Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V nenápadném bytě uprostřed malého sídliště dojde k explozi. Chvíli to vypadá, že šlo o teroristický čin, což se ovšem novému spolupracovníkovi policie, uznávanému profesorovi fyziky a přímému potomkovi Alberta Einsteina, Filipovi Koenigovi, podaří velice rychle vyvrátit. Nicméně vyšetřování vede k pachateli, jehož identita překvapí nejen zkušenou vyšetřovatelku Lenku Vrabcovou, ale i Ivana, ostříleného šéfa mordparty. (TV Prima)

(více)

Recenze (24)

Oggy007 

všechny recenze uživatele

Velice příjemný překvapení na české televizní stanici. Neřeším naivitu, správnost teorií, logiku apod. Hodnotím to, jak seriál funguje a baví. Kotek je v roli bezkonkurenční, Čmaňa je prostě skvělej, jen Polívková je tak trochu prkenná a do této role se mi moc nehodí. Uvidíme, co přinesou další díly, ale zatím je to po letech český počin, který mě zaujal. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Humor dosahuje takové křečovitosti, že jsem si nebyla jistá, zda nekoukám na Vydru režírovaného Troškou. No, nekoukám, Kotek je pohledný. Polívková je celá tatínek, tedy bohužel hlavně vizáží. Samotný koncept zapojení vědy do vyšetřování zločinu by mne lákal, ale to zpracování je skutečně abnormálně děsivé. ()

honajz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jako za mě ne. Postava Vojty Kotka je otravná, a ne zábavná. Sherlock v podání Benedicta Cumberbatche byl zábavný, a i když se ho Kotek snaží napodobit za každou cenu, chybí mu nadhled, nemůžu si pomoct. To z těch českých chytrolínů víc pobavil i Pavel Řezníček jako Profesor T. Jinak mě tady každou chvíli něco štvalo - když 11letý kluk, tak s kardiostimulátorem, ten kluk je jinak celé dny doma sám a asi si i sám vaří a do školy nechodí. Pak docela hodně nahotinek a sexu, většinou zbytečně. Logické lapsy postav a děje ani nepočítám. Už chci vidět posluchárnu, která čeká 85 minut na profesora - tvůrcům nic neříká pojem „akademická čtvrthodinka“? A čínská mafie shání podpisy přes fingovaný podpis knížky, jak důvtipné. Neustálé vzorce, ale co vlastně ten kluk nakonec vymyslel? Mluví se o nějakém patentu, ale co vymýšlí teď? A fakt neumí génius dělat s počítači, když je na dark webu? A na nejdůležitější stopu přijde opět náhodou? („Jé, toho kluka znám ze školy!“ - „Fakt?“) Na mne hodně nezábavné, nedotažené a hlavně nevtipné, i když se tvůrci jako že o ty humory snaží. Jo, a které 11leté děcko ví, kdo je Dempsey a Makepeacová? ()

BoXBe odpad!

všechny recenze uživatele

Viděno, či spíše jen odposlechnuto nedobrovolně v jediné místnosti kde se topilo. Všechno špatně. ()

alisa.upir 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jo, je to občas trapný a některý poznámky jsou nevhodný, třeba to Dempsey a Makepeacová (kdo pod 35 let vůbec ví, kdo to je? natož aby o tom mluvilo malý dítě, omg). Když to ale člověk srovná s tím ostatním, na co se normálně v česky namluvený televizi dá koukat, patří to rozhodně k tomu lepšímu. ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Příběhově je to jednoduché - musí se nalézt spojení mezi geniálním debilem a trapně obyčejnými policisty (asi polovina dílu) a pak vyšetřit krimi čin. To se docela i povede, i když scénáristicky je to slušně utažené za vlasy. Vadí mi ovšem kamera a střihy, ty jsou hrozné, naprosto zpomalují děj, tempo filmu nikde. No uvidíme, co bude dál. ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Než jsem první díl seriálu viděla, přečetla jsem si několik komentářů zasvěcených diváků. Některým se jevil seriál jako zábavný, jiným jako hloupý. Já jsem se zařadila mezi ty první a docela jsem se bavila. Bylo to správně trhlé. Viděla jsem už desítky různých krimiseriálů a tento kromě toho, že je náš, tak v sobě má i něco originality. Je to sice přepis formátu ze zahraničí, ale předlohou génia by klidně mohl být Sherlock Holmes, Castle, Mentalista či Monk. Sympaťák Vojta Kotek, který v současnosti u nás ve městě točí závěr Marie Terezie a kterého vždy ráda vidím, je ve své roli skvělý. Anička Polívková mu nestačí, je herecky poněkud statická, o něco víc, než si to žádá role. Chtělo by to uvolnit se, aby byl její humor přirozenější. No co, byl to jen první díl. ()

