti prvním korejským pirátům registruji mnohem sympatičtější obsazení, lepší scénář, postavy a větší odbržděnost, uvolněnost, humor, který je v pohodě. Sice je to šílený pell mell žánrů a ono to ze začátku úplně nedrží pohromadě. Naštěstí se to však časem zlepší jakmile se s tím konceptem sžijete, tak si to podle mě užijete. Kang Ha Neul jako nejlepší šermíř a loupežník Koreje s afrem. Han Hyo Joo jako kapitánka pirátské lodi, oba pasou po pokladu ukradený z doby pádu dynastie Korjo. Je to hodně ulítlá komedie, která se vážně nebere, ale působivými akčnními scénami a nápady nešetří. Výprava a vizuální stránka je fakt velkolepá, takže oproti jedničce tohle je rozhodne reprízovatelné, z 3,5 hvězdy zaokrouhluji na 4. ()

Reklama

HanzoBureshi 

všechny recenze uživatele

A je to tady. Po osmi letech nám dorazilo duchovní pokračování pirátů z roku 2014. Toto pokračování pluje na stejných komediálních/parodických vlnách a nikdy to nebude žádná bomba, ale jako oddechová a zábavná jízda to je, jako u prvního dílu. Sice začátek byl slabší, ale konec byl epičtější a zábavnější a o hudbu bylo geniálně postaráno jako před osmi lety. Už tu není takový ten prvotní feeling, ale o čas bude pěkně postaráno. A abych byl upřímný...., tak jsem si tento film užil mnohem více, než třeba poslední piráty z Karibiku z roku 2017, z toho důvodu dám i těch 70%. ()

xxmurphyxx 

všechny recenze uživatele

Tak to raz muselo prísť. Asi prvý Kórejský film, kde som celkom sklamaný a dávam za dve. Takto fakt nie. Nudný a predvídateľný príbeh o poklade odohrávajúci sa na pozadí zeleného plátna, kde je triková stránka niekde medzi slabým priemerom až tragickým suterénom s bandou prehrávajúcich ochotníkov z ktorých nikto nemá dosť charizmy, aby to celé potiahol a ani jeden z charakterov nie je dostatočne vykreslený a zaujímavý, aby mu človek fandil. Tempo dosť amatérsky kolíše, je nevyvážené a logiky spolu s extrémne prepálenou akciou tu je minimálne toľko, ako v poslednom Rýchlo a zbesilo. Hlavne na cestovanie pod vodou s mechmi a záverečný shitstorm na mori, kde nie je ani náznak logiky a fyziky som čumel s otvorenou hubou, či to ako fakt myslia vážne. Ono tu aj cítiť silnú inšpiráciu touto sériou ako aj Pirátmi z Karibiku, hlavne poslednými dielmi. Je to Netflix v tom najhoršom slova zmysle. Prepálená akcia snažiaca sa byť mega cool, ploché charaktery, nevyvážené tempo, všetko je ale krásne farebné, čisté, herci s ich dokonalou frizúrou a vybielenými zubmi sú ako vytiahnutí z instagramu, ešte aj keď sa váľajú v blate....Chápem, že to mala byť rodinná oddychovka, ale tá sterilita a umelosť z toho neskutočné razí. Najhoršie je, že film nemá vlastnú identitu. Áno je to Kórejčina, ale Netflix Kórejčina a cítiť to každým záberom. To čím sú Kórejské filmy známe a tak obľúbené tu bude človek iba márne hľadať, maximálne v nejakých náznakoch, hlavne humorná zložka tu na niekoľko silených výnimiek funguje, viac krát som sa z chuti zasmial. Romantická linka zato úplne na facku. Nabudúce menej Netflixu a viac Kórei. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

První oficiální blockbuster z Jížní Koree je velkolepý a zábavný, ale kvůli nízkému ratingu a odlehčenému tónu je spíš rodinným dobrodrůžem, než temnou pirátskou řežbou, což bych sakra od Korejců uvítal. První díl se mi několik let zpátky líbil, tohle už na mě takový efekt nemělo. Postavy jsou sice velmi sympatické ( ústřední duo), vizuál je velkolepý a akce je natočená slušně ( šermířské finále má i slušnou chorču, ale Rko tam bolestivě chybí) a dějově mi to přišlo jen jako další klasická honba za ztraceným pokladem, kde piráti působí jakoby odešli z barberu a kosmetického salónu, což moc dobrý dojem nedělá, ale sledovatelné určitě ano. 5.5/10. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (2)

  • Snímek měl původně vyjít 15. 8. 2021, ale kvůli pandemii covid-19 byl odložen. Nakonec film vyšel v IMAX formátu v kině 26. 1. 2022 a následně se 2. 3. 2022 objevil na Netflixu. (HanzoBureshi)
  • Natáčení začalo v červenci 2020 a skončilo v lednu 2021. (HanzoBureshi)

Reklama

Reklama