Reklama

Reklama

Einstein - Případy nesnesitelného génia

(seriál)
  • Česko Einstein
Česko, (2020–2023), 15 h 9 min (Minutáž: 53–75 min)

Scénář:

Marek Hlavica

Hrají:

Vojtěch Kotek, Anna Polívková, Pavel Zedníček, Veronika Freimanová, Eva Podzimková, Marek Němec, Šárka Krausová, Barbora Mudrová, Lukáš Duy Anh Tran (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Profesor Filip (Vojtěch Kotek), který je údajně praprapravnukem Alberta Einsteina, vyučuje fyziku na univerzitě a pracuje na tom, aby navždy vyřešil energetické problémy lidstva. Je nejmladším profesorem, který kdy vůbec přednášel teorii fyziky, a může se pyšnit IQ 210. Jednoho dne ale skončí na policii a hrozí mu vězení. Na poslední chvíli tak dostane návrh. Místo toho, aby seděl za mřížemi, se musí stát poradcem při vyšetřování vražd. (TV Prima)

(více)

Recenze (102)

AgnesDee 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Místy naivní, ale námětové zajímavý seriál (neberu v potaz německý originál), který si hraje s konceptem, že všichni policajti jsou naprosto idioti a jen za pomoci geniálního fyzika můžou vyřešit své případy. Bohužel policajti jsou až takoví idioti, že hlavní hrdina z nich vychází jako naprosto racionálně uvažující člověk, jehož koníčkem jsou fyzikální zákony. Musím ale televizi Prima pochválit za to, že konečně ví, kdy má seriál ukončit (i když jeho konec přišel v podstatě odnikud a cliffhanger naznačuje, že se dočkáme i druhé řady. ()

erpe 

všechny recenze uživatele

Příšernost! Celý to vypadá, jakoby to napsali lidi, kteří o podobných věcech jen četli nebo něco takovýho zaslechli a nedošlo jim, že si z nich udělali srandu. Nevím ani kde začít, tak to rovnou vzdám. Od práce s počítači, jejich možnostech, práci policie a tak podobně. Bohužel nemůžu zhodnotit smysluplnost těch vzorečků, který neustále lítaj kolem Kotka, ale vsadil bych se, že jsou to podobný kraviny. Ano, chápu, že to má být zábava a na realitu se hledět nemusí, ale co je moc, to je moc... :-( Takže nejdřív jsem se těšil, už kvůli obsazení, ale jen kvůli obsazení tomu dám ještě další šanci, jestli se to ale nezlepší, tak na to kašlu. Zatím to vypadá strašlivě... ()

Reklama

anca_007 

všechny recenze uživatele

Je-li chápán seriál, jako parodie zejména na Sherlocka Holmese v hlavní roli s Benedictem Cumberbatchem, nebo na Dr. House, pak je to skvělá komedie. Autorům se povedlo vystihnout charakteristiku hlavního hrdiny Filipa Königa (V. Kotek), podle již dvou zmíněných postav. Více, než detektivka, která by odpovídala logickým vyšetřovacím krokům, je seriál spíše komediálního rázu s občas až zázračnými prorockými myšlenkami, který kdoví kde König objevuje. Co díl, to jednotlivý příběh, avšak na pozadí se odehrává ještě jeden příběh, který diváka provází celým seriálem. Ten mi nepřišel zcela ukončený. Hvězdičky ubírám za přílišné milostné scény, které měly vystihnout bohémský život, přelétavost a promiskuitu hlavního hrdiny. Myslím, že to šlo vyjádřit i kulantnějším způsobem. Jinak za mě dobrý. ()

JB001 

všechny recenze uživatele

Po recenzi Mirky Spáčilové jsem byl zvědav jestli s ní budu či nebudu souhlasit. Nakonec jsem rád, že jsem se nenechal odradit, protože jsem se u toho solidně pobavil. Kotek mne v té roli v sobotu večer pobavil a v porovnání s Poldou to není žádný propadák. Po zhlédnutí 5. dílu zvyšuji na 4*.  Výborně se u toho bavím. Kéž by takových seriálů domácí provenience bylo víc. Pro mne je to především výborná krimikomedie ()

meda2016 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Podle reklamních spotů (trailers) bude tento seriál útokem na žaludek. Kdyby aspoň byl vtipný a zábavný víc než bláznivě nepravděpodobný. První tři minuty prvního dílu daly tušit, že to bude prů$€r. Česká seriálová škola jde čím dál víc vlastní cestou, ne tou ověřenou pro úspěch u diváků. Tedy ...úspěch bude - u diváků z doplňkové množiny k množině hrdiny. "Noční solární panely." ()

Galerie (296)

Zajímavosti (35)

  • Filmová kriminálka sídlí na adrese Sazečská 8, Praha-Malešice. Vysoká škola, kde Filip (Vojtěch Kotek) učí, je České vysoké učení technické v Praze – Fakulta architektury. Obelisk před školou měří 30 m. Autorkou návrhu poeticky střídmé budovy i střídmého díla ve stylu postmoderny je významná česká architektka Alena Šrámková. Dílo bylo postaveno v roce 2011 a tvoří dobře viditelnou dominantu místa. (sator)
  • „Já jsem fyziku a vůbec přírodní vědy úplně nemusel. Není to můj šálek kávy. Já jsem byl spíš na češtinu a na jazyky. Ale musím říct, že alespoň v té fyzice jsem si dokázal pod tím vším něco málo představit. V mém mozku se to občas svázalo s něčím, co má praktické využití nebo co jsem si dovedl v přírodě představit. Protože třeba matika a všechna ta čísla jsou pro mě už hodně abstraktní. Ve chvíli, kdy jsou v matematice písmenka, tak to jsem úplně ztracený, a když je to víc jak dva plus dva nebo víc než prsty na rukou, tak to už si moc představit neumím,“ prozradil v rozhovoru Vojta Kotek. (ČSFD)
  • Televizní premiéra seriálu byla odložena v důsledku nepřímého dopadu epidemie koronaviru, která způsobila odliv televizních inzerentů. [Zdroj: iDnes.cz] (rakovnik)

Související novinky

VOD tipy na konec srpna

VOD tipy na konec srpna

19.08.2023

S příchodem druhé poloviny srpna se nám léto pomalu přehouplo do své finální fáze, a pokud už vám příležitostné deštivé počasí narušuje plány na rozverné venkovní aktivity, nemusíte klesat na mysli,… (více)

Reklama

Reklama