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První díl krimi komediálního seriálu na který Prima hodně sází a který musela posunou kvůli covidu, nabombili tvůrci na jistotu, aby upoutali pozornost diváků: 1) scénář - proč něco vymýšlet, prostě se zase něco převzalo v licenci 2) atraktivní hlavní hrdina - dřív do role šílených vědátorů obsazovali dědky s účesem alá Einstein, ale proč to komplikovat , tady se Prima vytasila s idolem ze Snowboarďáků 3) výbuch varny - tak jako v americkém bijáku je zapotřebí pořádná bomba, tak tady pomocí CGI aspoň vyhodili byt v paneláku 4) akce - dokonce divoká přestřelka 5) herecká legenda jako šéf - Zedníčka jsem dlouho neviděl a od dob Expozitury mne jako policajt baví 5) komická ženská postava - Polívková jako suchá hloupější přihravačka 6) roztomilé děcko - ten chlapeček o kterém jsem si myslel, že je holčička mne dostal tím, že hlavní dvojku přirovnal k Dempsey a Makepeacové ... kdo psal scénář? Kdo do pětadvaceti natož děcko ví, kdo ti dva byli? 7) sex scéna - na české tv poměry celkem odvážná Kotek vs. Olga Plojhar Bursíková ( nebyla to trojka ) 8) nahota - v materiálech Primy se píše že Kotek zhubl patnáct kilo do role, aby zvládl kaskadérské kousky, já mám pocit, že spíš proto, aby mu něco neplandalo, když se tam producíruje nahej 9) ukázka, která naláká na další díl ... který bude za půl roku pokud tady ten vir už nebude šéfovat. Takže mi chyběli jen roztomilá zvířátka. Na jednu stranu mne moc nebaví roztržití géniové řešící krimi , kterých je milion a i v našem prostoru po Dáma a Král a Pán profesor s Řezníčkem jich už bylo tolik, že mne tento tip hrdiny irituje pokaždé, když se projeví, dokonce nemusím moc Polívkovou, ale první díl celkem svižně frčel, případ nebyl nejhloupější a když mne některé věci neiritovali, tak mi to přišlo i nadprůměrně vtipné. Na Poldu to nemá, ale mezi krimi komerčních televizí to zaujalo. ()

LachtanShows 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Budu Primu dlouho proklínat za to, že Einsteina neuvedla normálně do vysílacího primetimu místo těch zhovadilostí, za které se už i sama stydí. Naštěstí žijeme v době, kdy se dá všecko obstarat nejrůznějšími způsoby, a tak jsem si tuhle krimikomedii dovolil zkusit a musím uznat, že mě pilotem žádný moderní český seriál už dlouho takhle nezaujal. ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jako krimi naprostý propadák, plný naivních nesmyslů, nereálných a nelogických situací. Ale jako mírně akční komedie s krimi tématikou dost dobré. Kotek se do role skvěle hodí, byť na mne působí, že ani moc nehraje, že spíše přizpůsobuje svůj naturel chování. Vlastně to celé jednoznačně táhne a dlužno dodat, že táhne výborně. Sxy scéna mi sice přišla vcelku zbytečná, ale kouká se na něj docela hezky (od doby pubertálního jelimana fakt vyzrál herecky i fyzicky, což už dokázal v Mařce Terce). Anna Polívková se taky ve své roli slušně zabydlela a Zedníček také sedi dobře, byť zatím mnoho nepředvedl. Scénář je naivní, ale dialogy jsou fakt vtipné, zvláště slovní přestřelky mezi rektorem a Kotkem fakt pobavily. Za mne nenáročná zábava, u které si člověk odpočine a vypne mozek. Vážně se to fakt brát nedá. První díl hodnotím pouze v rámci žánru komedie a dávám 80%. ()

topi80 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seznámení s hlavním osazenstvem proběhlo v prvním dílu svěže a vtipně, s kriminální zápletkou a jejím rozuzlením (může být větší klišé?) už to bylo trochu horší. ()

AgnesDee 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Místy dost naivní, ale zábavná detektivka, až moc vykrádající z postavy Sherlocka Holmese, která je ale více mylná, a tím pádem více lidštější. Na první díl celkem dlouhá, ale zábavná jízda, a Kotek je ve své roli neuvěřitelně vtipnej a charismatickej. ()

Parabot 

všechny recenze uživatele

I když 50x viděný Dunkirk u konkurence, nebo téměř cokoli na VOD nebo HDD lákalo víc, toto dílo mě zajímalo, protože Prima jej promovala jako vlajkovou loď z vlastní produkce byť už z traileru byla patrná kopírka 11 let starého Sherlocka z produkce BBC. Jednu dekádu tedy trvá, až konzervativní Češi a CEOs alespoň omezeně něco přijmou a pokusí se to alespoň napodobit. Vítejte v progresivní zemi, která se snaží určovat dění. Nejvíc mě ale zarazila úplně jiná věc. Nemám moc představu, jak tyto věci na komerčních televizích vznikají ale měl jsem dojem, jak kdyby tento jeden díl režírovalo několik lidí. Třeba ve scéně, kdy je Sherlock, pardon Einstein s nějakou Číňankou ve vězení měla kamera hloubku, vše zajímavě nasnímané, drama fungovalo, dokonce jsem vytahoval Shazam, abych zjistil, co hraje, nebo kdo dělal tu hudbu, co doprovázela dění. A pak jako protiklad většina ostatních, která působí jak odpolední české seriály, tedy ekvivalent scrollování na Facebooku či Instagramu. Postprodukční animace, které představují sondu do hlavy hlavní postavy jsou občas funkční, občas strašná křeč. Humor to samé. Kamil Fila se o jiném podobném díle vyjádřil ve smyslu, že je záměrně udělané špatně, jinak by to divák neakceptoval. Je toto taky tento příklad? ()

Aniki 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tady do odpadu házet nebudu i když...takové provlečení pout pod pánví (zadkem), to by měl co dělat i Houdini a né náhodou je vidět vždy až ta druhá fáze krkolomného kousku, tedy provlíkačka přes nohy. Jinak ovšem dost trpím na Polívkovou, takže právě ona zde má lví podíl na mém defacto lichotivém hodnocení. Kotek mne ničím neiritoval a Zedníček je dokonce i coby šišla celkem fajn. Humorné situace se sem tam našly a pokud se série v dalších jejích částech výrazně nezhorší, může to Prima považovat vlastně za úspěch. Tvůrci, té Anně P. fakt líbejte ruce, bez ní by šel séroš do kopru!!! ()

tsatsiki 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem hodně, ale tak dobrý jsem to nečekal.Vojta Kotek si to užívá a hraje génia luxusně.Serisl má vtip a nápad a nezabijí to zbytečným balastem.Anna Polívková a Pavel Zedníček byly též super a navíc můžeme vidět zadek Vojty Kotka.Co víc si přát.Za mě 4*. ()

meda2016 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Humor, který není vtipný, důvtip nehodný důvěry, hloupost také. Tahání králíků z klobouku, který leží na komodě s dírou. Pár scének, jak v Novotách Petra Novotného, to nezachraňuje. ()

Reklama

Reklama